Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Έκπληξη, η Intrum με 145 εκατ κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά για το Frontier της Εθνικής – Το τελικό τίμημα 150-165 εκατ

Έκπληξη, η Intrum με 145 εκατ κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά για το Frontier της Εθνικής – Το τελικό τίμημα 150-165 εκατ
Η Intrum για την τιτλοποίηση Frontier ύψους 6,1 δισεκ. κατέβαλλε τίμημα 145 εκατ ευρώ την υψηλότερη μη δεσμευτική προσφορά μεταξύ των 4 ενδιαφερομένων.
Σχετικά Άρθρα

Έκπληξη, στην κυριολεξία υπήρξε στα τιμήματα για την τιτλοποίηση Frontier της Εθνικής τράπεζας ύψους 6,1 δισεκ. ευρώ.
Το bankingnews είχε καταγράψει μια λεπτομέρεια, την οποία ωστόσο είχαμε αμφισβητήσει…
Ποια ήταν αυτή;
Είχαμε αναφέρει ότι ορισμένοι εκτιμούσαν ότι τα τιμήματα για το Frontier της Εθνικής θα έφθανε στα 140 εκατ αλλά αυτό δεν θα επιβεβαιωνόταν.
Τελικώς επιβεβαιώθηκε και η έκπληξη προήλθε από την Intrum η οποία ουσιαστικά αγοράζει τις τιτλοποιήσεις της Πειραιώς.
Συγκεκριμένα η Intrum για την τιτλοποίηση Frontier ύψους 6,1 δισεκ. κατέβαλλε τίμημα 145 εκατ ευρώ την υψηλότερη μη δεσμευτική προσφορά μεταξύ των 4 ενδιαφερομένων.
Την δεύτερη καλύτερη μη δεσμευτική προσφορά υπέβαλλε η Cepal (Alpha bank) με την Davidson Kempner, η οποία έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την τιτλοποίηση της Εθνικής τράπεζας.
Εικάζεται ότι το τίμημα ήταν 132 εκατ ευρώ.
Την 3η καλύτερη μη δεσμευτική προσφορά κατέθεσε η doValue, η οποία υπέβαλε μη δεσμευτική προσφορά ως κοινοπραξία μαζί με τη Fortress και την Bain Capital
Σημειώνεται ότι η Fortress και η Bain Capital είναι βασικοί μέτοχοι της doValue Ιταλίας που είναι ο μητρικός όμιλος της doValue Ελλάδας.
Η Quantum η οποία χρηματοδοτείται από την Pimco υπέβαλλε μη δεσμευτική προσφορά κοντά στα επίπεδα της doValue

Τι δείχνουν οι μη δεσμευτικές προσφορές;

Η τιτλοποίηση Frontier της Εθνικής 6,1 δισεκ. ήταν η πρώτη φορά που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον και των 3 μεγάλων εταιριών διαχείρισης στις οποίες εμπλέκονται οι τράπεζες μαζί με την Quantum συνθέτουν ένα πυρήνα 4 βασικών παικτών.
Η τιλτοποίηση της Εθνικής είναι η καλύτερη με βάση τα ποιοτικά στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί έως σήμερα και εύλογα προσέλκυσε το ενδιαφέρον των εταιριών διαχείρισης.
Ο πήχης του τιμήματος θα αυξηθεί οπότε οι αρχικές αναφορές για 90 με 120 εκατ ήδη έχουν αναιρεθεί.
Για την Εθνική τράπεζα το Frontier αποτελεί θετική έκπληξη και το τίμημα που τελικά θα πάρει θα αποτελέσει ένα ακόμη θετικό στοιχείο στα αποτελέσματα χρήσης 2021.
Ο Παύλος Μυλωνάς ο διευθύνων σύμβουλος εκπλήσσει συνεχώς... αν και πρέπει να αποδοθούν και τα εύσημα και στην ομάδα που διαμόρφωσε το Frontier.

Το τίμημα

Στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι να αντλήσει περίπου 150-165 εκατ. ευρώ.
Ήδη η short list των 4 ενδιαφερομένων έχει δημιουργηθεί και μέχρι τον Ιούνιο 2021 θα έχουν υποβληθεί οι δεσμευτικές προσφορές και θα κλείσει η συμφωνία.

Ποιοι ήταν οι αρχικοί ενδιαφερόμενοι

Τα funds που έδειξαν ενδιαφέρον αρχικώς έφταναν τα 12 απόρροια του γεγονότος ότι είναι τιτλοποίηση με σχετικά υψηλών εξασφαλίσεων προβληματικά δάνεια, οπότε για τα funds και τις εταιρίες διαχείρισης προβληματικών δανείων εύλογα προκύπτει ενδιαφέρον.
Να σημειωθεί ότι για την τιτλοποίηση 6,1 δισ. η Εθνική Τράπεζα θα εκδώσει ένα ομόλογο υψηλής εξασφάλισης (senior bond) ύψους 2,5 δισ. ευρώ ένα μεσαίας εξασφάλισης ομόλογο (mezzanine bond) ύψους 450-500 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων συνολικά συγκαταλέγονται:

Η Intrum της Πειραιώς
Η doValue, που προέρχεται από τη Eurobank
Η Cepal, που προέρχεται από τη Alpha bank και εξαγοράστηκε από την Davidson Kempner
H Β2Κapital
H Waterfall
Η Quantum που υποστηρίζεται από την Pimco
H Fortress
H Bain Capital
H Carval Investors
H SFM Capital
H SRC Capital
H Angelo Gordon

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης