Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Πρόβλεψη για διεύρυνση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 20 - 30 δισ. ευρώ το 2021

Ιταλία: Πρόβλεψη για διεύρυνση του δημοσιονομικού  ελλείμματος κατά 20 - 30 δισ. ευρώ το 2021
Δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομίας Claudio Durigon στην εφημερίδα Il Messaggero - Η πιο πρόσφατη εκτίμηση της Ρώμης κάνει λόγο για έλλειμμα 8,8% του ΑΕΠ το 2021 ενώ το δημόσιο χρέος αναμένεται να «κλείσει» στην περιοχή του 160% του ΑΕΠ για το 2020
Σχετικά Άρθρα

Σε διεύρυνση του δημοσιονομικού ελλείμματος για το τρέχον έτος κατά 20 με 30 δισ. ευρώ, προτίθεται να προβεί η Ιταλία, προκειμένου να χρηματοδοτήσει μέτρα για την στήριξη της οικονομίας που έχει πληγεί από την πανδημία, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Claudio Durigon, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Messaggero, την οποία επικαλείται δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021.

Μέτρα στήριξης

Οι επιπλέον δαπάνες θα βοηθήσουν στη χρηματοδότηση νέων μέτρων για τη στήριξη και την επανέναρξη της οικονομίας που χρειάζεται η χώρα, ιδίως μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από Δεύτερα 15 Μαρτίου 2021.
Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 ο πρωθυπουργός Mario Draghi δήλωσε ότι θα ζητήσει από το κοινοβούλιο τον Απρίλιο την περαιτέρω αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών.

Πακέτο 32 δισ. ευρώ

Αυτήν την εβδομάδα, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα πακέτο μέτρων ύψους 32 δισ. ευρώ, μέσω του οποίου θα επεκταθούν τα προγράμματα για τη στήριξη της απασχόλησης και οι αποζημιώσεις για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, ένα πρόγραμμα που έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό από την προηγούμενη κυβέρνηση
Η πιο πρόσφατη εκτίμηση της Ρώμης κάνει λόγο έλλειμμα 8,8% του ΑΕΠ φέτος.

Εμβολιασμοί

Όπως επισήμανε επίσης ο Durigon οι δαπάνες για τα προγράμματα εμβολιασμού - η κυβέρνηση στοχεύει στον εμβολιασμό τουλάχιστον του 80% του πληθυσμού έως τον Σεπτέμβριο – θα φτάσουν ένα σημαντικό ύψος, περίπου 5 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης