Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μερικό άνοιγμα από 22/3 με το ΕΣΥ στο κόκκινο – Μάχη στα νοσοκομεία για να μην γίνουμε... Μπέργκαμο

Μερικό άνοιγμα από 22/3 με το ΕΣΥ στο κόκκινο – Μάχη στα νοσοκομεία για να μην γίνουμε... Μπέργκαμο
Προθεσμία 48 ωρών σε ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το δημόσιο σύστημα υγείας, διαφορετικά θα επιταχθούν
Σχετικά Άρθρα

(upd8) Το μερικό άνοιγμα της οικονομίας από την ερχόμενη Δευτέρα 22/3 και την χαλάρωση περιορισμών όσον αφορά τη μετακίνηση των πολιτών, πιθανότατα και από αυτό το Σαββατοκύριακο, αναμένεται να εισηγηθούν κατά την αυριανή τους συνεδρίαση οι ειδικοί επιστήμονες, τη στιγμή που το ΕΣΥ βρίσκεται πραγματικά στο κόκκινο και δίνει μάχη ώστε να μη ζήσουμε και στην Αττική τις περσινές τραγικές εικόνες του Μπέργκαμο στην Ιταλία, όπου οι γιατροί αποφάσιζαν ποιοι από τους ασθενείς θα μπουν στις ΜΕΘ.
Τα δεδομένα αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το ΕΣΥ, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 3.465 νέα κρούσματα (τα 1.701 στην Αττική) και 560 εισαγωγές στα νοσοκομεία, με τους διασωληνωμένους να εκτοξεύονται στον αριθμό ρεκόρ των 630.
Λόγω της εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων και των εισαγωγών, οι κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής είναι ασφυκτικά γεμάτες, κάτι που ανάγκασε το υπουργείο Υγείας να ανακοινώσει πως μετά το «Σωτηρία» και το Σισμανόγλειο, άλλα δύο νοσοκομεία – Ερυθρός Σταυρός και Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας 251 - μετατρέπονται αποκλειστικά σε covid νοσοκομεία.
Μάλιστα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως παραχωρούνται από τον ιδιωτικό τομέα 450 non Covid κλίνες, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους, ενώ δόθηκε προθεσμία 48 ωρών σε ιδιώτες γιατρούς (παθολόγους, πνευμονολόγους) να συνδράμουν εθελοντικά τις δημόσιες δομές, διαφορετικά όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας θα προχωρήσει στην επίταξη 200 γιατρών.

Τα σενάρια για άνοιγμα

Με το σύστημα Υγείας να λειτουργεί επί της ουσίας πάνω και πέρα από τα όρια του, οι ειδικοί και η κυβέρνηση προσανατολίζονται στο μερικό άνοιγμα της οικονομίας, κάτι που άλλωστε προανήγγειλε στη χθεσινή συνέντευξη του στο CNN και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.
Η πρώτη κίνηση αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 22/3 με το άνοιγμα των κομμωτηρίων, των κέντρων αισθητικής αλλά και των ανοιχτών αρχαιολογικών χώρων ενώ στις 29/3 αναμένεται να γίνει και το πρώτο άνοιγμα του λιανεμπορίου, με τη λειτουργία των μικρών εμπορικών καταστημάτων πιθανότατα με τη μέθοδο του click away.
Επίσης, είναι πολύ πιθανό από το Σάββατο 21/3 να χαλαρώσουν και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών με διεύρυνση της ώρας κυκλοφορίας στις 21:00 το βράδυ από 19:00 που είναι έως σήμερα στα αστικά κέντρα που είναι στο κόκκινο, αλλά και με το να επιτραπεί η μετακίνηση των πολιτών με ΙΧ αυτοκίνητα και με την χρήση του κωδικού 6 για άθληση ή αναψυχή.
Εφόσον δεν υπάρξει κάποια μεγάλη ανατροπή, τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν στις αρχές Απριλίου – δεν έχει προσδιοριστεί ούτε το πότε ούτε ποιες βαθμίδες θα ανοίξουν πρώτα ή αν θα ανοίξουν όλες μαζί – ενώ εξετάζεται και το σενάριο του ανοίγματος της εστίασης στους εξωτερικούς χώρους από τις 15 Απριλίου και μετά.
Όσον αφορά τα δικαστήρια, αυτά ενδέχεται να επαναλειτουργήσουν μερικώς από τις 22 Μαρτίου και να υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών από τις 29 Μαρτίου.

Βασιλακόπουλος: Να ανοίξουν τα μικρά εμπορικά καταστήματα

Υπέρ του ανοίγματος των μικρών εμπορικών με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις και χωρίς ραντεβού στις μικρές τάχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας Θόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος προειδοποίησε πως τις επόμενες ημέρες θα δούμε νέα αύξηση κρουσμάτων.
«Δεν γνωρίζω αν είμαστε στην κορύφωση εξαρτάται από τη συμπεριφορά μας.
Το ιικό φορτίο συνεχίζει να αυξάνεται με τα τελευταία δεδομένα, ακόμα και στην Αττική.
Βλέπουμε δηλαδή ότι εν μέσω ενός θεωρητικά πολύ σκληρού lockdown, αντί να έχουμε αποκλιμάκωση έχουμε μάλλον κλιμάκωση και προβλεπόμενη αύξηση των κρουσμάτων.
Αυτό σημαίνει αύξηση του ιικού φορτίου, μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα 10 με 12 μέρες δεν υπάρχει μαθηματική ακρίβεια σε αυτά» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βασιλακόπουλος.

Κολλάνε στα σπίτια

Ερωτηθείς για την αύξηση των κρουσμάτων ο κ.Βασιλακόπουλος είπε πως «δεν χρειάζεται να μετρήσεις τα λύματα, μόνο τη συμπεριφορά της κοινωνίας».
«Πρέπει να έχουν διοργανωθεί 100 διαδηλώσεις σε διάφορα σημεία της Αθήνας τον τελευταίο μήνα.
Διοργανώσαμε πάρτι, διοργανώσαμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και ταυτόχρονα χρησιμοποιούμε καταχρηστικά τους αριθμούς που μας δίνει το κράτος.
Πατάνε το 4 για βοήθεια στο σπίτι και πηγαίνουν στο σπίτι του φίλου του συγγενούς…
Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα και με τέτοιους ασθενείς που κόλλησαν σε κάποιο σπίτι είτε φίλου είτε γνωστού.
Ξέρετε στο σπίτι υπάρχει οικειότητα και είναι δύσκολο ψυχολογικά να δεχθείς ότι θα κολλήσεις από τον φίλο σου ή από τον αδελφό σου» υπογράμμισε ο κ.Βασιλακόπουλος.

Να ανοίξουν τα μικρά καταστήματα

«Η μόνη λογική ελπίδα είναι να αλλάξουμε το μείγμα των μέτρων.
Όταν αυστηροποιείται συνεχώς και αποδίδει λιγότερο, αυτό κάτι σημαίνει.
Μπορεί στην αρχή να είχε αποτέλεσμα, τώρα δεν έχει» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος.
Όπως είπε, ο ίδιος προτείνει να ανοίξουν αρχικά οι μικρές επιχειρήσεις, τα μικρά εμπορικά μαγαζιά, όχι τα μεγάλα, με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις χωρίς καν ραντεβού στις μικρές.
Παράλληλα σημείωσε ότι το 3ωρο SMS δεν έχει κανένα νόημα.
«Αν υπάρχει ραντεβού δεν χρειάζεται 3ωρο.
Αν λειτουργήσει μόνο το 3ωρο θα βρεθούμε Σάββατο το πρωί να στέλνουμε όλοι 3ωρο SMS και όλοι οι εμπορικοί δρόμοι θα γεμίσουν από νόμιμους Έλληνες που θα ψωνίζουν.
Δεν αποφεύγεις πάλι το συνωστισμό» ανέφερε ο κ.Βασιλακόπουλος, επισημαίνοντας ότι «η υπευθυνότητα που ζητάμε λειτούργησε την προηγούμενη φορά, δεν λειτουργεί τώρα».
Όσον αφορά τα σχολεία ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πως «το πότε θα ανοίξουν τα λύκεια ή τα σχολεία γενικότερα, έχει να κάνει με τη γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας».
«Δεν μπορούμε να τα ανοίξουμε όλα ταυτόχρονα και δεν αποτελεί βαλβίδα εκτόνωσης για την κοινωνία το άνοιγμα των σχολείων» είπε ο καθηγητής.

Σε 2 μήνες η Ελλάδα άλλη χώρα

«Σε 2 μήνες η Ελλάδα θα είναι άλλη χώρα.
Με το 1,5 εκατ. εμβόλια που έρχονται, αυτούς που έχουμε ήδη εμβολιάσει και αυτούς που έχουμε φροντίσει με την «ελαφρή» συμπεριφορά μας να αποκτήσουν φυσική ανοσία.
Κάπου στο Πάσχα θα έχουμε καλύψει τους ευπαθείς και νωρίς μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε πετύχει τέτοια ποσοστά που θα έχουμε βγει από την τραγωδία.
Η λύση είναι κοντά» υποστήριξε ο κ. Βασιλακόπουλος, αναφέροντας ότι δεν βλέπει τέταρτο κύμα πανδημίας.

Σαρηγιάννης (ΑΠΘ): Η διασπορά γίνεται στους χώρους εργασίας – Ημερησίως 3.600 κρούσματα έως τέλη Μαρτίου

Την εκτίμηση πως η μεγάλη διασπορά γίνεται στους χώρους εργασίας διατύπωσε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος εκτίμησε πως ανάλογα και με τον αριθμό των τεστ, θα έχουμε ημερησίως 3.600 κρούσματα έως τα τέλη Μαρτίου.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και με αφορμή το ιικό φορτίο σε διάφορες πόλεις, όπως προκύπτει από την ανάλυση των λυμάτων, ο κ.Σαρηγιάννης είπε πως «η πιο σημαντική αύξηση είναι στην Κρήτη».
«Μπορεί να δούμε και μεγαλύτερους αριθμούς», είπε ο κ.Σαρηγιάννης, κάνοντας λόγο για «3600 κρούσματα ημερησίως μέχρι το τέλος του μήνα, αναλόγως και με τα τεστ».
Ερωτηθείς σχετικά με το πού διαδίδεται ο ιός, ο καθηγητής αναφέρθηκε σε αναγκαστικές δραστηριότητες κι όχι αυτές που μας στερούνται.
«Για μένα η διασπορά είναι στους χώρους δουλειάς.
Το μετρό και το λεωφορείο είναι προφανείς τόποι διασποράς, που ακριβώς επειδή έχουμε να κάνουμε με τα μεταλλαγμένα στελέχη μεταδίδεται πιο γρήγορα» είπε ο κ.Σαρηγιάννης, επισημαίνοντας πως «είναι υποχρέωση των εργοδοτών να κάνουν περισσότερα τεστ σε χώρους εργασίας»
Επιπλέον, για ακόμα μια φορά τάχθηκε υπέρ του να φτάσει στο 70% η τηλεργασία, αναφέροντας πως πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος που ήδη ισχύει.

Τα μαύρα ρεκόρ

Μία από τις πιο ζοφερές ημέρες της πανδημίας μπορεί να χαρακτηριστεί η χθεσινή 17/3 έπειτα από το τρίπτυχο των «μαύρων ρεκόρ» που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Ο κορωνοϊός αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολος αντίπαλος για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), θέτοντας πλέον ολόκληρη την Ελλάδα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Οι 3.465 νέες μολύνσεις που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, συνδυαστικά με ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ - αυτό των 630 διασωληνωμένων - βυθίζουν ακόμα περισσότερο τη χώρα στη συνεχιζόμενη, μεγάλη κρίση που σφυροκοπά ανελέητα την υγεία, την κοινωνία και την οικονομία εδώ και έναν περίπου χρόνο.
Οι 3.127 εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας μέσα σε μία εβδομάδα και οι 56 νέοι θάνατοι συμπολιτών μας από την COVID-19 αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε στη δυσκολότερη καμπή της εξέλιξης της πανδημίας.
Ο υπ.Υγείας Β. Κικίλιας παρέθεσε στοιχεία για την αύξηση της δυναμικότητας των κλινών ΜΕΘ και κλινών covid σε όλη την Ελλάδα, ενώ επισήμανε ότι στα νοσοκομεία νοσηλεύονται περίπου 1.000 ασθενείς παραπάνω σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.
Απόδειξη των λεγομένων του, είναι ότι το Rt εκτιμάται πλέον στο 1,10, με τη διακύμανση ανά περιοχή να βρίσκεται στο 0,40-1,63.
Με απλά λόγια, στις μέγιστες τιμές του (1,63 στην Αττική) ο δείκτης αναπαραγωγής της λοίμωξης αντιστοιχεί σε 100 μολυσμένους ανθρώπους που μεταδίδουν τον ιό σε άλλους 163.

Στη διάθεση του ΕΣΥ 550 επιπλέον κλίνες – Συνδρομή από τον ιδιωτικό τομέα

Την συστράτευση όλων των δυνάμεων για τη μάχη με τον κορωνοϊό περιέγραψε ο Βασίλης Κικίλιας, ανακοινώνοντας την παραχώρηση άλλων 550 κλινών από τον ιδιωτικό τομέα στη διάθεση του ΕΣΥ για την Αττική. Συγκεκριμένα, παραχωρούνται 450 Non Covid-19 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους, εκ των οποίων:
Οι 300 από το Hellenic Health Care Group.
(Σημειώνεται ότι οι κλίνες αυτές διατίθενται στα νοσοκομεία του Ομίλου Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα και Metropolitan General, ενώ έχει προηγηθεί η διάθεση του Λητώ.
Η κάλυψη των κλινών θα γίνει σε συνεργασία και με συντονισμό από το ΕΚΑΒ, ενώ η διακομιδή θα διενεργείται στις περισσότερες περιπτώσεις από το στόλο ασθενοφόρων του Ομίλου.)
Οι 100 από το ΙΑΣΩ ΑΕ Group.
Οι 50 από τον Όμιλο Αθηνών.

Και 100 κλίνες Covid-19 με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους, εκ των οποίων:

Οι 60 από τον Όμιλο Ευρωκλινική Αθηνών.
Οι 40 από τον Όμιλο Βιοιατρική.
Επιπλέον, στην Αττική προστίθενται άλλες 10 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) από τον ιδιωτικό τομέα, φτάνοντας στις 140, ενώ ενισχύεται και το Σισμανόγλειο με 10 πολυδύναμες ΜΕΘ Covid-19.
Όσον αφορά στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, ο Ερυθρός Σταυρός δυναμικότητας 418 κλινών, μετατρέπεται πλέον σε νοσοκομείο all Covid-19, ενώ στο ΕΣΥ ενσωματώνεται και το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας 251, που διαθέτει 220 κρεβάτια για non Covid-19 περιστατικά και τμήμα επειγόντων περιστατικών και μπαίνει στης εφημερίες του ΕΣΥ εντός των επόμενων ημερών.

Παραμένει στο κόκκινο η Αττική

Την παράταση της ανησυχίας για την Αττική επιβεβαιώνουν, βέβαια, και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του κορωνοϊού στα αστικά λύματα για την περίοδο 8-14 Μαρτίου 2021, σύμφωνα με τα οποία καταγράφηκε αύξηση του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο κατά 87%, ενώ σχετική σταθεροποίηση είχε παρατηρηθεί, σε υψηλά πάντα επίπεδα, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.
Καλύτερα φαίνεται να είναι τα πράγματα στην Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφηκαν 394 νέες διαγνώσεις.
Και εκεί διαπιστώθηκε αύξηση του εβδομαδιαίου μέσου όρου στον σχετικό ρυθμό έκκρισης του ιικού φορτίου κατά 74% σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, ωστόσο οι μετρήσεις των τελευταίων ημερών καταδεικνύουν μια ελαφρά τάση αποκλιμάκωσης της αύξησης που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες δύο εβδομάδες.
Ακόμα 35 Περιφερειακές Ενότητες σημειώνουν υψηλούς αριθμούς νέων διαγνώσεων, με Αχαΐα (130), Λάρισα (114), Βοιωτία (60), Ηράκλειο (59) και Κοζάνη (52) να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.
Ξεχωρίζουν, όμως, τα Χανιά της Κρήτης, όχι λόγω των ημερήσιων κρουσμάτων (30), αλλά εξαιτίας της τρομακτικής έκρηξης στο ιικό φορτίο των λυμάτων που φτάνει το +1000%.
Επιπλέον σημείο ανησυχίας για τους ειδικούς, η ύπαρξη 15 νησιών στον σημερινό επιδημιολογικό πίνακα του ΕΟΔΥ με αριθμό νέων διαγνώσεων που χαρακτηρίζεται «φυτίλι έτοιμο να ανάψει» (π.χ. Άνδρος 4, Μύκονος 10, Κως 7, Τήνος 5, κ.α.).

Σε βαθύ κόκκινο η Λέρος

Σε βαθύ κόκκινο μπήκε η Λέρος, λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, τις τελευταίες ημέρες.
Από την Πολιτική Προστασία, αποφασίστηκε να επιβληθούν πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του κοροναϊού.
Τα μέτρα έχουν ισχύ από σήμερα Πέμπτη 18/3 μέχρι την Δευτέρα 22 Μαρτίου και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο.

Εμβολιασμοί κατά covid: Στις 19/3 ανοίγει η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες – Ποιους αφορά


Στο επόμενο στάδιο προχωρούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού καθώς την Παρασκευή 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες.
Οι εμβολιασμοί, οι οποίοι θα αρχίσουν τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, αφορούν την ομάδα Α ατόμων υψηλού κινδύνου.
Στην ομάδα αυτή εντάσσονται όσοι αντιμετωπίζουν τα εξής νοσήματα:
1) Μεταμόσχευση: Μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή αιμοποιητικών κυττάρων. Άτομα σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση οργάνου
2) Νεφρική ανεπάρκεια. Υποβολή σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση
3) Κυστική ίνωση
4) Καρκίνος υπό αγωγή. Καρκίνος συμπαγούς οργάνου σε άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία (χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ανοσοθεραπεία ή άλλη θεραπεία). Αιματολογικός καρκίνος την τελευταία πενταετία.
5) Σοβαρά χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού. Χρόνιο αναπνευστικό νόσημα για το οποίο γίνεται χρήση οξυγόνου κατ’ οίκον (βάσει πιστοποίησης ασφαλιστικού φορέα). Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια με FEV1 < 30% μέσω θεραπευτικού πρωτοκόλλου. Διάμεση πνευμονοπάθεια
6) Σοβαρή καρδιακή νόσος. Πρόσφατο οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου (τους τελευταίους τρεις μήνες). Καρδιακή ανεπάρκεια με κλάσμα εξώθησης <40% μέσω θεραπευτικού πρωτοκόλλου (συμπεριλαμβανόμενων μυοκαρδιοπαθειών, συγγενών καρδιοπαθειών, βαλβιδικής νόσου).Πνευμονική Υπέρταση
7) Σοβαρή ηπατική νόσος. Ηπατική ανεπάρκεια με πυλαία υπέρταση, κίρρωση ήπατος με πυλαία υπέρταση.
8) Ανοσοκαταστολή. Αυτοφλεγμονώδεις/αυτοάνοσες παθήσεις ή άλλη νόσος υπό ανοσοκατασταλτική ή ανοσοτροποποιητική αγωγή μετρίου – υψηλού κινδύνου. Πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες HIV με CD4<200 κύτταρα/μL.
9) Άλλα νοσήματα. Σύνδρομο Down. Άλλες ειδικές καταστάσεις μετά από αίτηση του θεράποντος Ιατρού.

Στους 7.252 οι νεκροί

Στους 7.252 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού.
Τα νέα 17/3 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.465, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 227.247 (ημερήσια μεταβολή +1,5%), εκ των οποίων 51,6% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 75 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.966 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
To Rt για την επικράτεια εκτιμάται σε 1,10 (95%Crl: 0,40-1,63).
e1_8.jpg
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 56, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.252 θάνατοι.
Το 95,8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 630 (67,9% άνδρες).
Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.
To 81,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
e2_8.jpg
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.516 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 406 (ημερήσια μεταβολή -8,97%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 449 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

e5_8.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης