Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο λόγω covid η Βραζιλία – Ρεκόρ κρουσμάτων, στα ύψη οι θάνατοι

Στο κόκκινο λόγω covid η Βραζιλία – Ρεκόρ κρουσμάτων, στα ύψη οι θάνατοι
Πάνω από 5 εκατομμύρια οι εμβολιασμένοι στην Χιλή
Σχετικά Άρθρα

Στο κόκκινο λόγω της έξαρσης του β’ κύματος της επιδημίας του κορωνοϊού είναι η Λατινική Αμερική, με τη Βραζιλία να είναι η πλέον πληττόμενη χώρα της περιοχής.
Το τελευταίο 24ωρο η Βραζιλία κατέγραψε νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων, τη στιγμή που εξακολουθεί να αναφέρει πολύ υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 90.303 κρούσματα, με το σύνολο τους να υπολογίζονται σε 11.693.838.
Παράλληλα αναφέρθηκαν άλλοι 2.648 θάνατοι (ο υψηλότερος αριθμός μετά τον χθεσινό αριθμό των 2.841 νεκρών), με το σύνολο τους να υπολογίζονται σε 284.775.

Πάνω από 5 εκατομμύρια εμβολιασμένοι στην Χιλή

Τους 5 εκατομμύρια ξεπέρασαν οι εμβολιασμένοι στην Χιλή, τη στιγμή που και εκεί η επιδημία είναι σε έξαρση.
Τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 4.395 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 27 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
Συνολικά η Χιλή μετρά 21.816 νεκρούς επί συνόλου 905.212 μολύνσεων.
Αν και στην Χιλή πάνω από 5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί, εκ των οποίων τα 2 εκατομμύρια και με τις δύο δόσεις, ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία αυξήθηκε κατά 15% μέσα σε επτά ημέρες και κατά 37% τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Η έξαρση των κρουσμάτων ωθεί τις αρχές να επιβάλλουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα από σήμερα Πέμπτη 18/3 στις περιοχές όπου καταγράφονται οι περισσότερες μολύνσεις.
Σημειώνεται πως στις περιοχές αυτές, όπου ζει το ένα τρίτο των 19 εκατομμυρίων. κατοίκων της χώρας, θα επιβληθεί αυστηρό lockdown.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης