Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επέλεξε τη συσσώρευση παρά το ράλι στις ξένες αγορές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επέλεξε τη συσσώρευση παρά το ράλι στις ξένες αγορές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΕΣ: Δεν ακολούθησε τις ξένες αγορές το ΧΑ και σήμερα θέλαμε να το κάνει αφού στα μέσα της μέρας έφυγαν σημαντικά υψηλότερα. Ο DAX πήγε στο +1,80% αλλά εμείς ήμασταν στο +0,3%. Λίγο πριν τις τελικές δημοπρασίες ξεπέρασε η άνοδος το 2%, αλλά εμείς πάλι μείναμε στο +0,30%. Στο τέλος εμείς κλείσαμε στο +0,25% και ο DAX ήταν στο +3% και σε νέα ιστορικά υψηλά.

Ο τζίρος εξαιρετικά χαμηλός αν αφαιρέσουμε και τα πακέτα που έγιναν στον ΟΤΕ. Ίσως ο χαμηλός τζίρος να μην επέτρεψε σε πολλές μετοχές να ξεχωρίσουν. Θα λέγαμε πως μάλλον αφομοιώθηκαν τα τρέχοντα επίπεδα και κρατήθηκε ο γενικός δείκτης πάνω από τις 825 μονάδες.

Οι μετοχές άνοιξαν με καλή άνοδο και γρήγορα ο Γ.Δ. πήγε πάνω από τις 830 μονάδες, αλλά δεν μπόρεσαν όλες να κρατήσουν μέχρι το τέλος τα κέρδη. Κανονικά δε θα έπρεπε να έχουμε παράπονο, καθώς έχει βελτιωθεί το κλίμα στις τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά όπως και να το κάνεις το να βλέπεις τις ξένες αγορές σε ξαφνικό ράλι και σε νέα ιστορικά και εμείς να είμαστε αδιάφοροι, είναι λίγο βαρύ…Κρατάμε το γεγονός ότι γράψαμε νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό 13 μηνών. 

MOTOR OIL: Ξεχώρισε σήμερα με καλή ανοδική κίνηση από το ξεκίνημα της συνεδρίαση. Με θετικό πρόσημο όλη μέρα και με καλό όγκο συναλλαγών. Στα 12,45 ευρώ και στο +2,05%. Θα τον βρει το δρόμο της και αυτή. Δε θα βλέπει τους άλλους ομίλους να μεγαλώνουν και θα κοιτάζει αδιάφορα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ανοίξει ψηλά η Πειραιώς στις τελευταίες συνεδριάσεις αλλά δεν μπορεί να κρατήσει τις πρωινές τιμές. Έτσι και σήμερα. Υψηλό ημέρας στα 0,8060 ευρώ και χαμηλό στα 0,7724 ευρώ. Έκλεισε πάντως με άνοδο 1% και στα 0,79 ευρώ. Η ΕΤΕ έγραψε νέο υψηλό έτους αλλά έκλεισε με οριακή άνοδο. Οριακή η άνοδος για ΕΥΡΩΒ και με μικρές απώλειες έκλεισε η ΑΛΦΑ.

ΔΕΗ: Είχε τα βλέμματα πάνω της λόγω του ομολόγου, αλλά συσσώρευσε και αυτή. 

ΕΥΔΑΠ: Πήγε μέχρι τα 6,87 ευρώ. Βγήκαν πάλι κομμάτια αλλά σήμερα κατάφερε να κλείσει κοντά στα υψηλά της και στα 6,83 ευρώ. Τσάμπα η μετοχή, αλλά οι κυβερνητικές καθυστερήσεις μάλλον την επηρεάζουν.

FOURLIS: Κρατιέται πάνω από τα 4 ευρώ και είχε και σήμερα καλή άνοδο. Το σημαντικό είναι να περάσει πάνω από τα 4,50 ευρώ.

PERFORMANCE: Με δύο ειδικούς διαπραγματευτές πλέον η μετοχή και από «δυνατά σπίτια». Μάλλον θα πρέπει να ετοιμάζεται και η μετάταξη στην Κύρια Αγορά του ΧΑ. Περιμένουμε τα αποτελέσματα έτους για να επιβεβαιωθεί και η πορεία της μετοχής το προηγούμενο διάστημα, να αποδειχθεί δηλαδή ότι υπήρχε λόγος σοβαρός.

REVOIL: Έγραψε νέα υψηλά πολλών ετών σήμερα η μετοχή αλλά και πάλι παίζει με μονοψήφιο p/e τα κέρδη του 2020. Υψηλό στα 1,14 ευρώ και κλείσιμο στα 1,08 ευρώ με 32 χιλ. τεμάχια όγκο.

LAVIPHARM: Υποχωρούσε για τέταρτη συνεδρίαση σήμερα και πάλι με υψηλό όγκο, αλλά στο τέλος κατάφερε να κλείσει με άνοδο. Βέβαια, η κατηγορία της επιτήρησης τις έχει αυτές τις μεταβολές. Δεν είναι η πρώτη που το παρατηρούμε και φυσικά ούτε η τελευταία. Λογικά με τη δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων θα υπάρξει βελτίωση της εικόνας, καθώς θεωρούμε ότι θα είναι καλά.

ΚΤΗΜΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ: Ανακοινώθηκαν καλές αγορές μετοχών από insiders. Ο Γεράσιμος Λαζαρίδης, διευθύνων σύμβουλος αγόρασε 21.955 μετοχές και ο Γεώργιος Λαζαρίδης, υιός του προέδρου αγόρασε 10.164 μετοχές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι μετοχές αγοράστηκαν σήμερα. Βέβαια στο ΧΑ δεν έγινε όγκος και άρα αγοράστηκαν εκτός ΧΑ. Επίσης δεν ανακοινώθηκε τίμημα. Στις γνωστοποιήσεις όμως αναφέρεται το ποσό των 0,90 ευρώ ανά μετοχή.

ΕΛΤΟΝ: Λίγο κάτω από τα 1,42 ευρώ έκλεισε η μετοχή με υψηλό ημέρας στα 1,44 ευρώ. Η συσσώρευση κρατάει καιρό και πρέπει να διασπαστεί. Είναι ευκαιρία να γίνει τώρα…

ΑΒΑΞ: Ωραία κίνηση από τη μετοχή και κλείσιμο στα 0,6640 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με πωλητές έκλεισε η μετοχή και μάλιστα πολλούς. Στα 4,23 ευρώ και στο +2,67% αλλά στην τιμή κλεισίματος πουλούσαν 52 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης