Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι ΗΠΑ ενδέχεται να επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία για την υπόθεση Navalny σήμερα (2/3)

Reuters: Οι ΗΠΑ ενδέχεται να επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία για την υπόθεση Navalny σήμερα (2/3)
Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Joe Biden, με αφορμή την επέτειο της ενσωμάτωσης της Κριμαίας στη Ρωσία το 2014, επανέλαβε ότι «οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ την υποτιθέμενη προσάρτηση της χερσονήσου και θα σταθούν στο πλευρό της Ουκρανίας»
Σχετικά Άρθρα

Κυρώσεις στη Ρωσία αναμένεται να επιβάλουν οι ΗΠΑ μέχρι την Τρίτη (02/03), όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (01/03, τοπική ώρα), σχετικά με την υπόθεση της δηλητηρίασης του Navalny.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται πηγές, οι κυρώσεις αναμένεται να επιβληθούν με τις εκτελεστικές εντολές 13661 του 2014 (για την Κριμαία που επανενώθηκε με τη Ρωσία) και 13382 του 2005 για την καταπολέμηση του πολλαπλασιασμού των όπλων μαζικής καταστροφής και υπό τον νόμο του 1991 για τον έλεγχο των χημικών και βιολογικών όπλων και την εξάλειψη των πολέμων.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 22 Φεβρουαρίου, και η Ε.Ε. συμφώνησε να επεκτείνει τις κυρώσεις κατά της Μόσχας για την υπόθεση Navalny κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών.

Οι δηλώσεις Biden για την Κριμαία

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Joe Biden, με αφορμή την επέτειο της ενσωμάτωσης της Κριμαίας στη Ρωσία το 2014, επανέλαβε ότι «οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ την υποτιθέμενη προσάρτηση της χερσονήσου και θα σταθούν στο πλευρό της Ουκρανίας ενάντια στις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Peskov, απάντησε σε σχετικό ερώτημα πως δεν υπήρξε προσάρτηση της Κριμαίας αλλά «επανένωση της Κριμαίας με την Ρωσία και μάλιστα σε πλήρη αντιστοιχία με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης