Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fidesz (Ουγγαρία) προς ΕΛΚ: Ήρθε η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι μας

tags :
Fidesz (Ουγγαρία) προς ΕΛΚ: Ήρθε η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι μας
Η επιστολή της αντιπροέδρου του Fidesz, Katalin Novak,με την οποία αίρει την ιδιότητά της ως μέλους της ευρω-ομάδας του ΕΛΚ είναι η τελευταία πράξη του «διαζυγίου» του κόμματος με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
Σχετικά Άρθρα

Με έναν σκωπτικό τρόπο το κυβερνών εθνικιστικό κόμμα Fidesz της Ουγγαρίας εγκατέλειψε την κεντροδεξιά παράταξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021, δύο χρόνια μετά την αναστολή της συμμετοχής του στην πολιτική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου για την άσκηση πολιτικών που επικρίθηκαν από τη συμμαχία των συντηρητικών στο Ευρωκοινοβούλιο ως αυταρχικές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2021.
«Ήρθε η ώρα να πούμε αντίο», έγραψε η αντιπρόεδρος του Fidesz, Katalin Novak στο Twitter, δημοσιεύοντας μια σύντομη επιστολή στην οποία ανέφερε ότι «δεν επιθυμεί πλέον να διατηρήσει την ιδιότητά της (στο ΕΛΠ) και παραιτείται».
Με έναν σκωπτικό τρόπο το κυβερνών εθνικιστικό κόμμα Fidesz της Ουγγαρίας εγκατέλειψε τη κεντροδεξιά παράταξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματις, την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021, δύο χρόνια μετά την αναστολή της συμμετοχής του στην πολιτική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου για την άσκηση πολτικών που επικρίθηκαν από τη συμμαχία των συντηρητικών στο Ευρωκοινοβούλιο ως αυταρχικές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2021.
«Ήρθε η ώρα να πούμε αντίο», έγραψε η αντιπρόεδρος του Fidesz, Katalin Novak στο Twitter, δημοσιεύοντας μια σύντομη επιστολή στην οποία ανέφερε ότι «δεν επιθυμεί πλέον να διατηρήσει την ιδιότητά της στο (ΕΛΠ), παραιτείται».

Από το 2019

Το ΕΛΚ ανέστειλε την ιδιότητα μέλους του Fidesz εν όψει των ευρωεκλογών το 2019, αλλά δεν αποφάσισε τη μόνιμη αποπομπή του από τους κόλπους του, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Viktor Orban πραγματοποιήσει κάνει εκστρατεία με αφίσες που δαιμονοποιούσαν τον Jean-Claude Juncker, τότε επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Νομίζω ότι ο κ. Orban απέχει πολύ από τις βασικές χριστιανικές και δημοκρατικές αξίες», είχε δηλώσει ο Juncker εκείνη την εποχή.
Το Fidesz εγκατέλειψε την ομάδα του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο νωρίτερα αυτό το μήνα.
Να σημειωθεί ότι το ΕΛΚ είναι το μεγαλύτερο κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου τη μεγαλύτεροι εκπροσώπηση έχουν οι Γερμανοί Συντηρητικοί του CDU της Angela Merkel.

Συμμαχίες

Οι εθνικιστικές πολιτικές του Orban θεωρείται από καιρό ότι είναι περισσότερο συμβατές με κόμματα στα δεξιά του ΕΛΚ, όπως η ευρωσκεπτικιστική ομάδα ECR που περιλαμβάνει τον κυβερνών κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης της Πολωνίας, το πατριωτικός συνασπισμός του Identity and Democracy Group ο οποίος περιλαμβάνει το κόμμα της Lepen στη Γαλλία αλλά και την Ιταλική Lega.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης