Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης (ΑΠΘ): Η διασπορά γίνεται στους χώρους εργασίας – Ημερησίως 3.600 κρούσματα έως τέλη Μαρτίου

Σαρηγιάννης (ΑΠΘ): Η διασπορά γίνεται στους χώρους εργασίας – Ημερησίως 3.600 κρούσματα έως τέλη Μαρτίου
Είναι υποχρέωση των εργοδοτών να κάνουν περισσότερα τεστ σε χώρους εργασίας είπε ο κ.Σαρηγιάννης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως η μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού γίνεται στους χώρους εργασίας διατύπωσε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος εκτίμησε πως ανάλογα και με τον αριθμό των τεστ, θα έχουμε ημερησίως 3.600 κρούσματα έως τα τέλη Μαρτίου.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και με αφορμή το ιικό φορτίο σε διάφορες πόλεις, όπως προκύπτει από την ανάλυση των λυμάτων, ο κ.Σαρηγιάννης είπε πως «η πιο σημαντική αύξηση είναι στην Κρήτη».
«Μπορεί να δούμε και μεγαλύτερους αριθμούς», είπε ο κ.Σαρηγιάννης, κάνοντας λόγο για «3600 κρούσματα ημερησίως μέχρι το τέλος του μήνα, αναλόγως και με τα τεστ».
Ερωτηθείς σχετικά με το πού διαδίδεται ο ιός, ο καθηγητής αναφέρθηκε σε αναγκαστικές δραστηριότητες κι όχι αυτές που μας στερούνται.
«Για μένα η διασπορά είναι στους χώρους δουλειάς.
Το μετρό και το λεωφορείο είναι προφανείς τόποι διασποράς, που ακριβώς επειδή έχουμε να κάνουμε με τα μεταλλαγμένα στελέχη μεταδίδεται πιο γρήγορα» είπε ο κ.Σαρηγιάννης, επισημαίνοντας πως «είναι υποχρέωση των εργοδοτών να κάνουν περισσότερα τεστ σε χώρους εργασίας»
Επιπλέον, για ακόμα μια φορά τάχθηκε υπέρ του να φτάσει στο 70% η τηλεργασία, αναφέροντας πως πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος που ήδη ισχύει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης