Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρύ το κόστος του εμφυλίου στη Συρία - Στα 1,2 τρισ. δολ. με 10 εκατ. πρόσφυγες

Βαρύ το κόστος του εμφυλίου στη Συρία - Στα 1,2 τρισ. δολ. με 10 εκατ. πρόσφυγες

Ακόμα κι αν ο πόλεμος τελειώσει σήμερα, θα υπάρξουν 1,4 τρισ. δολάρια σε πρόσθετες συνέπειες του πολέμου έως το 2035

Εκτός από τους εκατομμύρια νεκρούς ή εκτοπισμένους, το οικονομικό κόστος του πολέμου στη Συρία πολέμου είναι πάνω από 1,2 τρισ. δολάρια στο χαμένο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ), σύμφωνα με νέα έκθεση της ομάδας ανθρωπιστικής βοήθειας (World Vision International).

Ακόμα κι αν ο πόλεμος τελειώσει σήμερα, θα υπάρξουν 1,4 τρισ. δολάρια σε πρόσθετες συνέπειες του πολέμου έως το 2035, ανέφερε η έκθεση με τίτλο "Πολύ υψηλό τίμημα: Το κόστος των συγκρούσεων για τα παιδιά της Συρίας".

Μεγάλο το κόστος για τα παιδιά της Συρίας

Αν ο αντίκτυπος του πολέμου στην υγεία και την εκπαίδευση των παιδιών της Συρίας προστεθεί στο κόστος, το κόστος θα ανέλθει ανέρχεται σε 1,7 τρισ. δολάρια, ανέφερε η έκθεση.
Η ομάδα είπε επίσης ότι το προσδόκιμο ζωής των παιδιών της Συρίας έχει μειωθεί κατά 13 χρόνια.
Ωστόσο, παρά τις απώλειες αυτές, η ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία τα τελευταία 10 χρόνια ανήλθε σε 19,4 δισ. δολάρια, ή μόλις το 1,6% του συνολικού οικονομικού κόστους.

Εκτός Συρίας ο μισός πληθυσμός

Ως αποτέλεσμα του πολέμου, από τον Μάρτιο του 2011, το ήμισυ του πληθυσμού της Συρίας έχει εκτοπιστεί και το 40% είναι παιδιά.
Ο συνολικός αριθμός των θανάτων αμάχων από αυτόν τον πόλεμο εκτιμάται σε περίπου 600.000.

Από το 2011 ο εμφύλιος στη Συρία

Ένας εμφύλιος πόλεμος έχει καταστρέψει τη Συρία από τις αρχές του 2011, όταν το καθεστώς του Άσαντ, το οποίο σήμερα αγωνίζεται με την οικονομική κρίση στη χώρα, στράφηκε κατά αυτών που ήταν υπέρ της δημοκρατίας με απροσδόκητη αγριότητα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 10 εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης