Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σε εξέλιξη το ομόλογο tier II της Alpha Bank 500 εκατ., με επιτόκιο 4,7% - 4,9% - Οι προσφορές θα φθάσουν στα 1,3 με 1,5 δισ.

Σε εξέλιξη το ομόλογο tier II της Alpha Bank 500 εκατ., με επιτόκιο 4,7% - 4,9% - Οι προσφορές θα φθάσουν στα 1,3 με 1,5 δισ.
Η Alpha Bank είναι η πρώτη τράπεζα που προχωρά σε έκδοση ομολόγου Tier II για το 2021
Σχετικά Άρθρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκδοση του ομολόγου tier II ύψους 500 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank, με εκτιμώμενο επιτόκιο 4,7% - 4,9%.
Στην έναρξη του book building το επιτόκιο ήταν στο 5,50%, αλλά λόγω της μεγάλης ζήτησης το επιτόκιο θα διαμορφωθεί κάτω από το 5% και στο εκτιμώμενο εύρος του 4,7% με 4,9%.
Οι προσφορές αναμένεται να διαμορφωθούν περί τα 1,3 δισ. έως 1,5 δισ. ευρώ.
Στόχος είναι να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει τα κεφάλαια της τα οποία θα μειωθούν κατά περίπου 2 δισ. λόγω της τιτλοποίησης Galaxy

Ισχυρό το capital buffer

Παρόλα αυτά η Alpha Bank διαθέτει υψηλό κεφαλαιακό μαξιλάρι ύψους 3,4 δισ. το οποίο με την έκδοση του ομολογιακού Tier II θα αναπληρωθεί.
Το νέο κεφαλαιακό μαξιλάρι εκτμάται στα 1,8-2 δισ μετά την έκδοση.
Να σημειωθεί ότι ακόμη και μετά την τιτλοποίηση των 10,8 δισ. και την αντίστοιχη πρόβλεψη περίπου 2 δισ. η Alpha Bank συνεχίζει να διαθέτει το μεγαλύτερο capital buffer από το σύνολο των ελληνικών τραπεζών.
Η προηγούμενη έκδοση Φεβρουαρίου 2020 φέρει κουπόνι 4,25% και τρέχουσα απόδοση κοντά στο 4,9%.

Επιτάχυνση των κεφαλαιακών ενισχύσεων

Η Alpha Bank είναι η πρώτη τράπεζα που προχωρά σε έκδοση ομολόγου Tier II για το 2021 ενώ υπενθυμίζεται ότι η Πειραιώς δρομολογεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1 δισ. και η Eurobank εξέτασε την έκδοση υβριδικού ομολόγου 500 εκατ. αλλά λόγω υψηλών επιτοκίων στο 38% δεν θα προχωρήσει σε κάποια έκδοση που αφορά τα κεφάλαια.
Η Alpha Bank θα πραγματοποιήσει και νέα τιτλοποίηση προβληματικών δανείων ύψους 5 δισ. για την οποία εκτιμάται ότι θα δαπανήσει περίπου 1 δισ. κεφάλαια

Στη μάχη των αποτιμήσεων

Η χρηματιστηριακή αξία της Alpha Bank διαμορφώνεται στα 1,4 δισ. ευρώ και υπολείπεται περίπου 600 εκατ. από την Εθνική και 1 δισ. από τη Eurobank.
Προσεχώς το χάσμα αυτό της αποτίμησης αναμένεται να μειωθεί.
 Η Alpha bank μπορεί να επιτυγχάνει, όταν καθαρίσει τα προβληματικά της δάνεια από 350 έως 400 εκατ κέρδη ετησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης