Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΜΑ: Σοβαρές αλλεργίες στις ενδεχόμενες παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca

ΕΜΑ: Σοβαρές αλλεργίες στις ενδεχόμενες παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca
Σοβαρές αλλεργίες θα πρέπει να προστεθούν στις ενδεχόμενες παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca, αναφέρει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA)
Σχετικά Άρθρα
Σοβαρές αλλεργίες θα πρέπει να προστεθούν στον κατάλογο των ενδεχόμενων παρενεργειών του εμβολίου των AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά της Covid-19, έπειτα από αντιδράσεις αυτού του τύπου που εντοπίσθηκαν στο Ηνωμένο Βαασίλειο, ανακοίνωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).
Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως «συνέστησε να επικαιροποιηθούν οι πληροφορίες για το προϊόν ώστε να περιλάβουν ως παρενέργειες την αναφυλαξία και την υπερευαισθησία (αλλεργικές αντιδράσεις)».

Αναστολή εμβολιασμών με το εμβόλιο AstraZeneca σε 7 χώρες

Εν τω μεταξύ, σε αναστολή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορωνοϊού έχουν προχωρήσει επτά χώρες σε Ευρώπη και Ασία μετά τις αναφορές για τη δημιουργία θρομβώσεων.
Η Ταϊλάνδη έγινε η πρώτη χώρα στην Ασία που πάγωσε τους εμβολιασμού, μετά τη Δανία που ανακοίνωσε την αναστολή του προγράμματος για δύο εβδομάδες.
Εν τω μεταξύ, άλλες οκτώ χώρες έχουν αναστείλει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca. Πρόκειται για τις: Νορβηγία, Ισλανδία, Βουλγαρία, Λουξεμβούργο, Εσθονία, Λιθουανία, Βουλγαρία και Λετονία.
Την ίδια στιγμή, Αυστρία και Ιταλία ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν τον εμβολιασμό από μια συγκεκριμένη πατρίδα.
Στον αντίποδα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε χθες (11/3/2021) ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι ο εμβολιασμός βολή προκάλεσε θρόμβους αίματος, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι τα οφέλη του εμβολίου «συνεχίζουν να υπερτερούν των κινδύνων του».
Έως την Τετάρτη, περίπου 5 εκατ. άνθρωποι στην Ευρώπη είχαν λάβει το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca. Επίσης έχουν αναφερθεί 30 περιπτώσεις των λεγόμενων «θρομβοεμβολικών συμβάντων».
Αυτές οι περιπτώσεις αναφέρονται σε θρόμβους που σχηματίζονται στα αιμοφόρα αγγεία και εμποδίζουν τη ροή του αίματος.
Η AstraZeneca δήλωσε ότι το εμβόλιο έχει μελετηθεί εκτενώς κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Φάσης 3 και τα δεδομένα από ομοτίμους επιβεβαιώνουν ότι το εμβόλιο είναι «γενικά καλά ανεκτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης