Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Sebastian Kurz απορρίπτει τις κριτικές: Θέλω να εμβολιαστώ με το εμβόλιο της AstraZeneca

Ο Sebastian Kurz απορρίπτει τις κριτικές: Θέλω να εμβολιαστώ με το εμβόλιο της AstraZeneca
Ενώ προχώρησε επίσης σε καταγγελίες για παζάρια εντός της ΕΕ όσον αφορά τη διανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού
Σχετικά Άρθρα

Την κριτική που γίνεται για το εμβόλιο της AstraZeneca απορρίπτει ο Sebastian Kurz.
Επειδή η κριτική για το εμβόλιο της AstraZeneca γίνεται πιο έντονη και στην Αυστρία, ο Αυστριακός καγκελάριος δήλωσε στη Βιέννη, για μία ακόμη φορά, ότι θέλει να εμβολιαστεί με το εμβόλιο αυτής της εταιρείας, και ότι ευελπιστεί ότι όλοι οι Ευρωπαίοι θα έχουν μέχρι το καλοκαίρι την ευκαιρία να επανέλθουν στην κανονικότητα.
Ως προς τη διακοπή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της Astra­Ze­ne­ca σε αρκετές χώρες, ο καγκελάριος ανέφερε ότι τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται από ειδικούς, και ότι όλες οι μέχρι τώρα έρευνες δεν έδειξαν να υπάρχει καμία αιτιώδης σχέση με τον εμβολιασμό σε περιπτώσεις θανάτου.

Νωρίτερα όπως μετέδιδε το Bankingnews: 

Καταγγελίες Kurz για παζάρια στη διανομή εμβολίων στην ΕΕ

Σε καταγγελίες για παζάρια εντός της ΕΕ όσον αφορά τη διανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού προχώρησε σήμερα 12/3 ο καγκελάριος της Αυστρίας, Sebastian Kurz, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στην πολιτική που ακολουθεί η Κομισιόν.
Ο Kurz τόνισε ότι οι δόσεις των εμβολίων δεν κατανέμονται δίκαια στα κράτη-μέλη της ΕΕ και ανάλογα με τον πληθυσμό τους, όπως είχε συμφωνηθεί, αναφέροντας πως έγιναν πρόσθετες συμφωνίες και ένα «παζάρι» ανάμεσα σε κράτη – μέλη και των φαρμακοβιομηχανιών.
Επιπλέον, ο καγκελάριος της Αυστρίας διεμήνυσε πως σε περίπτωση που οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές εγκρίνουν το ρωσικό και το κινεζικό εμβόλιο, τότε θα προσπαθήσει «να διαθέσει τις παραγωγικές ικανότητες εγχώριων εταιρειών για την παραγωγή ρωσικών ή κινέζικων εμβολίων, όπως και εμβολίων άλλων χωρών».
Σημειώνεται πως ο Kurz είναι από τους Ευρωπαίους ηγέτες που επικρίνουν σφόδρα τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου για καθυστερήσεις στην έγκριση εμβολίων τη στιγμή που άλλες χώρες προχωρούν ταχύτερα και πιο αποφασιστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης