Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κατά 1,9% στα 68,2 δισ. δολ. διευρύνθηκε στο εμπορικό έλλειμμα τον Ιανουάριο

ΗΠΑ: Κατά 1,9% στα 68,2 δισ. δολ. διευρύνθηκε στο εμπορικό έλλειμμα τον Ιανουάριο
Οι ενισχύσεις προς τα νοικοκυριά έφεραν την άνοδο των καταναλωτικών δαπανών σε υφηλό 7 μηνών και την ενίσχυση της ζήτησης
Σχετικά Άρθρα

Διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Ιανουάριο καθώς οι εισαγωγές αγαθών σημείωσαν άνοδο - ρεκόρ εν μέσω έντονης ανάκαμψης των καταναλωτικών δαπανών, αντισταθμίζοντας τη συνεχιζόμενη ανοδική τάση των εξαγωγών, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021.

Στοιχεία

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 1,9% στα 68,2 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το Reuters σε οικονομολόγους, το εμπορικό έλλειμμα προβλεπόταν στο ύψος των 67,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο.

Καταναλωτικές δαπάνες

Οι εισαγωγές αγαθών σημείωσαν άνοδο 1,6%, στα 221,1 δισεκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας ρεκόρ ανόδου.
Οι καταναλωτικές δαπάνες κατέγραψαν υψηλό επτά μηνών τον Ιανουάριο, καθώς ωθήθηκαν από τα δημοσιονομικά μέτρα ενίσχυσης των νοικοκυριών χαμηλού εισοδήματος ως μέρος των επιπλέον μέτρων ύψους 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Λιανεμπόριο

Η αύξηση της ζήτησης μείωσε επίσης τα αποθέματα στο λιανεμπόριο τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα πρόδρομα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν 1,6% στα 135,7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι εμπορικές συναλλαγές κατέγραψαν υστέρηση εν σχέσει με την αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος για δύο συνεχόμενα τρίμηνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης