Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην αντεπίθεση η Βενεζουέλα – Κατηγορεί το Facebook για «ψηφιακό ολοκληρωτισμό»

Στην αντεπίθεση η Βενεζουέλα – Κατηγορεί το Facebook για «ψηφιακό ολοκληρωτισμό»
«Παρακολουθούμε έναν ψηφιακό ολοκληρωτισμό που ασκείται από υπερεθνικές εταιρείες που θέλουν να επιβάλουν το νόμο τους στις χώρες του κόσμου», αναφέρει η Βενεζουέλα
Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας πέρασε στην αντεπίθεση και την Κυριακή (28/3/2021) κατηγόρησε το Facebook για «ψηφιακό ολοκληρωτισμό», αφού το μέσο κοινωνικής δικτύωσης «πάγωσε» τη σελίδα του προέδρου Nicolas Maduro για 30 ημέρες για fake news σχετικά με τον Covid.
Σύμφωνα με το Reuters, το Facebook κατήργησε επίσης ένα βίντεο στο οποίο ο Maduro προωθούσε το Carvativir, ένα φάρμακο από τη Βενεζουέλα που ισχυρίζεται, χωρίς στοιχεία, ότι μπορεί να θεραπεύσει την ασθένεια.
Το Facebook αναφέρει, πως οι κινείται στο πλαίσιο των οδηγιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) σύμφωνα με τον οποίο, προς το παρόν δεν υπάρχει φάρμακο που να μπορεί να θεραπεύσει τον ιό.
Το υπουργείο Πληροφοριών της Βενεζουέλας σημειώνει ότι το Facebook αναφέρεται σε «περιεχόμενο που προοριζόταν για την καταπολέμηση της πανδημίας» και περιέγραψε το Carvativir ως ρετροϊό της «εθνικής παραγωγής και μηχανικής».

«Ψηφιακός ολοκληρωτισμός»

«Παρακολουθούμε έναν ψηφιακό ολοκληρωτισμό που ασκείται από υπερεθνικές εταιρείες που θέλουν να επιβάλουν το νόμο τους στις χώρες του κόσμου», ανέφερε το υπουργείο.
Το Facebook δεν απάντησε στα σχόλια της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.
Οι γιατροί της Βενεζουέλας προειδοποιούν ότι η επίδραση του Carvativir στον κορωναοό δεν έχει ακόμη τεκμηριωθεί.
Η θεραπεία αυτή προέρχεται από το θυμάρι, ένα βότανο που χρησιμοποιείται για αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική.
Ο Maduro, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με την οικονομική κατάρρευση της χώρας του από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2013 και χαρακτηρίζεται ως δικτάτορας από την Ουάσιγκτον και πολλά άλλα δυτικά κράτη, έκανε γνωστό πως θα μεταδίδει την καθημερινή του ενημέρωση για τον Covid μέσω του λογαριασμού της συζύγου του, Cilia Flores.
Η Βενεζουέλα έχει καταγράψει συνολικά 155.663 κρούσματα και 1.555 θανάτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης