Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Δεν θα επαναληφθεί το 2013 σην αγορά ομολόγων των αναδυόμενων οικονομιών

BlackRock: Δεν θα επαναληφθεί το 2013 σην αγορά ομολόγων των αναδυόμενων οικονομιών
Η BlackRock προτιμά ομόλογα υψηλής απόδοσης από εξαγωγείς πετρελαίου όπως η Αγκόλα, η Γκαμπόν και η Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Μνήμες 2013 έχουν ξυπνήσει στις αναδυόμενες αγορές, με την BlackRock να εκτιμά ότι θα υπάρξει νέα αναταραχή σε περίπτωση που η Federal Reserve ανακοινώσει σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.
Δεν υπάρχει άμεσο τέλος για τους επενδυτές ομολόγων που εμπλέκονται μεταξύ ρίσκου και sell off, ανέφερεο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο, με αφορμή την άνοδο στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Τι κινεί τις αγορές

Η BlackRock συγκαταλέγεται μεταξύ επενδυτών και στρατηγικών, από την Ashmore Group έως τη Morgan Stanley, οι οποίοι λένε ότι τα ομόλογα αναδυόμενων αγορών δεν θα υποστούν τα ίδια με το 2013, ακόμη και μετά την χειρότερη εβδομάδα τους από τον Σεπτέμβριο.
Υπάρχουν αρκετές αξιοσημείωτες διαφορές, αναφέρει η BlackRock.
Πρώτον, η κατηγορία περιουσιακών στοιχείων δεν είναι το πολυσύχναστο trading που ήταν τότε.
Δεύτερον, τα οικονομικά βασικά στοιχεία στα λεγόμενα Fragile Five, τα οποία υπέστησαν τα περισσότερα οκτώ χρόνια πριν, έχουν γενικά βελτιωθεί.
Εν τω μεταξύ, η δημοσιονομική ώθηση θα οδηγήσει τη ζήτηση για εμπορεύματα, οι τιμές του πετρελαίου μπορεί να ανέβουν και το δολάριο ΗΠΑ θα μπορούσε να αποδυναμωθεί.

Που τοποθετείται η BlackRock

Σε αυτό το σκηνικό, η BlackRock προτιμά ομόλογα υψηλής απόδοσης από εξαγωγείς πετρελαίου όπως η Αγκόλα, η Γκαμπόν και η Ρωσία εναντίον της Αργεντινής και του Ισημερινού, οι οποίοι και οι δύο υπέστησαν αναδιαρθρώσεις χρέους πέρυσι.
Ευνοεί επίσης τη Νότια Αφρική έναντι της Βραζιλίας, του Μεξικού έναντι της Κολομβίας και της Πολωνίας έναντι των περιφερειακών της.
Μια άλλη στρατηγική είναι η αγορά νομισμάτων αναπτυσσόμενων χωρών, που χρηματοδοτούνται με δολάριο ΗΠΑ, γιεν Ιαπωνίας, ευρώ ή ελβετικό φράγκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης