Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η εκδοχή Λιγνάδη για τα γεγονότα - Το 27σέλιδο απολογητικό υπόμνημα - Τα άλλοθι και οι μάρτυρες υπεράσπισης

Η εκδοχή Λιγνάδη για τα γεγονότα - Το 27σέλιδο απολογητικό υπόμνημα - Τα άλλοθι και οι μάρτυρες υπεράσπισης
Ο Δημήτρης Λιγνάδης δηλώνει αθώος και αιτείται να αφεθεί ελεύθερος
Σχετικά Άρθρα
(upd) Ολοκληρώθηκε η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη μετά από 4 περίπου ώρες όπου κατέθεσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα με τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα την περίοδο 2010 και 2015.
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ο οποίος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες βιασμού και βρίσκεται κρατούμενος στη ΓΑΔΑ από το Σάββατο (20/2/2021), δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από την ανακρίτρια προκειμένου να αιτιολογήσει και να εξηγήσει την βαριά κατηγορία που αντιμετωπίζει για βιασμό κατά συρροή.

Η ολοκλήρωση της απολογίας του σήμανε το τέλος αυτού του σταδίου της διαδικασίας όμως ακολουθούν οι απολογίες 5 μαρτύρων.
Νωρίτερα, με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας που είχε καταθέσει ο συνήγορος του καλλιτέχνη, Αλέξης Κούγιας.
Στο 27σέλιδο υπόμνημα ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου δηλώνει αθώος και ισχυρίζεται ότι τις περιόδους για τις οποίες κατηγορείται ήταν σε διαφορετικά μέρη από εκείνα που υποστηρίζουν τα φερόμενα ως θύματα.«Ουδέποτε στην ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική - σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς την συναίνεση του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιοδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία», με αυτή την πρόταση ξεκινά το γραπτό απολογητικό υπόμνημα που έχει παραδώσει ήδη στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης.
Ο κατηγορούμενος για δύο βιασμούς καλλιτέχνης αναφέρει στο υπόμνημα του ότι οι μηνύσεις και οι μαρτυρικές καταθέσεις σε βάρος του «είναι απολύτως ψευδείς και κατασκευασμένες και τις αρνούμαι κατηγορηματικά».
Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη όλη η σε βάρος του υπόθεση είναι κατασκευασμένη, «από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του ΔΣ του ΣΕΗ και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεση μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ για τον τρόπο που διαχειρίζονται την ένωση Ελλήνων ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση».


Διαρροές σε «υποκινούμενα sites»

Σε άλλο σημείο του υπομνήματος, ο κ. Λιγνάδης αναφέρει ότι η υπόθεση εναντίον του ξεκίνησε με διαρροές σε «υποκινούμενα sites» ότι μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου θα έρθουν και άλλες για κορυφαίο ηθοποιό ενώ όπως αναφέρει, μετά από αυτά ακολούθησαν στις 2 Φεβρουαρίου δημοσιεύματα «της γνωστής και συνδεόμενης πολιτικά με την αντιπολίτευση, κόρης παλαιών υπουργών, Έλενας Ακρίτα ότι θα παραιτηθώ από την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του εθνικού θεάτρου...».
Κατά τον κατηγορούμενο ακολούθησε μία κλιμάκωση ενεργειών με σκοπό «αρχικά, την ηθική εξόντωση μου δια του χαρακτηρισμού μου ως παιδόφιλου και βιαστή και όχι ο εγκλεισμός μου στην φυλακή» όπως αναφέρει ότι συνέβη μετά την καταγγελία Μπεκατώρου.
Σύμφωνα με το υπόμνημα «στην πορεία όμως, άλλαξε το σχέδιό τους και με την προσδοκία ότι από αυτή την υπόθεση θα μπορούσαν να έχουν και οικονομικό κέρδος λόγω του κλίματος που είχαν πετύχει να δημιουργηθεί για το πρόσωπο μου, βρήκαν δύο αδίστακτους και ανήθικους ανθρώπους και έφτιαξαν δύο ιστορίες, μια τον Αύγουστο του 2010 και μία τον Αύγουστο του 2015, πιθανολογώντας ότι τον Αύγουστο που είναι ο μήνας των παραστάσεων στην Επίδαυρο και στα άλλα θερινά θέατρα, θα ήμουν στην Αθήνα, χωρίς καν να φροντίσουν να ελέγξουν τα προγράμματα των παραστάσεων και να έχουν μια στοιχειώδη αξιοπιστία».
Στο υπόμνημα ο κ. Λιγνάδης παραθέτει λεπτομερώς όλα τα στοιχεία που κατά την άποψη του, καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των δύο καταγγελλόντων για τις πράξεις που του αποδίδουν.
Επίσης αναφέρεται διεξοδικά και στην πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του για παραγεγραμμένο αδίκημα αλλά και την γυναίκα που κατέθεσε λίγες ώρες πριν εκδοθεί το ένταλμα σε βάρος του.
Για την μάρτυρα μάλιστα αναφέρει πως «πρόκειται για μια κοπέλα που είχε εμμονή με το πρόσωπο μου» της οποίας την κατάθεση χαρακτηρίζει μυθοπλασία.
Τέλος, αναφέρεται σε όλη την καλλιτεχνική του διαδρομή.

Εν αναμονή της απόφασης

Οι ισχυρισμοί του Δημήτρη Λιγνάδη, έτσι όπως διατυπώνονται στο γραπτό υπόμνημά του, το οποίο υπογράφει ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας, θα αξιολογηθούν από τις δικαστικές αρχές που θα κρίνουν το σύνολο της υπόθεσης.
Πάντως η απολογία Λιγνάδη αναμένεται να κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ και μετά το τέλος της, ανακριτής και εισαγγελέας θα κρίνουν αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης και τα άλλοθι

Οι πράξεις βιασμού με τις οποίες είναι αντιμέτωπος ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου τοποθετούνται το 2010 και το 2015.
Ωστόσο, ο καταγγελλόμενος υποστηρίζει πως το χρονικό διάστημα για το οποίο τον καταγγέλλουν, βρισκόταν σε διαφορετικά μέρη σε σχέση με εκείνα που υποστηρίζουν τα φερόμενα θύματα του.
Μάλιστα, ο ίδιος θα προσκομίσει και το προσωπικό χειρόγραφο ημερολόγιο του.
«Έχει προσωπικό ημερολόγιο χειρόγραφο.
Για την μια περίπτωση που λέει ότι βρισκόντουσαν τον Αύγουστο στο σπίτι του στο Μεταξουργείο, στο ημερολόγιο αναφέρει από τις 2-10 Αυγούστου ήταν στην Αίγυπτο, από τις 10-19 στην Επίδαυρο, από τις 19-26 στην Πάτρα και στη συνέχεια στην Κόρινθο» έχει επισημαίνει ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας.
Στη δεύτερη περίπτωση, αυτή του Αυγούστου του 2015, υποστήριξε ότι σύμφωνα με το ημερολόγιό του βρισκόταν ολόκληρο τον Αύγουστο στην Ιθάκη μαζί με την πρώην υπουργό Πολιτισμού, Ελένη Κούρκουλα, τον ιδιοκτήτη του Action 24, Διονύσης Παναγιωτάκη, και τον δημοσιογράφο, Γιώργο Κουβαρά, τους οποίους θα προτάξει και ως μάρτυρες πριν την απολογία του.
Ligna1.jpg
Ligna2.jpg
Ligna3.jpg
Ligna4.jpg

Ligna5.jpg

Ligna6.jpg
Ligna7.jpg
Ligna8.jpg
Ligna9.jpg
Ligna10.jpg
Ligna11.jpg

Ligna12.jpg
Ligna13.jpg

Ligna14.jpg

Ligna15.jpg

Ligna16.jpg
Ligna17.jpg
Ligna18.jpg

Ligna19.jpg
Ligna20.jpg
Ligna21.jpg
Ligna22.jpg
Ligna23.jpg


Ligna24.jpg

Ligna25.jpg

Ligna26.jpg

Ligna27.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης