Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Θέση συντονιστή για την παγκόσμια παραγωγή και διανομή εμβολίων στο State Department

ΗΠΑ: Θέση συντονιστή για την παγκόσμια παραγωγή και διανομή εμβολίων στο State Department
Την θέση ανέλαβε ο Gayle Smith – Στα 165 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ στις 4 Απριλίου 2021
Σχετικά Άρθρα

Τον πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας USAID Gayle Smith διόρισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken ως συντονιστή της κυβέρνησης Biden για την παγκόσμια απάντηση στην πανδημία COVID-19 και την υγειονομική ασφάλεια, σύμφωνα με δημοσεθμα του Reuters τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2021.
Ο Blinken είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεργαστούν με τους παγκόσμιους εταίρους τους για την παρασκευή και διανομή εμβολίων προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα υπάρχουν αρκετά «για όλους και παντού».

Πρόγραμμα εμβολιασμών

Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ είχαν χορηγηθεί ως το πρωί χθες Κυριακή πάνω από 165 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για τον νέο κορωνοϊό από το σύνολο των σχεδόν 208 εκατομμυρίων δόσεων που έχουν διανεμηθεί σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσαν τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).
Τη προηγουμένη, τα CDC έκαναν λόγο για 161.688.422 δόσεις που είχαν χορηγηθεί και 207 εκατ. δόσεις που είχαν διανεμηθεί.
Σύμφωνα με την υπηρεσία, 106.214.924 άνθρωποι στις ΗΠΑ είχαν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση των εμβολίων τους, ενώ 61.416.536 πολίτες είχαν λάβει και τη δεύτερη και άρα θεωρούνται πλέον πλήρως ανοσοποιημένοι.

Κατανομή

Οι αριθμοί αυτοί αφορούν τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει με τα προϊόντα των Pfizer/BioNTech και Moderna, που χορηγούνται σε δύο δόσεις, και αυτό της Johnson & Johnson, που χορηγείται σε μία.
Από το σύνολο, οι 7.742.126 δόσεις εμβολίων χορηγήθηκαν σε φιλοξενούμενους σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, σύμφωνα με την υπηρεσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης