Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διώρυγα του Σουέζ: Ελπίζει σε αποκόλληση του Ever Given σήμερα η Shoei Kisen

Διώρυγα του Σουέζ: Ελπίζει σε αποκόλληση του Ever Given σήμερα η Shoei Kisen
Επιφυλακτική εμφανίζεται η εταιρία στην οποία έχει ανατεθεί η αποκόλληση του Ever Given

Ελπίδες να αποκολληθεί το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given που έχει μπλοκάρει από την Τρίτη 23/3 τη Διώρυγα του Σουέζ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Shoei Kisen, της ιδιοκτήτριας εταιρίας του πλοίου, Yukito Higaki.
«Απομακρύνουμε ίζημα, με επιπλέον εργαλεία βυθοκόρησης», δήλωσε ο Yukito Higaki σε χθεσινή (26/3) συνέντευξη Τύπου, με τα σχόλιά του να δημοσιεύονται στον ιαπωνικό Τύπο.
Ο πρόεδρος της Shoei Kisen, Yukito Higaki, δήλωσε ότι ελπίζει σε αποκόλληση του Ever Given «αύριο (σήμερα, Σάββατο) το βράδυ» (ώρα Ιαπωνίας).
Ωστόσο, επιφυλακτική εμφανίζεται η εταιρία στην οποία έχει ανατεθεί η αποκόλληση του Ever Given, εκτιμώντας «ημέρες, ακόμα και εβδομάδες» για την αποκατάσταση της ναυσιπλοΐας στο κανάλι, από όπου περνά το 10% του διεθνούς θαλάσσιου εμπορίου, σύμφωνα με ειδικούς.

Το περιστατικό

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη 23/3 , εξαιτίας δυνατών ανέμων σε συνδυασμό με αμμοθύελλα, σύμφωνα με διάφορες πηγές, προκαλώντας τεράστια συμφόρηση στη θαλάσσια δίοδο.
Σύμφωνα με τη Lloyd's List, περίπου 200 πλοία ήταν εγκλωβισμένα στις 26/3 στις δύο άκρες του καναλιού και στην περιοχή αναμονής στο μέσο της διώρυγας, γεγονός που έχει προκαλέσει καθυστερήσεις στις παραδόσεις πετρελαίου και άλλων προϊόντων, με πρόσκαιρη επίπτωση στην τιμή του μαύρου χρυσού την Τετάρτη.
Τις προσπάθειες αποκόλλησης του πλοίου με βάρος άνω των 220.000 τόνων και μήκος ίσο με τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου, το οποίο έχει προσαράξει στο νότιο τμήμα της Διώρυγας, σε κοντινή απόσταση από την πόλη του Σουέζ, ξεκίνησε την Τετάρτη 24/3 η αιγυπτιακή αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης