Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού το App Store της Apple

Βρετανία: Στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού το App Store της Apple

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που θα εξετάσει η βρετανική Επιτροπή Ανταγωνισμού, οι όροι για τους τρίτους προγραμματιστές εφαρμογών δεν είναι δίκαιοι και δημιουργούν προβλήματα στον ανταγωνισμό στην εν λόγω αγορά

Σχετικά Άρθρα
Έρευνα κατά της Apple για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης ανακοίνωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Βρετανίας (CMA), ύστερα από καταγγελίες ότι οι όροι που εφαρμόζει ο τεχνολογικός «κολοσσός» στο κατάστημα εφαρμογών του App Store, δεν είναι δίκαιοι και ανταγωνιστικοί για τους τρίτους προγραμματιστές εφαρμογών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021.

Δεσπόζουσα θέση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού (CMA) την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, η έρευνα θα επικεντρωθεί στο κατά πόσον ο τεχνολογικός «γίγαντας» κάνει κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης της Apple κατά τη διανομή των εφαρμογών της στις συσκευές της στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η πολιτική της μεγαλύτερης σε χρηματιστηριακή αξία εταιρείας παγκοσμίως αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο αμείβεται από τους τρίτους δημιουργούς εφαρμογών και οι οποίες είναι διαθέσιμες από το App Store της Apple, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η εταιρεία χρεώνει προμήθεια έως και 30% στους προγραμματιστές για τη συνολική αξία των συναλλαγών που πραγματοποιούνται ή κάθε φορά που κάποιος καταναλωτής αγοράζει την εφαρμογή τους.

Η απάντηση

«Το App Store έχει καταστεί εργαλείο επιτυχίας για τους προγραμματιστές, εν μέρει εξαιτίας των αυστηρών προτύπων που υιοθετούμε - τα οποία εφαρμόζονται δίκαια και ισότιμα σε όλους τους προγραμματιστές -, προκειμένου να προστατεύουμε τους πελάτες μας από κάθε είδους ‘‘κακόβουλο λογισμικό’' και να αποτρέπουμε τη συλλογή δεδομένων χωρίς τη συναίνεσή τους», ανέφερε η Apple σε ανακοίνωσή της.

Ολλανδία - Κομισιόν

Στην Ολλανδία η Επιτροπή Ανταγωνισμού διεξάγεται επίσης παρόμοια έρευνα, η οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της.
Την ίδια ώρα, πέρυσι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διενήργησε έρευνα σχετικά με τις χρεώσεις της εταιρείας στο App Store.

Οι όροι

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της CMA Andrea Coscelli, «οι καταγγελίες ότι η Apple χρησιμοποιεί τη δεσπόζουσα θέση της για να εφαρμόζει όρους που δεν είναι δίκαιοι ή λειτουργούν ενάντια στον ανταγωνισμό και στη δυνατότητα επιλογής, χρήζουν προσεκτικής εξέτασης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης