Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Με μόλις 93 εκατ. δολάρια... η διακύμανση έως 1% στο Bitcoin

Με μόλις 93 εκατ. δολάρια... η διακύμανση έως 1% στο Bitcoin
Ένας αυξανόμενος αριθμός επενδυτών ανταγωνίζονται για μια φθίνουσα προσφορά bitcoin
Σχετικά Άρθρα
Το "σφυροκόπημα" τηου bitcoin από την Bank of America συνεχίζεται, καθώς μόλις μία ημέρα μετά την ανάλυσή της που το χαρακτήρισε "άχρηστο" περιουσιακό στοιχείο (δείτε εδώ), έρχονται οι αναλυτές της να υπολογίσουν ότι χρειάζονται εισροές αξίας μόλις 93 εκατ. δολαρίων για τη διακύμανση της τιμής του Bitcoin κατά 1%.
«Το Bitcoin είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στην αυξημένη ζήτηση δολαρίου», αναφέρει η Bank of America, διαπιστώνοντας ότι σε αντιδιαστολή με το κρυπτονόμισμα, για να μετατοπιστεί η τιμή του χρυσού κατά 1% χρειάζονται εισροές αξίας τουλάχιστον 2 δισ. δολαρίων, ενώ αντίστοιχα για τον ίδιο αντίκτυπο στα 20ετή ομόλογοα χρειάζονται περισσότερα από 2,25 δισ. δολάρια.

Μέτριες οι εισροές κεφαλαίων

Οι αναλυτές της Bank of America απαντούν και στο ερώτημα του «τι έχει δημιουργήσει την τεράστια ανοδική πίεση στις τιμές του bitcoin τα τελευταία χρόνια και, ιδιαίτερα, το 2020;
Η απλή απάντηση: μέτριες εισροές κεφαλαίων».
Με την αποτίμηση του bitcoin περίπου στα 1,1 τρισ. δολάρια που ισοδυναμεί με περίπου 10% του χρυσού, η έρευνα δείχνει ότι το κρυπτονόμισμα είναι εξαιρετικά πιο ασταθές από το χρυσό ανά δολάριο σε ροές, παρά το γεγονός ότι το περιουσιακό στοιχείο υπάρχει για σχεδόν δώδεκα χρόνια.
Οι αναλυτές της BofA αποδίδουν το μικρό κόστος που απαιτείται για τη μετακίνηση της τιμής του Bitcoin στη μεγάλη συσσώρευση από μεγάλα χαρτοφυλάκια (φάλαινες) μειώνοντας τον αριθμό των νομισμάτων που διατίθενται για αγορά.
«Κοιτάζοντας τα λεπτομερή αρχεία blockchain, διαπιστώνουμε ότι οι μεγαλύτερες διευθύνσεις δεν έχουν πουλήσει συνολικά από την έναρξη της πανδημίας», δήλωσαν.

Η συμφωνία με την Glassnode

Οι ισχυρισμοί της Bank of America εμφανίζονται σε γενικές γραμμές σύμφωνοι με τα ευρήματα της εταιρείας crypto analytics Glassnode, η οποία υπολόγισε ότι το 78% της προσφοράς Bitcoin ήταν σε χαρτοφυλάκια από τον Δεκέμβριο του 2020, αφήνοντας μόλις το 20% της προσφοράς διαθέσιμο για συναλλαγές σε χρηματιστήρια.
Με τον αριθμό των νέων οντοτήτων που δραστηριοποιούνται στο δίκτυο Bitcoin να φτάνει σε πρωτοφανή επίπεδα, ένας αυξανόμενος αριθμός επενδυτών ανταγωνίζονται για μια φθίνουσα προσφορά BTC, με αποτέλεσμα οι αυξήσεις της ζήτησης να αυξάνουν τις τιμές με ευκολία.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Glassnode υπολόγισε ότι το 95% των BTC που διαπραγματεύτηκαν τελευταία μετακινήθηκαν στα αποθεματικά τους τελευταίους τρεις μήνες, αποδεικνύοντας περαιτέρω ότι οι "φάλαινες" αποθηκεύουν τα νομίσματά τους μακροπρόθεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης