Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Προσφορές από doValue, Cepal, Intrum και Quantum για το Frontier 6,1 δισ. της Εθνικής – Μεταξύ 90 και 120 εκατ. το τίμημα

Προσφορές από doValue, Cepal, Intrum και Quantum για το Frontier 6,1 δισ. της Εθνικής – Μεταξύ 90 και 120 εκατ. το τίμημα
Μέχρι τον Ιούνιο 2021 θα έχουν υποβληθεί οι δεσμευτικές προσφορές για το Frontier της Εθνικής
Σχετικά Άρθρα

Τέσσερις, σε σύνολο 12, ήταν τελικώς οι μη δεσμευτικές προσφορές που υποβλήθηκαν για την τιτλοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, ύψους 6,1 δις. προβληματικών ανοιγμάτων (NPEs), ονόματι Frontier.
Όπως είχε αποκαλύψει το bankingnews.gr (BN) και επιβεβαιώθηκε πλήρως (δείτε εδώ) τα σχήματα που συμμετείχαν στη διαδικασία υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών στις 2 Μαρτίου 2021, είναι:
Η Cepal με την Davidson Kempner, η οποία έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την τιτλοποίηση της Εθνικής
Η doValue, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπέβαλε μη δεσμευτική προσφορά ως κοινοπραξία μαζί με τη Fortress και την Bain Capital.
Σημειώνεται ότι η Fortress και η Bain Capital είναι βασικοί μέτοχοι της doValue Ιταλίας που είναι ο μητρικός όμιλος της doValue Ελλάδας.
Η Intrum, η οποία διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκια των προβληματικών δανείων της Πειραιώς
Η Quantum η οποία χρηματοδοτείται από την Pimco

Το τίμημα

Στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι να αντλήσει περίπου 90 με 120 εκατ. ευρώ, ενώ μάλλον είναι ανέφικτος ο στόχος για 140 εκατ. που έχει εκτιμηθεί από ορισμένους παράγοντες, τουλάχιστον με βάση τα τωρινά δεδομένα.
Με βάση συγκλίνουσες εκτιμήσεις μέχρι μέσα Μαρτίου θα έχει οριστικοποιηθεί η short list των ενδιαφερομένων και μέχρι τον Ιούνιο 2021 θα έχουν υποβληθεί οι δεσμευτικές προσφορές και θα κλείσει η συμφωνία.

Ποιοι ήταν οι αρχικοί ενδιαφερόμενοι

Τα funds που έδειξαν ενδιαφέρον αρχικώς έφταναν τα 12 απόρροια του γεγονότος ότι είναι τιτλοποίηση με σχετικά υψηλών εξασφαλίσεων προβληματικά δάνεια, οπότε για τα funds και τις εταιρίες διαχείρισης προβληματικών δανείων εύλογα προκύπτει ενδιαφέρον.
Να σημειωθεί ότι για την τιτλοποίηση 6,1 δισ. η Εθνική Τράπεζα θα εκδώσει ένα ομόλογο υψηλής εξασφάλισης (senior bond) ύψους 2,5 δισ. ευρώ ένα μεσαίας εξασφάλισης ομόλογο (mezzanine bond) ύψους 450-500 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων συνολικά συγκαταλέγονται:

Η Intrum της Πειραιώς
Η doValue, που προέρχεται από τη Eurobank
Η Cepal, που προέρχεται από τη Alpha bank και εξαγοράστηκε από την Davidson Kempner
H Β2Κapital
H Waterfall
Η Quantum που υποστηρίζεται από την Pimco
H Fortress
H Bain Capital
H Carval Investors
H SFM Capital
H SRC Capital
H Angelo Gordon

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης