Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πτώση κατά 42% στις ταξιδιωτικές δαπάνες το 2020, χάθηκαν 5,6 εκατ. θέσεις εργασίας

ΗΠΑ: Πτώση κατά 42% στις ταξιδιωτικές δαπάνες το 2020, χάθηκαν 5,6 εκατ. θέσεις εργασίας

Τα συνολικά έσοδα στον κλάδο των ταξιδιωτικών υπηρεσιών μειώθηκαν στο 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, από τα 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια του 2019.

Σχετικά Άρθρα
Συρρικνώθηκαν κατά 42%, ή 492 δισεκατομμύρια δολάρια οι ταξιδιωτικές δαπάνες που πραγματοποιήθηκα από Αμερικανούς το 2020, εν μέσω των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του Covid-19 που είχε ως αποτέλεσμα να καταγράψουν κατακόρυφη πτώση τα ταξίδια αναψυχής και τα επεγγελματικά ταξίδια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 17 Μαρτίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Αμερικανική Ένωση Ταξιδίων (U.S. Travel Association) η βιομηχανία εξαιτίας της πανδημίας έχασε 5,6 εκατομμύρια άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας πέρυσι και η μείωση των ταξιδιών οδήγησε σε συρρίκνωση τη συνολική οικονομική δραστηριότητα από τα 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια στα 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2019.
Τα φορολογικά έσοδα από τον κλάδο των ταξιδίων μειώθηκαν κατά 57 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

Από την Άνοιξη

«Ενώ η σταδιακή πρόοδος των εμβολιασμών έχει δώσει την ελπίδα ότι ανάκαμψη βρίσκεται μπροστά μας, είναι ακόμα ασαφές πότε η ζήτηση για υπηρεσίες ταξιδιών θα επιστρέψει στα κανονικά της μεγέθη», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αμερικανικής Ταξιδιωτικής Ένωσης Roger Dow.
Καθώς εκατομμύρια Αμερικανοί εμβολιάζονται και οι ταξιδιωτικοί προορισμοί αρχίζουν να ανοίγουν ξανά, τα στελέχη της αγοράς είναι αισιόδοξα ότι η ζήτηση θα ανακάμψει αυτή την άνοιξη.
Η Disney ανακοίνωση την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 ότι τα θεματικά πάρκα της Καλιφόρνια θα ανοίξουν ξανά στις 30 Απριλίου.

Μετακινήσεις

Πέρυσι, η κίνηση των επιβατικών αεροπορικών εταιρειών στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 60,1% στο χαμηλότερο από το 1984, ενώ οι Αμερικανοί έκαναν πολύ λιγότερα οδικά ταξίδια καθώς εκατομμύρια έμειναν στο σπίτι αντί να μετακινούνται.
Συνολικά, καταγράφηκαν 368 εκατομμύρια επιβάτες αεροπλάνων το 2020, από 922,6 εκατομμύρια το 2019.
Τα οδικά ταξίδια μειώθηκε κατά 430,2 δισεκατομμύρια μίλια, ή 13%, στα 2,83 τρισεκατομμύρια μίλια το 2020, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2001.

Διεεβή ταξίδια

Τα επαγγελματικά και τα διεθνή ταξίδια δέχτηκαν πλήγμα και ανέκαμψαν πιο αργά.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να επιβάλλουν περιορισμούς που απαγορεύουν την είσοδο σχεδόν όλων των πολιτών που δεν ανήκουν στις Η.Π.Α. που πρόσφατα βρέθηκαν στη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Απασχόληση

Η απασχόληση που σχετίζεται τον ταξιδιωτικό κλάδο ανέκαμψε φέτος καθώς άρθηκαν ορισμένοι περιορισμοί.
Τον Φεβρουάριο, η απασχόληση στις υπηρεσίες ψυχαγωγίας και στη φιλοξενία αυξήθηκε κατά 355.000 θέσεις εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης