Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Νικητής αλλά με απώλειες το SPD με 34,5% έναντι 26% του CDU στη Ρηνανία - Παλατινάτο

Γερμανία: Νικητής αλλά με απώλειες το SPD με 34,5% έναντι 26% του CDU στη Ρηνανία - Παλατινάτο
Το κόμμα της Merkel δέχθηκε μεγάλη υποχώρηση χάνοντας ως και 6% της δύναμής του από τις εκλογές του 2016
Σχετικά Άρθρα

Μεγάλο πλήγμα δέχθηκε στις εκλογές στα κρατίδια της Βάδης-Βυρτεμβέργης και της Ρηνανίας Παλατινάτου το κόμμα της Merkel.
Σύμφωνα με τα exit Polls που ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο των κάλπεων στις 19.00 ώρα Ελλάδας οι Πράσινοι και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κατάφεραν να κερδίσουν αντίστοιχα τις κρίσιμες εκλογές που έγιναν εν μέσω σοβαρών σκανδάλων διαφθοράς στην κυβέρνηση συνεργασίας της Merkel, εκτοπίζοντας τους Χριστιανοδημοκράτες του CDU.

Γερμανία.JPG

Στη Ρηνανία-Παλατινάτο, o συνασπισμός των CDU/EPP έχασε τελικά την πρωτιά από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD/S&D) οι οποίοι διατηρούν παραδοσιακά την επικράτησή τους στο Κρατίδιο από το 1991, συγκεντρώνοντας το 34,5% των ψήφων αν και δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν ή και να αυξήσου την δύναμή τους η οποία μειώθηκε κατά 1,5% από τις προηγούμενες εκλογές του 2016 σε σχέση με το CDU/EPP που έλαβε μόλις 26% και αποδυναμωμένο κατά 6% των ψήφων από τις προηγούμενες εκλογές.
Να σημειωθεί ότι ο συνασπισμός της Merkel προηγούνταν για πρώτη φορά μετά από χρόνια ως και πριν από 1 μήνα στις δημοσκοπήσεις.
Αποδυναμωμένο εμφανίζεται και το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) το οποίο έλαβε 10% των ψήφων, 2% λιγότερες ενώ οι μεγάλοι νικητές είναι οι Πράσινοι που αύξησαν τη δύναμή τους κατά 3% στο 8,5% και το κόμμα κεντρώων Freie Wähler (FW-RE) το οποίο έλαβε 5,5% ενισχυμένο κατά 3,5% και αναμένεται να μπει για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο.
Αν επιβεβαιωθούν τα exit polls τότε η συμμαχία SPD-FDP-Πρασίνων διατηρεί την πλειοψηφία και θα μπορούσε να συνεχίσει να κυβερνά.
Η Ρηνανία - Παλατινάτο έχει μεγάλη πολιτική ιστορία καθώς από εκεί κατάγονται ο πρώην καγκελάριος Helmut Kohl και ο νυν υπουργός Οικονομίας Peter Altmeier

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης