Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μητσοτάκης: Μετά το Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης - Δεν θα υπάρχει κόφτης στα μέτρα στήριξης

Μητσοτάκης: Μετά το Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης - Δεν θα υπάρχει κόφτης στα μέτρα στήριξης
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα υπάρχει κόφτης στα μέτρα στήριξης για την εστίαση
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμησή του ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας και τις σχετικές πληροφορίες του bankingnews.gr.
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει κόφτης στα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
«Η εκτίμησή μου είναι πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα.

Kύριε Τσίπρα δεν θα υπάρχει κόφτης στα μέτρα στήριξης για την εστίαση, χαίρομαι που παρακολουθείτε το σχεδιασμό μας για το πως θα στηρίξουμε την οικονομία.
Θα σας ζητούσα να επικοινωνήσετε με τον κλάδο της εστίασης και να σας πουν πως είδαν το πρόγραμμα στήριξης για την εστίαση,  θετικά ήταν και τα σχόλια του προέδρου της ΓΣΕΒΕ, ο οποίος δεν προέρχεται από το κόμμα μας», ανέφερε στην τριτολογία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, απαντώντας στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Μετά το Πάσχα το άνοιγμα με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα, με βάση τα τωρινά επιδημιολογικά δεδομένα.
«Στον τομέα της εστίασης 6 στις 7 επιχειρήσεις πήραν κάποιου είδους μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής. Παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και λαμβάνοντας υπ όψιν το μέγεθος της ύφεσης, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα και ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Αυτό δε σημαίνει πως η ανάκαμψη την επόμενη ημέρα θα είναι αυτόματη. θα χρειαστεί ενίσχυση και την επόμενη ημέρα. Εκτίμηση μου είναι πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα βάσει των τωρινών επιδημιολογικών δεδομένων», τόνισε.

Πακέτο στήριξης 330 εκατ. σε 34.000 επιχειρήσεις της εστίασης

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες νέα δράση, προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης με σκοπό την αγορά πρώτων υλών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους, θέτει σε εφαρμογή το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα 1/4 στο Μαξίμου αποφασίστηκε στήριξη στις επιχειρήσεις που επλήγησαν ίσως περισσοτερο από όλες στο διάστημα της πανδημίας.
Στο επίκεντρο της διευρυμένης κυβερνητικής σύσκεψης βρέθηκε το σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για οικονομική στήριξη επχειρήσεων εστίασης και με επιδότηση κεφαλαίου κίνησης.
Το πακέτο στήριξης ανέρχεται σε 330 εκατ. ευρώ το οποίο θα διανεμηθεί σε συνολικά 34.000 επιχειρήσεις.
Η επιδότηση θα εξαρτηθεί από το ύψος του τζίρου και αναμένεται να αφορά επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα ζημιώθηκαν και είναι κλειστές, αλλά κι ενδεχομένως κάποιες που παρά τις υπηρεσίες delivery ή click away δεν αύξησαν τα έσοδα.
Οι ημερομηνές για επανεκκίνηση είναι ανοικτές, ωστόσο απαιτείται προετοιμασία ειδικά για προμήθειες.
Μιλώντας στο Mega, αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της σύσκεψης , ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δεν θέλησε να δεσμευτεί για το πότε θα ανοίξει ο κλάδος - σημειώνοντας ότι αυτό θα κριθεί από την επιδημιολογική πορεία της χώρας το αμέσως επόμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης