Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Ότι είχε να δώσει το lockdown, το έδωσε – Να αλλάξουμε στρατηγική

Βατόπουλος: Ότι είχε να δώσει το lockdown, το έδωσε – Να αλλάξουμε στρατηγική
Υπέρ του να υπάρξει ένα σταδιακό άνοιγμα της αγοράς τάχθηκε ο κ.Βατόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Υπέρ του να αλλάξει η στρατηγική για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα τάσσεται ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως το lockdown ότι είχε να δώσει το έδωσε ως προς τον περιορισμό της διασποράς του ιού.
«Το lockdown δεν μπορεί πλέον να αποδώσει κάτι περαιτέρω» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως υπάρχει στο εσωτερικό της επιτροπής συζήτηση για αλλαγή ρότας, καθώς μεταξύ άλλων οι αντοχές πολιτών και οικονομίας είναι περιορισμένες.
«Καλό είναι, επειδή η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχει άλλο, να αλλάξουμε τη στρατηγική, με αύξηση των τεστ, με ιχνηλάτηση και επίταση της ενημέρωσης για σωστή χρήση των ατομικών μέσων προστασίας, συν τηλε-εκπαίδευση και τηλεργασία.
Επειδή το συνεχές lockdown ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε, σκόπιμο να υπάρξει ένα σταδιακό άνοιγμα της αγοράς.
Ωστόσο είναι οξύμωρο να συζητείται τώρα που βρισκόμαστε στην κορύφωση» είπε ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς για το εμβόλιο της AstraZeneca, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν πραγματικά δεδομένα που να συνδέουν το εμβόλιο με τις θρομβώσεις, ενώ ανέφερε ότι τα περιστατικά είναι ελάχιστα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης