Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει πρωταγωνιστές για υπέρβαση των 830 μονάδων

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει πρωταγωνιστές για υπέρβαση των 830 μονάδων
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Έχουμε μία κρυφή ελπίδα σήμερα για το ΧΑ. Θέλουμε να δούμε καλή άνοδο, γιατί χθες έχασε το πάρτι. Βέβαια, έχει μία καλύτερη απόδοση έναντι των άλλων αγορών στις προηγούμενες συνεδριάσεις, αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει, αυτές είναι σε ιστορικά υψηλά και εμείς δεν έχουμε ακόμα καλύψει τις απώλειες λόγω της πανδημίας.

Μπορεί κάποιος να πει πως είναι μία πιο ορθολογική συμπεριφορά, αυτή του ΧΑ, αλλά υπάρχουν και λόγοι για να είναι κάποιος αισιόδοξος. Τα καλά αποτελέσματα που ανακοινώνονται από τις εισηγμένες, είναι ένας από αυτούς. Από την άλλη, έχουμε μπροστά μας ομολογιακές εκδόσεις αλλά και αυξήσεις κεφαλαίου που θα στερήσουν ρευστότητα από την αγορά.

Καλά ξεκίνησε η συνεδρίαση, αφού στην Ευρώπη παρά το χθεσινό ράλι, σήμερα εμφανίζουν οριακές απώλειες. Στις 830 μονάδες στα πρώτα λεπτά με χαμηλό τζίρο. Λογικά, ούτε σήμερα θα λείψει η μεταβλητότητα, επομένως θα χρειαστούμε καλούς αγοραστές για τις μετοχές που έχουν βαρύτητα και στη διαμόρφωση των δεικτών και της ψυχολογίας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξανά στα 0,80 ευρώ η Πειραιώς, ανοδικά και οι υπόλοιπες συστημικές. Στην Alpha Bank παρατηρείται μία αυξημένη μεταβλητότητα καθώς γύρω στα 0,95-0,96 ευρώ δείχνει διαθέσεις κατοχύρωσης κερδών.

ΔΕΗ: Ρήτρα 0,5% στο επιτόκια αν δεν καταφέρει να μειώσει τις εκπομπές ρύπων κατά 40% μέχρι το 2022 περιέχει το ομόλογο. Η διαδικασία της έκδοσης θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι αναλυτές από τα 500 εκατ. ευρώ που θα αντλήσει τα 300 εκατ. ευρώ θα πάνε για αποπληρωμή δανείων με επιτόκιο 5% και τα υπόλοιπα για τους εταιρικούς σκοπούς.

Θεωρούμε πως τα κεφάλαια θα τα μαζέψει… χαλαρά, αφού τα μεγάλα σπίτια που «πρόσεχαν» τη μετοχή, είναι και στην έκδοση. Με μικρή άνοδο το ξεκίνημα αλλά και αρκετή μεταβλητότητα.

ΕΛΠΕ: Καλό άνοιγμα και αυτό που θέλουμε να δούμε είναι τη μετοχή να περνάει πάνω από τα 6,05 ευρώ, ένα σημείο που είχε δοκιμάσει λίγες συνεδριάσεις πριν, χωρίς επιτυχία.

EUROBANK: Αύριο μετά το κλείσιμο της αγοράς δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης 2020 και ακολουθεί τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών. Η Beta περιμένει ζημιές 893 εκατ. ευρώ λόγω Cairo και εθελουσίας. Η μετοχή διαπραγματεύεται με δείκτη P/TBV 0,47 φορές.

ΟΤΕ: Με 5% στο μετοχικό κεφάλαιο η Massachusetts Financial Services Company, ήτοι 23,03 εκατ. μετοχές.

ΑΔΜΗΕ: Έχει μείνει αρκετά πίσω…

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Τη διάθεση και τη δύναμη φαίνεται πως την έχει. Το 1 δισ. ευρώ σε κεφαλαιοποίηση λογικά θα το ξεπεράσει σύντομα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Χρειάζεται και τη δική του «ενέργεια» η αγορά.

FOURLIS: Με καλό όγκο και καλή άνοδο στο ξεκίνημα. Στα 4,25 ευρώ και στο +2,29% με όγκο περίπου 10 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 221 εκατ. ευρώ. Αρκετά χαμηλή για το συγκεκριμένο όμιλο.

ΕΛΓΕΚΑ: Παρά το υψηλό EBITDA, δε μένει κάτι στο μέτοχο. Σημαντικές ζημιές δημοσίευσε ο όμιλος έναντι κερδών το 2019, τα οποία όμως οφείλονταν σε έκτακτους λόγους. Η αύξηση κεφαλαίου που θα γίνει ίσως είναι μικρή…

ΕΥΑΘ: Αρκετά πίσω έχει μείνει και η συγκεκριμένη. Αν αφαιρεθεί η ρευστότητα, η αποτίμηση δίνει εξαιρετικά ελκυστικούς δείκτες.

ΕΛΤΟΝ: Για να δούμε, θα κάνει τη διάσπαση σήμερα; Κάποια στιγμή πρέπει να αφήσει πίσω της τη συσσώρευση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης