Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Πιστωτικά θετικό γεγονός οι πωλήσεις 3,5 εκατ. μετοχών της Gamestop

S&P: Πιστωτικά θετικό γεγονός οι πωλήσεις 3,5 εκατ. μετοχών της Gamestop
Oι τάσεις απόδοσης της GameStop το δ’ τρίμηνο του 2020 κινήθηκαν χαμηλότερα σε σχέση με τις προσδοκίες, αναφέρει η Standard & Poor’s.
Σχετικά Άρθρα

Πιστωτικά θετικό γεγονός θεωρεί τις πωλήσεις 3,5 εκατ. μετοχών της γνωστής εταιρείας GameStop ο αμερικανικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s.
Όπως σημειώνει, μια επιτυχημένη προσφορά ενδέχεται να αυξήσει τα ρευστά διαθέσιμα της εταιρείας και να τη βοηθήσει να υλοποιήσει το επιχειρηματικό μοντέλο που θέλει να «τρέξει» η διοίκησή της…
Ωστόσο, σύμφωνα με τη S&P, η στρατηγική της εταιρείας τελεί υπό έλεγχο, καθώς ενέχει κινδύνους εκτέλεσης που σχετίζονται με συγκεκριμένες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.
Η GameStop έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές στη διοικητική της πυραμίδα τους τελευταίους μήνες.
Ωστόσο, η εταιρεία είναι σε θέση επωφεληθεί – ειδικά από την αγορά βιντεοπαιχνιδιών.
Βέβαια, οι τάσεις απόδοσης της GameStop το δ’ τρίμηνο του 2020 κινήθηκαν χαμηλότερα σε σχέση με τις προσδοκίες, επειδή οι πωλήσεις της αυξήθηκαν μόνο κατά 6,5%, έναντι εκτίμησης για διψήφια νούμερα.

Έως και 670 εκατ. δολ. από την πώληση μετοχών

Η πώληση των μετοχών θα μπορούσε να αποφέρει στην GameStop έως και 670 εκατ. δολ. με βάση το κλείσιμο της μετοχή την Πέμπτη στα 191,45 δολ.
Η εταιρεία, ωστόσο, δεν υποχρεούται να πουλήσει μετοχές σε αυτήν την αξία, καθώς τα προγράμματα επιτρέπουν στις εταιρείες να πωλούν μετοχές για παρατεταμένη χρονική περίοδο.
Η μετοχή της GameStop έχει κερδίσει περισσότερο από 900% μέχρι στιγμής φέτος, δίνοντας στην εταιρεία μια αποτίμηση έως και 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς οι retail traders στοιχηματίζουν έναντι των hedge funds της Wall Street που είχαν σορτάρει τις μετοχές της. 
Η AMC και η American Airlines, οι οποίες επωφελήθηκαν επίσης από τη φρενίτιδα του Reddit τον Ιανουάριο, κατάφεραν να πουλήσουν μετοχές, αλλά η GameStop δεν μπόρεσε να το πράξει λόγω κανονιστικών περιορισμών.
Η GameStop προειδοποίησε τους επενδυτές ότι η αγορά μετοχών μπορεί να οδηγήσει σε «σημαντική» απώλεια εάν υποχωρήσει η τιμή της μετοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης