Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άνοδος του δείκτη τιμών παραγωγού 0,5% το Φεβρουάριο, με ώθηση από τις τιμές της ενέργειας

ΗΠΑ: Άνοδος του δείκτη τιμών παραγωγού  0,5% το Φεβρουάριο, με ώθηση από τις τιμές της ενέργειας

Ο ρυθμός αύξησης των τιμών της χονδρικής ήταν 1,3% τον Ιανουάριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2009 - Φόβοι για τις πληθωριστικές πιέσεις

Σχετικά Άρθρα

Αυξήθηκε κατά 0,5% τον Φεβρουάριο, ο δείκτης τιμών παραγωγού που αφορά την τελική ζήτηση σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησηε το Τμήμα Εργασίας των ΗΠΑ την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 σύμφωνα με ρεπορτάζ του Market Watch.
Ο  ρυθμός αύξησης στις τιμές χονδρικής σημείωσε άνοδο 1,3% τον Ιανουάριο και πρόκειται για τη μεγαλύτερη αυξησηαπό το 2009.
Η άνοδος στις τιμές χονδρικής τον Φεβρουάριο μπορεί να ερμηνευθεί από το υψηλότερο ενεργειακό κόστος καθώς οι τιμές αυξήθηκαν κατά 6% ενώ οι τιμές της βενζίνης είχαν άνοδο 13,1%.
Ο δείκτης για το ρυθμό αύξησης των τιμών στις υπηρεσίες (τελική ζήτηση) αυξήθηκε 0,1% τον Φεβρουάριο.
Κατά τους 12 μήνες έως τον Φεβρουάριο, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε άλμα 2,8%, ενώ σε μηνιαία βάση είχε άνοδο 1,7% από το Ιανουάριο.
Ο βασικός δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 2,2% σε ετήσια βάση
Ο ρυθμός αύξησης των τιμών στην αρχή της πανδημίας πέρυσι είχε επιβραδυνθεί εξαιτίας μείωσης της ζήτησης και κατά συνέπεια αναμένεται η επιτάχυνσή του με τη λήξη των περιοριστικών μέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης