Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στην ΕΥΔΑΠ με το δημόσιο; – Τι περιμένει η αγορά με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στην ΕΥΔΑΠ με το δημόσιο; – Τι περιμένει η αγορά με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Στις τελευταίες 10 συνεδριάσεις η μετοχή έχει καταγράψει άνοδο 13% με υψηλούς όγκους συναλλαγών

Στο ξεκαθάρισμα του τοπίου γύρω από τη συμφωνία της ΕΥΔΑΠ με το Ελληνικό Δημόσιο «ποντάρει» η αγορά.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, αλλά κυρίως η ενημέρωση των αναλυτών που ακολουθεί μετά το κλείσιμο της αγοράς, αναμένεται να δείξει το στάδιο που βρίσκονται οι συζητήσεις.
Ήδη έχει περάσει μεγάλο διάστημα, χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση με αποτέλεσμα και η μετοχή να ακολουθήσει με καθυστέρηση το ράλι του ΧΑ.
Οι πληροφορίες, που είχαν μεταφερθεί πριν καιρό, έκαναν λόγο για τίμημα περί τα 150 εκατ. ευρώ, προκειμένου να κλείσει η εκκρεμότητα για την περίοδο 2013-2020, ενώ αναμένονται και οι όροι της νέας σύμβασης.
Το τελικό ποσό θα μειώσει το ύψος των ταμειακών διαθεσίμων, το οποία σύμφωνα με τα στοιχεία εννεαμήνου 2020 ήταν στα 441 εκατ. ευρώ.
Πάντως, από το 2013 η ΕΥΔΑΠ είχε συνεχίσει να συμψηφίζει μέρος του κόστους του αδιύλιστου ύδατος με εργασίες συντήρησης, και μένει να δοθούν εξηγήσεις και για αυτό το νούμερο.
Ένα άλλο σημείο όπου οι αναλυτές περιμένουν ενημέρωση είναι το ύψος των απαιτήσεων και η απομείωση ύψους 11,5 εκατ. ευρώ που υπήρξε στο εννεάμηνο με αποτέλεσμα τα καθαρά κέρδη να είναι μειωμένα στα 40,1 εκατ. ευρώ από 48,5 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο εννεάμηνο του 2019.
Υπενθυμίζεται πως οι πωλήσεις ανήλθαν στα 247,7 εκατ. ευρώ από 245 εκατ. ευρώ και τα EBITDA είχαν υποχωρήσει στα 76,1 εκατ. ευρώ από 86,8 εκατ. ευρώ.

Η αποτίμηση

Η εισηγμένη έχει αποτίμηση 820 εκατ. ευρώ μετά την άνοδο των τελευταίων συνεδριάσεων, η οποία συνοδεύτηκε και από υψηλούς όγκους συναλλαγών.
Πληροφορίες από τα χρηματιστηριακά γραφεία, αποδίδουν τον υψηλό όγκο σε πωλήσεις από τον Πόλσον και μένει να φανεί στον ισολογισμό αν έχει μειωθεί η θέση του.
Στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως εφόσον γίνει γνωστό το τίμημα της σύμβασης θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στα ταμειακά διαθέσιμα.
Αν για παράδειγμα αφαιρεθούν 150 εκατ. ευρώ τότε μένουν με βάση το εννεάμηνο περίπου 290 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 2,72 ευρώ ανά μετοχή.
Η μετοχή μέχρι πρόσφατα βρισκόταν κάτω από τα 7 ευρώ, δείχνοντας διαθέσεις συσσώρευσης, ενώ από 24 Μαρτίου ξεκίνησε ανοδική κίνηση και στις τελευταίες 10 συνεδριάσεις η συντριπτική πλειονότητα είναι ανοδικές, με αποτέλεσμα από την αρχή του έτους να έχει άνοδο περίπου 13%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης