Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Μέτρα ύψους 10 δισ. ευρώ για τη στήριξη της απασχόλησης – Νέο «πακέτο» Draghi 32 δισ.

Ιταλία: Μέτρα ύψους 10 δισ. ευρώ για τη στήριξη της απασχόλησης – Νέο «πακέτο» Draghi 32 δισ.
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να παρουσιαστεί το πακέτο μέτρων της νέας ιταλικής κυβέρνησης υπό τον Mario Draghi, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Bloomberg
Σχετικά Άρθρα
Τη διάθεση επιπλέον 10 δισ. ευρώ για την επιπλέον στήριξη των θέσεων εργασίας και της απασχόλησης σχεδιάζει η νέα ιταλική κυβέρνηση υπό τον Mario Draghi, καθώς επεξεργάζεται ένα νέο πακέτο περιοριστικών μέτρων σε μία προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η υγειονομική κρίση καθώς αυξάνονται τα νέα κρούσματα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021.

Το νέο πακέτο

Το νέο σχέδιο στήριξης της απασχόλησης αποτελεί μέρος ενός νέου πακέτου μέτρων ενίσχυσης της πληγείσας ιταλική οικονομίας ύψους 32 δισ. ευρώ - το πρώτο που εκπονήθηκε από την τεχνοκρατική κυβέρνηση του πρώην κεντρικού τραπεζίτη της Ευρωζώνης Mario Draghi - το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παρουσιαστεί από αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Περιοριστικά μέτρα

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κυβέρνηση θα επεκτείνει έως τα τέλη του έτους την απαγόρευση των απολύσεων στον τομέα των υπηρεσιών εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, ενώ θα παρατείνει το πρόγραμμα αναστολής συμβάσεων και άλλα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ για τη στήριξη της αγοράς εργασίας.
Περί τα 2,5 δισ. ευρώ θα διατεθούν, επίσης, και για την επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμού.
Προς το παρόν μόνο το 2,7% του πληθυσμού έχει πλήρως εμβολιαστεί (δηλαδή έχει λάβει και τις δύο απαιτούμενες δόσεις).
Το πακέτο στήριξης θα περιλαμβάνει επίσης στήριξη των οικογενειών, καθώς τα σχολεία παραμένουν κλειστά σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Το χρέος

Συμπεριλαμβανομένου του πακέτου μέτρων που θα παρουσιάσει ο Mario Draghi η Ιταλία έχει ήδη εγκρίνει δημοσιονομικά μέτρα ύψους 130 δισ. ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας της εν μέσω πανδημίας.
Το 2020 η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης ήρθε αντιμέτωπη με ύφεση σχεδόν 9% και το δημόσιο χρέος της εκτινάχθηκε στο 156% του ΑΕΠ.
Η εκτόξευση του δημοσιου χρέους της Ιταλίας

Italy_3.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης