Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σε έκδοση ομολόγου Tier II ύψους 500 εκατ. προχωρά η Alpha Bank, με επιτόκιο 4,8% - 5% - Στις 4 Μαρτίου το book building

Σε έκδοση ομολόγου Tier II ύψους 500 εκατ. προχωρά η Alpha Bank, με επιτόκιο 4,8% - 5% - Στις 4 Μαρτίου το book building
H Alpha Bank ξεκίνησε road show ενώ αναμένεται να ανοίξει βιβλίο προσφορών την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
Σχετικά Άρθρα

Σε έκδοση ομολόγου Tier II ύψους 500 εκατ. προχωρά η Alpha Bank, με εκτιμώμενο επιτόκιο 4,8% με 5%, μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για το project Galaxy, επιβεβαιώνοντας πλήρως το bankingnews.gr (δείτε εδώ).
Η προηγούμενη έκδοση της Alpha Bank με κουπόνι 4,25% και λήξης 13 Φεβρουαρίου 2030 ύψους 500 εκατ. ευρώ εμφανίζει τρέχουσα τιμή 97,11 μονάδες βάσης που συνεπάγεται απόδοση περίπου στο 5% με λήξη στα 5 χρόνια και στα 10 χρόνια (λήγει Φεβρουάριο 2030) εμφανίζει απόδοση 4,65%.
Με βάση τις τρέχουσες αποτιμήσεις των ομολόγων η απόδοση του νέου ομολόγου Tier II της Alpha Bank θα κινηθεί μεταξύ 4,8% και 5%.
H τράπεζα ξεκίνησε road show ενώ αναμένεται να ανοίξει βιβλίο προσφορών την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021.
Η έκδοση, ύψους περί τα 500 εκατ. ευρώ, θα ενισχύσει περαιτέρω τα κεφάλαια της τράπεζας αλλά και θα διαφοροποιήσει τη σύνθεσή τους, όπως είναι ο κανόνας σε όλες τις μεγάλες Ευρωπαϊκές τράπεζες, βελτιώνοντας την κεφαλαιακή απόδοση για τους μετόχους της Alpha Bank.

Ποιος ο σκοπός της έκδοσης

Η Alpha Bank στο πλαίσιο ενίσχυσης του capital buffer (κεφαλαιακό μαξιλάρι) προχωρά στην έκδοση του νέου ομολόγου Tier II.
Το κεφαλαιακό μαξιλάρι ανέρχεται στα 3,4 δισ. και θα μειωθεί στα 1,4 δισ. λόγω της τιτλοποίησης Galaxy.
Προσθέτοντας τα 500 εκατ. από το Tier II ενισχύει εκ νέου το κεφαλαιακό της μαξιλάρι ενώ προσεχώς σχεδιάζει και έκδοση υβριδικού ομολόγου Tier I ύψους 300-500 εκατ. ευρώ.

Ισχυρή στήριξη από επενδυτές

Η έκδοση στηρίζεται από ένα πολύ ισχυρό syndicate επενδυτικών τραπεζών (JP Morgan, Goldman Sachs, Citigroup, Nomura και Barclays ως Joint Lead Managers) δείγμα του ενδιαφέροντος των διεθνών επενδυτών για την Alpha Bank, μετά και την υπογραφή της συμφωνίας με την Davidson Kempner για το Galaxy.
Το Galaxy, ύψους 10.8 δισ. ευρώ, είναι η μεγαλύτερη συναλλαγή NPEs στην Ελλάδα και η 2η μεγαλύτερη στην Ευρώπη βελτιώνοντας δραστικά την ποιότητα του ενεργητικού της Τράπεζας.
Ενδεικτική της θετικής υποδοχής της συμφωνίας είναι η υπεραπόδοση της τιμής της μετοχής, αλλά και το πρόσφατο report της Axia Ventures με συντηρητική (κατά το report) τιμή στόχο τα 2,4 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης