Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed Minneapolis): Γιατί δεν θα πανικοβληθώ εάν δω τον πληθωρισμό στο 4%

tags :
Kashkari (Fed Minneapolis): Γιατί δεν θα πανικοβληθώ εάν δω τον πληθωρισμό στο 4%

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανάκαμψη της οικονομίας είναι η εξάπλωση των μεταλλαγμένων στελεχών του Covid-19, επισημαίνει ο επικεφαλής της Fed στη Minneapolis, Neel Kashkari

 

Σχετικά Άρθρα
Δεν θα πάθει κρίση πανικού εάν δει τον πληθωρισμό να «σκαρφαλώνει» στο 4% για το 2021, δηλώνει ο επικεφαλής της Fed Minneapolis, Neel Kashkari, σύμφωνα με δημοσίευμα του Marke Watch την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021.
«(O πανικός) Θα εξαρτιόταν από το γιατί» ο πληθωρισμός έφτασε το 4%, δήλωσε ο Kashkari, σε συζήτηση με τον οικονομολόγιο του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Greg Mankiw.
Θα ήταν σημαντικό να εξακριβωθεί εάν ο υψηλός πληθωρισμός οφειλόταν σε έναν προσωρινό παράγοντα - όπως ένα μπλοκάρισμα στο κανάλι του Σουέζ - ή σε κάτι περισσότερο μακροπρόθεσμο και διαρθρωτικό, σημείωσε.
Ο Kashkari ανήκει στα «περιστέρια του ΔΣ της Fed και μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η Επιτροπή Ανοιχτής Αγοράς της Fed, κινήθηκε προς την κατεύθυνσή του.

Ανεργία

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Kashkari σημείωσε ότι πιστεύει ότι η οικονομία συνεχίζει να μετρά τις πληγές της.
Σημείωσε ότι το πραγματικό ποσοστό ανεργίας προσεγγίζει περισσότερο το 9,1% από το επίσημο ποσοστό 6% για το Μάρτιο που ανέφερε το Υπουργείο Εργασίας την περασμένη εβδομάδα.
Ο Kashkari δήλωσε ότι υποστήριξε το νέο πλαίσιο πολιτικής της Fed και είπε ότι σήμαινε ότι η Fed δεν θα «θα βιαστεί να σημάνει την ανάκαμψη της οικονομίας» όπως είχε στο παρελθόν.
«Είχαμε πάντα λάθος.
Και ήταν οι εργαζόμενοι που πλήρωσαν το τίμημα », υπογράμμισε.

Οι μεταλλάξεις

Οι μεταλλάξεις του ιού Covid-19 αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ, προσεθεσε ο Kashkari.
«Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι που βλέπω για την ανάκαμψη είναι αυτές οι μεταλλάξεις», δήλωσε, σημειώνοντας ότι ένα μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού στη Νέα Υόρκη μολύνει ιδιαίτερα τους νέους.
Εάν τα κέντρα παιδικής μέριμνας και τα σχολεία, κλείσουν σημείωσε, αυτό θα μπορούσε να πιέσει πάλι τις οικογένειες και να μας «γυρίζει πίσω».
Αυτό δεν αποτελεί το βασικό σενάριο, αλλά προειδοποιούν σχετικά οι υγειονομικοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης