Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δωρεά Erdogan στο Ίδρυμα Auschwitz - «Ξέχασε» τις συγκρίσεις που έκανε για το Ισραήλ με τους Ναζί

Δωρεά Erdogan στο Ίδρυμα Auschwitz - «Ξέχασε» τις συγκρίσεις που έκανε για το Ισραήλ με τους Ναζί
Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, ο βαθύτερος λόγος αυτής της κίνησης είναι η αγωνιώδης προσπάθεια του Erdogan, να επαπροσεγγίσει την Ιερουσαλήμ μετά την ήττα Trump αλλά και υπό τον φόβο για νέες κυρώσεις στην Τουρκία από τις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Μετά τις υβριστικές και ανιστόρητες συγκρίσεις του Ισραήλ με τη ναζιστική Γερμανία, ο πρόεδρος της Τουρκίας Erdogan προχώρησε σε μια ακόμη «στροφή» 360 μοιρών.
Αυτό καθώς, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, η τουρκική κυβέρνηση προέβη σε χρηματική δωρεά για το «Ίδρυμα Auschwitz», μέσω του πρεσβευτή της στην Βαρσοβία, ο οποίος παρέδωσε στον Πολωνό διευθυντή του Μουσείου Auschwitz-Birkenau το ποσό των 30.000 ευρώ.

Διαρκή πυρά

Κατά το παρελθόν, ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει εξαπολύσει δριμεία επίθεση κατά του Ισραήλ με συγκρίσεις ακόμα και με τον αδόλφο Hitler.
Το Ισραήλ είναι «το πιο σιωνιστικό, φασιστικό, ρατσιστικό κράτος στον κόσμο» και η «ψυχή του Hitler έχει αναβιώσει εντός ορισμένων Ισραηλινών αξιωματούχων» και «δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ της εμμονής του Hitler περί καθαρής φυλής και της ιδέας ότι αυτά τα αρχαία εδάφη ανήκουν μόνο στους Εβραίους», είχε δηλώσει ενώπιον του τουρκικού κοινοβουλίου, σε μία από τις συχνές εξάρσεις του.
Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, ο βαθύτερος λόγος αυτής της κίνησης είναι η αγωνιώδης προσπάθεια του Erdogan, να επαπροσεγγίσει την Ιερουσαλήμ μετά την ήττα Trump αλλά και υπό τον φόβο για νέες κυρώσεις στην Τουρκία από τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης