Τελευταία Νέα
Διεθνή

Breton (Commission): Πράσινο διαβατήριο στην ΕΕ από τον Ιούνιο 2021 – Θα περιλαμβάνει κώδικα QR

Breton (Commission): Πράσινο διαβατήριο στην ΕΕ από τον Ιούνιο 2021 – Θα περιλαμβάνει κώδικα QR
Αυτό το πιστοποιητικό, που πρόκειται να παρουσιαστεί την Τετάρτη (17/3), θα περιλαμβάνει σημαντικές πληροφορίες για τον κάτοχό του
Σχετικά Άρθρα

Οι ευρωπαϊκές αρχές στοχεύουν να υλοποιήσουν το υγειονομικό πιστοποιητικό, το λεγόμενο «πράσινο διαβατήριο», για να διευκολύνουν τις μετακινήσεις εντός της ΕΕ, πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, ανακοίνωσε την Κυριακή (14/3) ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Thierry Breton.
Αυτό το πιστοποιητικό, που πρόκειται να παρουσιαστεί την Τετάρτη (17/3), θα περιλαμβάνει πληροφορίες που θα αναφέρουν αν ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί για τον Covid-19 ή αν έχει αναρρώσει ή αν έχει αρνητικό τεστ, εξήγησε ο Breton μιλώντας στον ραδιοσταθμό Europe 1.

Θα περιλαμβάνει κώδικα QR

Το «πράσινο διαβατήριο» θα περιλαμβάνει έναν κώδικα QR, θα δίνεται δωρεάν και θα είναι γραμμένο στη γλώσσα κάθε χώρας, με μετάφραση του κειμένου και στα αγγλικά.
Θα ισχύει σε όλες τις χώρες της ΕΕ.
«Εργαζόμαστε ώστε να υλοποιηθεί πριν από τον Ιούνιο», διευκρίνισε ο Breton, εκτιμώντας ότι είναι «πρωταρχικής σημασίας να κάνουμε τα πάντα για να σωθεί η τουριστική περίοδος», όπως μεταδίδει το Reuters.

Απαράδεκτη κατάσταση με AstraZeneca

Ο Επίτροπος αναφέρθηκε επίσης στην ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca, η οποία επιβεβαίωσε ότι θα μειώσει τις παραδόσεις του εμβολίου της για τον Covid-19 στην ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Αυτή η κατάσταση «για εμένα, είναι απαράδεκτη ή, σε κάθε περίπτωση, ακατανόητη».
Εμφανίστηκε ωστόσο καθησυχαστικός όσον αφορά το πρόγραμμα ανοσοποίησης στην Ευρώπη: «δεν σημαίνει, επειδή είχαμε μια καθυστέρηση (με το εμβόλιο) της AstraZeneca ότι θα καθυστερήσουμε το πρόγραμμα εμβολιασμού του πρώτου τριμήνου», υπογράμμισε.
«Τα καλά νέα είναι ότι παρόλο που υπάρχουν καθυστερήσεις με την AstraZeneca, δεν θα αργήσουμε με το πρόγραμμα εμβολιασμού μας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021», είπε χαρακτηριστικά ο Breton.
«Η Pfizer παράγει περισσότερα, πολύ περισσότερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί και πρόκειται να μας προσφέρει περισσότερα», σημείωσε.
Η ηγεσία της ΕΕ δέχθηκε έντονη κριτική για τους βραδύτερους ρυθμούς εμβολιασμού σε σχέση με άλλες χώρες, όπως Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ, λόγω της βραδύτερης διαδικασίας έγκρισης και αγοράς εμβολίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης