Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύσταση Fauci: Να διατηρηθεί η χορήγηση σε δύο δόσεις των εμβολίων Pfizer και Moderna

Σύσταση Fauci: Να διατηρηθεί η χορήγηση σε δύο δόσεις των εμβολίων Pfizer και Moderna
Υπάρχουν κίνδυνοι από την καθυστέρηση χορήγησης της δεύτερης δόσης είπε ο Fauci
Σχετικά Άρθρα

Υπέρ του να διατηρηθεί η χορήγηση και των δύο δόσεων των εμβολίων των Pfizer/BioNTech και Moderna τάσσεται ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος, Anthony Fauci, ο οποίος υποστηρίζει πως η καθυστέρηση στην χορήγηση της β’ δόσης δημιουργεί κινδύνους, καθώς σημαίνει πως αργεί η ανοσοποίηση.
«Οι ΗΠΑ πρέπει να επιμείνουν στην πρακτική της χορήγησης των εμβολίων των Pfizer/BioNTech και της Moderna για τον νέο κορωνοϊό σε δύο δόσεις» ανέφερε σε δηλώσεις του στην Washington Post ο Fauci.
Όπως είπε, αν οι αρχές άλλαζαν προσέγγιση και υιοθετούσαν την πρακτική της μίας δόσης, αυτό θα σήμαινε πως οι λήπτες θα ήταν λιγότερο προστατευμένοι, τα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού θα ήταν ευκολότερο να εξαπλωθούν, ενώ θα εντεινόταν ο σκεπτικισμός και η άρνηση πολλών Αμερικανών να εμβολιαστούν, καθώς ήδη πολλοί διστάζουν.

Δεν γνωρίζουμε πόσο ανθεκτική είναι η μία δόση

«Υπάρχουν κίνδυνοι κι από τη μια κι από την άλλη.
Λέμε στον κόσμο ότι (το να λαμβάνονται δύο δόσεις) είναι αυτό που πρέπει να κάνετε (...) και μετά τι θα του πούμε, «ουπς, αλλάξαμε γνώμη;».
Νομίζω ότι θα ήταν πρόκληση από πλευράς επικοινωνίας, το λιγότερο» είπε ο Fauci, αναφέροντας πως αν και συζήτησε με αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας της Βρετανίας, που επέλεξαν να καθυστερήσει η χορήγηση των δεύτερων δόσεων ώστε να λάβουν την πρώτη περισσότεροι γρηγορότερα, τόνισε ότι αυτό δεν θα είχε νόημα στις ΗΠΑ.
«Από επιστημονική σκοπιά, δεν είναι λογικό να καθυστερεί η δεύτερη δόση αυτών των εμβολίων» τόνισε ο Fauci, επικαλούμενος έρευνες κατά τις οποίες οι δύο δόσεις δημιουργούν επαρκή ανοσολογική απόκριση ώστε να αντιμετωπίζονται παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού που είναι πιο μεταδοτικά και θανατηφόρα, ενώ η μία δόση μόνο μπορεί να θέτει Αμερικανούς σε κίνδυνο μόλυνσης από τη νοτιοαφρικάνικη παραλλαγή του SARS-CoV-2.
«Δεν γνωρίζουμε πόσο ανθεκτική είναι η προστασία με μόνο τη μία δόση» υποστήριξε ο Fauci.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης