Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση παίρνει το ρίσκο για το άνοιγμα της αγοράς – Σήμερα ανακοινώνεται το κοστολογημένο Σχέδιο Ανάκαμψης

Η κυβέρνηση παίρνει το ρίσκο για το άνοιγμα της αγοράς – Σήμερα ανακοινώνεται το κοστολογημένο Σχέδιο Ανάκαμψης
Σήμερα οι ανακοινώσεις για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης
Σχετικά Άρθρα

Το μεγάλο ρίσκο του ανοίγματος της αγοράς παρά την χθεσινή εκτόξευση των κρουσμάτων έχει αποφασίσει να πάρει η κυβέρνηση ακούγοντας παράλληλα και τις θετικές κρίσεις μερίδας καθηγητών και λοιμωξιολόγων που λένε το εξής:
Η διαδημοτική μετακίνηση, το προσεκτικό άνοιγμα του λιανεμπορίου και η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους θα επιμερίσει τους συνωστισμούς σε μεγαλύτερους χώρους και έτσι θα αποφευχθεί η διασπορά που παρατηρείται σήμερα σε κλειστούς χώρους, σπίτια και μικρές πλατείες.

Ο Μητσοτάκης θα πάρει το ρίσκο ανοίγματος της αγοράς

Σήμερα ή το αργότερα αύριο 1η Απριλίου θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις μετά την κρίσιμη σύσκεψη των επιστημόνων.
Παρά τις ορισμένες αρνητικές απόψεις ορισμένων καθηγητών για το άνοιγμα, η κοινή πλέον πεποίθηση είναι ότι ο κόσμος, πλέον, δεν μπορεί άλλο μέσα στα σπίτια και παράλληλα, η αγορά δεν αντέχει άλλο το lockdown.
Στην κυβέρνηση παρατηρούν ότι τα περιοριστικά μέτρα και οι μετακινήσεις με sms δεν τηρούνται πλέον, υπάρχει χαλάρωση λόγω καλοκαιρίας και όλα δείχνουν ότι ακόμα και να επιβληθεί σκληρό lockdown, πολύ δύσκολα αυτό θα τηρηθεί.
Άνοιγμα της αγοράς και ελευθερία μετακινήσεων, άλλωστε, δείχνουν και όλες οι δημοσκοπήσεις ενώ κύριους υπαίτιους για την μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων δείχνουν τις διαδηλώσεις/συγκεντρώσεις, που πολιτικά πήρε πάνω του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οπότε οι αποφάσεις έχουν παρθεί και από τις 5 Απριλίου θα έχουμε ένα σταδιακό άνοιγμα της αγοράς και του λιανεμπορίου, πιθανόν με τη μέθοδο του click away και αργότερα, όσο προχωράει και το πρόγραμμα του εμβολιασμού, θα ανοίγουν και περισσότερες δραστηριότητες με τη χρήση self tests, με κύριους σταθμούς την εστίαση που θα ανοίξει τέλη Απριλίου αλλά και τον τουρισμό που θα ανοίξει 14 Μαίου.
Πάντως, σύμφωνα με τα λόγια του κ. Γεραπετρίτη – που γνωρίζει όσο λίγοι τις προθέσεις του Πρωθυπουργού - ότι το φετινό Πάσχα θα είναι καλύτερο απ’ ότι το περσινό, προδιαθέτει όλους ότι στο φετινό Πάσχα η αγορά θα είναι ανοικτή.
Αυτό δεν σημαίνει, όμως, και άρση των μετακινήσεων ανά νομό…

Σήμερα οι ανακοινώσεις για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Είναι, όμως, προφανές ότι η κυβέρνηση, πέρα από το άνοιγμα της αγοράς – το οποίο θα υπερκεράσει την αρνητική πορεία που παίρνει η πανδημία με την αύξηση κρουσμάτων - θέλει να ξεκλειδώσει και άλλα στοιχεία της θετικής ατζέντας που έχει για τον Απρίλιο. Γι’ αυτό και σήμερα θα ανακοινώσει όλες τις λεπτομέρειες του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, ένα έργο που θα κινητοποιήσει 60 δις ευρώ στην ελληνική αγορά και θα εμπεριέχει έργα, μεταρρυθμίσεις, νέες επενδύσεις, επιμορφωτικά προγράμματα και θα δημιουργήσει τουλάχιστον 200.000 θέσεις εργασίας.
Σήμερα θα παρουσιαστούν από τον Πρωθυπουργό οι ώριμες και άμεσα υλοποιήσιμες δράσεις – οι οποίες θα τρέξουν από το καλοκαίρι ήδη-
ενώ τις προσεχείς ημέρες θα έχουμε και τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες οι οποίες είναι απαραίτητες για να υποδεχθούν τα έργα και τις επενδύσεις.

Η παραπομπή Παππά θα φέρει κλίμα 1989

Ωστόσο, είναι σαφές ότι το αντιπολιτευτικό κλίμα που δημιουργείται μετά και την παραπομπή του πιο στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά στην προανακριτική επιτροπή θα γίνει εκρηκτικό με ανυπολόγιστες συνέπειες για το πολιτικό σύστημα.
Η ευχέρεια του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργεί διαδηλώσεις και εντάσεις επ’ αφορμή θεμάτων τύπου Κουφοντίνα είναι χαρακτηριστική.
Είναι σίγουρο, ότι η επαναφορά της κοινωνίας σε κλίμα 89’ θα δημιουργήσει αναταραχή και εμφυλιοπολεμικό κλίμα.
Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ περί κόμματος δοσίλογων.
Η παραπομπή Παππά θα έχει και αντίρροπες δυνάμεις οι οποίες θα φανούν και στα επόμενα νομοσχέδια.
Άλλωστε, η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε πλήρη στήριξη στον Νίκο Παππά.
Θα λέγαμε ότι πήρε και το ρίσκο, και προπάντων ο ίδιος ο Α.Τσίπρας, των όσων θα βγουν στην φόρα στην προανακριτική επιτροπή.

Φουλ νομοθετικό έργο από την κυβέρνηση τον Απρίλιο

Το πρόγραμμα της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα μετά τον οδικό χάρτη για το άνοιγμα της αγοράς, την στήριξη των επιχειρήσεων και εργαζομένων (14 δις ευρώ), το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης θα συνεχιστεί με νομοσχέδια.

Σήμερα 31/3 αργά το βράδυ θα ψηφιστεί το μεγάλο πολυνομοσχέδιο που περιέχει πλήθος διατάξεων από όλα τα υπουργεία απαραίτητων για την επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.
Ο προγραμματισμός της κυβέρνησης για τον Απρίλιο περιλαμβάνει τις εξής νομοθετικές πρωτοβουλίες:

  • Κρατική Αρωγή σε Φυσικές Καταστροφές- Επισπεύδων: Υπουργός Οικονομικών
  • Μεταρρυθμίσεις στο Ποδόσφαιρό στη βάση προτάσεων Fifa/Uefa-Επισπεύδων: Υφυπουργός Αθλητισμού
  • Νέος Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων -Επισπεύδων : Υπουργός Δικαιοσύνης
  • Διαδικασίες Εσωτερικού Ελέγχου Φορέων Γενικής Κυβέρνησης- Επισπεύδων : Υπουργός Εσωτερικών
  • Ενσωμάτωση οδηγιών 2018/851 και 852 για τα απόβλητα-Επισπεύδων: Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σχέσεις Γονέων - Τέκνων και ρυθμίσεις Οικογενειακού Δικαίου Επισπεύδων: Υπουργός Δικαιοσύνης
  • Ενσωμάτωση οδηγίας 2018/2002 για την ενεργειακή εξοικονόμηση Επισπεύδων: Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Αναμόρφωση εκλογικού συστήματος ΟΤΑ -Επισπεύδων: Υπουργός Εσωτερικού
  • Κυρώσεις Συμβάσεων με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας Επισπεύδων: Υπουργός Εξωτερικών Ρύθμιση ζητημάτων παραγωγής και διάθεσης φαρμακευτικής Κάνναβης - Επισπεύδων: Υπουργός Ανάπτυξης
  • Απλοποίηση της δανειοδότησης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων Επισπεύδων : Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ενσωμάτωση οδηγιών 2018/878 και 879 για τα χρηματοπιστωτικά θέματα - Επισπεύδων: Υπουργός Οικονομικών
  • Νομοσχέδιο για τις ΟΚΕ Επισπεύδων : Υπουργός Οικονομικών
  • Ενσωμάτωση Οδηγίας 2019/633 για τις αθέμιτες πρακτικές στον Πρωτογενή τομέα -Επισπεύδων: Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης