Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποζημίωση 60 εκατομμυρίων ευρώ ζητάνε Ιταλοί από την Apple

tags :
Αποζημίωση 60 εκατομμυρίων ευρώ ζητάνε Ιταλοί από την Apple

Αποζημίωση 60 εκατομμυρίων ευρώ ζητά ιταλική ένωση καταναλωτών από την Apple για την πρακτική της προγραμματισμένης απαρχαίωσης

Η ιταλική ένωση καταναλωτών, Altroconsumo, δήλωσε σήμερα ότι είχε ανακοινώσει στην Apple ότι ξεκίνησε μια συλλογική αγωγή εναντίον του αμερικανικού τεχνολογικού γίγαντα για την πρακτική της προγραμματισμένης απαρχαίωσης.

H πρoγραμματισμένη απαρχαίωση συμβαίνει όταν ο κατασκευαστής ενός προϊόντος το σχεδιάζει με τέτοιο τρόπο, ώστε η ωφέλιμη λειτουργία του να τελειώνει σε προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, αναγκάζοντας τον χρήστη να αγοράσει μία νέα έκδοση.
Σε δήλωση, η ιταλική ένωση καταναλωτών είπε ότι ζητούσε αποζημίωση 60 εκατομμυρίων ευρώ (73 εκατομμύρια δολάρια) για λογαριασμό των Ιταλών καταναλωτών που εξαπατήθηκαν από την πρακτική που επίσης είχε αναγνωριστεί από τις ιταλικές αρχές.

Ποιους καλύπτει η αγωγή

Η Altroconsumo δήλωσε ότι η αγωγή καλύπτει τους ιδιοκτήτες των iPhone 6 και 6 Plus, 6S και 6S Plus, οι πωλήσεις των οποίων στην Ιταλία ανήλθαν συνολικά σε 1 εκατομμύριο τηλέφωνα μεταξύ 2014 και 2020.

Τι απάντησε ο αμερικανικός κολοσσός

Η Apple απάντησε σε ένα email ότι δεν είχε κάνει ποτέ τίποτα για να συντομεύσει σκοπίμως τη ζωή οποιουδήποτε προϊόντος ή να υποβαθμίσει την εμπειρία χρήστη ώστε να οδηγήσει σε αναβαθμίσεις των προϊόντων της.

Αγωγή και από την Πορτογαλία

Δύο παρόμοιες αγωγές εναντίον της Apple έχουν κατατεθεί στο Βέλγιο και την Ισπανία για την προγραμματισμένη απαρχαίωση των iPhone.
Η ευρωπαϊκή ένωση καταναλωτών Euroconsumers, η οποία συντονίζει τις τρεις αγωγές, δήλωσε ότι σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει μια συλλογική αγωγή στην Πορτογαλία τις επόμενες εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης