Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Μετά από 5 μήνες lockdown είμαστε στο χειρότερο σημείο – Δεν ζητάμε εκλογές

Τσίπρας: Μετά από 5 μήνες lockdown είμαστε στο χειρότερο σημείο – Δεν ζητάμε εκλογές
Το μοντέλο που ακολούθησαν πιστά τους τελευταίους πέντε μήνες απέτυχε υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

«Μετά από 5 μήνες lockdown βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο από την έναρξη της πανδημικής κρίσης» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αφού τόνισε πως το μοντέλο που ακολούθησε η κυβέρνηση, απέτυχε, κάλεσε τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη να αναλάβει την ευθύνη για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.
«Είναι εκατοντάδες οι συμπολίτες μας που βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση και πολλές δεκάδες αυτοί που είναι προχείρως διασωληνωμένοι και περιμένουν στις λίστες του ΕΚΑΒ.
Το μοντέλο που ακολούθησαν πιστά τους τελευταίους πέντε μήνες απέτυχε και θα περίμενα από τον πρωθυπουργό να βγει να αναλάβει την ευθύνη.
Έχουμε ένα αποτυχημένο ακορντεόν που το χειριζόμαστε λάθος.
Βλέπουμε μια κυβέρνηση που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της και ρίχνει την ευθύνη στην αντιπολίτευση, αυτό δεν είναι μια υπεύθυνη στάση» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Open ο κ.Τσίπρας.

Είχαμε ζητήσει εθνικό σχέδιο

Ο κ.Τσίπρας ανέφερε ότι από τον Νοέμβριο είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αναλάβει την πρωτοβουλία συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων με ένα σχέδιο και κοινό υπουργό υγείας, «αλλά αρνήθηκε».
«Είχαμε ζητήσει εθνικό σχέδιο με αποδεκτό υπουργό Υγείας από όλα τα κόμματα.
Τα ίδια είπα στην ΠτΔ.
Αν όχι έναν κοινό υπουργό Υγείας, ένα εθνικό πλάνο.
Ακόμα και χθες πάλι ζήτησα πολιτικό μορατόριουμ, να γίνει ανακωχή, παρά τα όσα έχουν γίνει και να δούμε πώς θα σώσουμε την κατάσταση ακόμα και τώρα» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «το μοντέλο έχει αποτύχει γιατί μας λέει η κυβέρνηση να μένουμε κλεισμένοι στο σπίτι, αλλά το πρωί πρέπει να στοιβαζόμαστε στα μέσα μεταφοράς».

Βλακώδη τα έξυπνα μέτρα

«Τα έξυπνα μέτρα αποδείχθηκαν βλακώδη» είπε ο κ.Τσίπρας, τονίζοντας ότι χρειάζονται στοχευμένα μέτρα, μελέτες επιδημιολογικής επιτήρησης, χιλιάδες τεστ επιχορηγούμενα από το κράτος, τεστ σε κάθε χώρο εργασίας, όταν υπάρχει κρούσμα να υπάρχει υποχρεωτική καραντίνα, αυστηρή ιχνηλάτηση καθώς και να υπάρξουν ξενοδοχεία καραντίνας.
«Να ενισχυθεί η τηλεργασία.
Να ενισχυθούν τα δρομολόγια στα μέσα μεταφοράς, για να σταματήσουν οι εικόνες συνωστισμού.
Έναν χρόνο δεν έχει προχωρήσει ο διαγωνισμός για τα λεωφορεία» ανέφερε ο κ.Τσίπρας., υποστηρίζοντας πως «τα σχολεία κλείνουν και ανοίγουν με τον ίδιο τρόπο».
Όπως είπε, αν δεν υπάρχουν αίθουσες στα σχολεία, θα πρέπει να γίνουν διπλοβάρδιες ενώ τόνισε ότι πρέπει να προσληφθούν αναπληρωτές καθηγητές.

Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση στα νοσοκομεία.
«Λένε ότι έχουν διπλασιαστεί οι ΜΕΘ, αλλά με 600 διασωληνωμένους, έχουμε 124 ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, εκ των οποίων μόνο οι 71 είναι Covid περιστατικά» ανέφερε ο κ.Τσίπρας
«Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της πανδημίας ήταν λογική προσέγγισης και συναινετική.
Βλέπουμε μια κυβέρνηση που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της.
Διχάζει τον ελληνικό λαό.
Δεν είναι υπεύθυνη στάση να ρίχνει τις ευθύνες στην αντιπολίτευση» είπε ο κ.Τσίπρας.

Ο κόσμος στο δρόμο γιατί περιορίζονται τα δικαιώματα

Επιπλέον, ο κ.Τσίπρας σημείωσε ότι σε αυτούς τους πέντε μήνες lockdown η κυβέρνηση έχει περάσει νομοσχέδια «που εγείρουν μεγάλες αντιδράσεις», πράγματα που δεν θα έπρεπε να εισαχθούν σε μια τέτοια περίοδο εξαναγκαστικής περιστολής ελευθεριών».
«Ο κόσμος βγαίνει στον δρόμο, γιατί αισθάνεται να περιορίζεται η ανάσα του, να περιορίζονται τα δικαιώματα.
Ήταν μια αντίδραση στην υπερβάλλουσα αστυνομική αυθαιρεσία και βία.
Η αντίδραση αυτή ήταν μια αντίδραση υγιής» είπε ο κ.Τσίπρας, επισημαίνοντας: «Να δεχτώ ότι υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να σταματήσουν οι διαδηλώσεις.
Αλλά με ποιανού την ευθύνη;
Των διαδηλωτών;
Η κυβέρνηση κουνάει το δάχτυλο στον πολίτη και ο πρωθυπουργός πηγαίνει στην Ικαρία με τους συνεργάτες του και τρώει και πίνει υπό τον ήχο της τσαμπούνας και πάει στην Πάρνηθα για motocross».

Παντοδύναμο ένα κόμμα, αν με ένα νεύμα κατέβαζε κόσμο στους δρόμους

Αναφερόμενος στα πυρά της κυβέρνησης κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την οργάνωση δεκάδων διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων τις τελευταίες εβδομάδες ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι «αν το οποιοδήποτε κόμμα είχε τη δυνατότητα με ένα νεύμα να κατεβάζει τον κόσμο στους δρόμους, θα ήταν παντοδύναμο».
«Ο κόσμος δεν μπορεί να βλέπει αστυνομικές δυνάμεις στις γειτονιές να βιαιοπραγούν κατά οικογενειών και να μην αντιδρά.
Έχουμε αλλεπάλληλα φαινόμενα αστυνομικής βίας» υπογράμμισε ο κ.Τσίπρας.

Για Κουφοντίνα: Θλιβερή κατάντια που τον αναγάγαμε σε ρυθμιστικό παράγοντα της πολιτικής ζωής

Σχετικά με την υπόθεση Κουφοντίνα ο κ.Τσίπρας υπογράμμισε πως είναι «θλιβερή κατάντια που αναγάγαμε έναν τρομοκράτη σε ρυθμιστικό παράγοντα της πολιτικής ζωής».
Όσον αφορά τη δήλωση Δρίτσα, είπε πως ήταν λάθος και ατυχής, αν και επεσήμανε πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε εξηγήσεις για το τι εννοούσε ενώ είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε διότι «υπήρχε κίνδυνος ηρωοποίησης του τρομοκράτη».
«Βασική αξία της Αριστεράς είναι η ανθρώπινη ζωή» είπε ο κ.Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι είναι ψέματα ότι είχαμε προνομιακή μεταχείριση στους τρομοκράτες της 17Ν.

Θα καταργήσουμε το νόμο Κεραμέως

Όσον αφορά τις αντιδράσεις για το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια που προβλέπουν την ίδρυση αστυνομίας και τη μείωση των εισακτέων, ο κ.Τσίπρας είπε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, θα καταργήσει το νόμο Κεραμέως, αναφέροντας πως «θα δημιουργήσουμε ειδικό σώμα φύλαξης».
Όπως είπε το βασικό πρόβλημα των πανεπιστημίων, είναι η υποχρηματοδότησή τους.

Δεν ζητάμε εκλογές

«Δεν ζητάμε εκλογές αυτή την κρίσιμη στιγμή γιατί είμαστε σοβαρή πολιτική δύναμη.
Δεν ζητάμε την εξουσία για την εξουσία.
Στις δημοσκοπήσεις αποτυπώνεται η οργή και η αγανάκτηση των πολιτών.
Όταν η κυβέρνηση περνάει κρίση να βγαίνουν κάποιες εταιρείες και να δίνουν 30 μονάδες διαφορά στην κυβέρνηση είναι ανέκδοτο.
Η κοινωνία είναι σε ιδιαίτερη ένταση, το παρομοιάζω με την εικόνα του 2010-2012.
Υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί αντιπολιτευτικό ρεύμα και απαξία των πολιτικών θεσμών» είπε ο κ.Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης