Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βροχή οι μαρτυρίες φωτιά για Λιγνάδη - Καταθέτει και ο Νίκος Σ. - Κούγιας: Κωμικό το περιεχόμενο των καταγγελιών

Βροχή οι μαρτυρίες φωτιά για Λιγνάδη - Καταθέτει και ο Νίκος Σ. - Κούγιας: Κωμικό το περιεχόμενο των καταγγελιών
Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα περάσει το κατώφλι της 19ης ανακρίτριας, συνοδευόμενος από τον συνήγορο του προκειμένου να ζητήσει νέα προθεσμία για την απολογία του
Σχετικά Άρθρα

(upd) Βροχή πέφτουν οι μαρτυρίες κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, όπου τα φερόμενα θύματα περιγράφουν εφιαλτικές στιγμές σε χρονική περίοδο όπου ήταν κάτω των 18 ετών.
Μάλιστα, το φως της δημοσιότητας είδε και μια καταγγελία -για σεξουαλική παρενόχληση- κατά του Δημήτρη Λιγνάδη από γονείς το 1984.
Από την πλευρά του, ωστόσο, ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, υποστηρίζει ότι το περιεχόμενο των καταγγελιών είναι… κωμικό αλλά και ότι «η Δικαιοσύνη δεν λειτούργησε σωστά».
Μάλιστα, δεν δίστασε να αφήσει αιχμές κατά των θυμάτων του Δημήτρη Λιγνάδη κάνοντας λόγο για «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλους αλλά και συνδέσει την υπόθεση με την… επένδυση στο Ελληνικό.
Σημειώνεται ότι ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου συνοδευόμενος από τον συνήγορο του θα περάσει σήμερα (24/2/2021) την πόρτα της 19ης ανακρίτριας και θα ζητήσει ακόμα μια ημέρα προθεσμία για να απολογηθεί.
Ο ηθοποιός - σκηνοθέτης, ο οποίος φέρεται να έχει προβεί σε σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για βιασμό κατά συρροή κρατείται έως σήμερα (24/2/2021) στη ΓΑΔΑ, μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του το προηγούμενο Σάββατο (20/2/2021).

Κατάθεση του Νίκου Σ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η κατάθεση του Νίκου Σ..
Πρόκειται για τον άνθρωπο, του οποίου τα πραγματικά στοιχεία θα παρουσιαστούν ενώπιον των Αρχών και είναι αυτός που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου όταν στις 6 Φλεβάρη περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όσα έζησε το 2005 όταν ήταν 19 ετών, και είχε πάει στο σπίτι του σκηνοθέτη να απαγγείλει έναν θεατρικό μονόλογο και βρέθηκε σεξουαλικά κακοποιημένος.
Οι συνήγοροι του 35χρονου Νίκου Σ. μετέβησαν σήμερα (24/2/2021) στην εισαγγελία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των συνηγόρων του 35χρονου Νίκου Σ., Γεωργίας Παλαιολόγου και Πατρίκιου Πατρικουνάκου, κατατέθηκε καταγγελία του εντολέα τους ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Έτσι, οι δύο συνήγοροι γνωστοποίησαν στους εισαγγελικούς λειτουργούς τα στοιχεία του εντολέα τους, ώστε να τεθεί στη διάθεση των Αρχών.

Η καταγγελία από το 1984

Όπως αποκάλυψε το Mega, ζευγάρι καλλιτεχνών, που έκανε παρέα με τον σκηνοθέτη, φέρονται να τον είχαν καταγγείλει για σεξουαλική παρενόχληση του γιου τους το 1984.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κ. Λιγνάδης φέρεται να επιχείρησε να προσεγγίσει τον τότε 14χρονο, ο οποίος μάλιστα φέρεται ότι έκανε απόπειρα αυτοκτονίας αλλά οι γονείς του τον μετέφεραν εγκαίρως στο νοσοκομείο.
Έναν χρόνο μετά ο ανήλικος αποκάλυψε τους λόγους της πράξης τους στο ζευγάρι, που φέρεται να προχώρησε σε μήνυση την οποία όμως ύστερα απέσυρε, καθώς θεώρησε ότι η διαδικασία που θα ακολουθούσε θα έκανε περισσότερο κακό παρά καλό στο παιδί.
Σύμφωνα με το πληροφορίες που μετέδωσε το Open, πρόκειται για υπόθεση ασέλγειας που αποκαλύφθηκε όταν ο σκηνοθέτης πήγε τον περασμένο Σάββατο (20/2/2021) για δακτυλοσκόπηση και διαπιστώθηκε ότι του είχαν πάρει δακτυλικά αποτυπώματα στο παρελθόν.

Μητέρα μάρτυρα: Πήγαν σπίτι για φαγητό και τους προσκάλεσε στην κρεβατοκάμαρα

Μητέρα ενός εκ των μαρτύρων της υπόθεσης Λιγνάδη αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες για το πώς ο γνωστός ηθοποιός προσέγγισε τον γιο της.
Συγκεκριμένα, η γυναίκα -η οποία επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία της- δήλωσε: «Μια μέρα πήγε στην πλατεία που καθόντουσαν ο γιος μου και ένας φίλος του, τους πλησίασε και τους έδωσε από 20 ευρώ για να αγοράσουν ό,τι θέλουν.
Στη συνέχεια τους κάλεσε στην παράσταση που έπαιζε τότε και τους πρότεινε μετά την παράσταση να πάνε σπίτι του για φαγητό.
Αφού φάγανε και ήπιανε, τους προσκάλεσε στην κρεβατοκάμαρα, εκείνοι αρνήθηκαν και έφυγαν από το σπίτι».
Για να καταλήξει: «Τότε ο γιος μου ήταν 17 με 18 χρονών.
Ο φίλος του ήταν πιο μικρός.
Μετά το περιστατικό μου είπε αμέσως τι έγινε», όπως είπε μιλώντας στο Star.

Χρήστος Πέρρος: Πως με πλησίασε ο Λιγνάδης

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Πέρρος, μιλά, επωνύμως, για τον τρόπο που, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, φέρεται να τον προσέγγισε ο σκηνοθέτης:
«Με προσέγγισε λέγοντας τι κάνω, πώς με λένε.
Άρχισε να γίνεται πιο διαχυτικός και φιλικός μαζί μου και με πάγωσε.
Βρέθηκε το χέρι του στην μέση μου και το άλλο στα μαλλιά μου.
Όταν τον απώθησα κι είπα τι είναι αυτά που κάνεις, μου πρότεινε να πάω σπίτι του -τονίζω ότι ήμουν 14 χρονών- για ένα ουίσκι κι ένα τσιγάρο.
Το βλέμμα του άστραψε, έγινε πιο φιλικός και τον απώθησα πιο επιθετικά».

«Αυτοϊκανοποιούνταν στο μάθημα»

Άλλη μια καταγγελία έρχεται να προστεθεί στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.
Αυτή τη φορά, πρώην φοιτήτριά του σε δημόσιο πανεπιστήμιο, ανέφερε στη Lifo ότι ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αυτοϊκανοποιούνταν μέσα στην αίθουσα.
Όπως υποστηρίζει η κοπέλα, όσα καταγγέλλει, συνέβησαν την ακαδημαϊκή χρονιά 2004-2005, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο, όπου ο Δημήτρης Λιγνάδης πήγε για να διδάξει για ένα εξάμηνο, έμεινε ωστόσο τέσσερις μήνες.
Η φοιτήτρια περιγράφει τη σχέση που φέρεται να είχε ο Δημήτρης Λιγνάδης με ένα φοιτητή της σχολής.
Σε αυτόν τον έφηβο ο σκηνοθέτης φέρεται να είχε περιγράψει και το περιστατικό με το μαχαίρωμα.
«Για το μαχαίρωμα εμείς το μάθαμε από τον συμφοιτητή μας, που είχε τη σχέση μαζί του.
Του το είπε ο Λιγνάδης.
Και μάλιστα του είχε πει ότι τον μαχαίρωσε από ζήλια και έρωτα ο σύντροφός του, αυτό ισχυρίστηκε.
Αυτό είχε πει στο παιδί τότε. […]
Δεν ξέρω αν έπαιξε κάποιο ρόλο η σχέση αυτή, αλλά ο συμφοιτητής μας στο τρίτο έτος εμφάνισε πολύ σοβαρά σημάδια κατάθλιψης, έπεσε στα ναρκωτικά και έκανε απόπειρες αυτοκτονίας».
Μεταξύ των όσων αναφέρει, η Α.Α. περιγράφει και ένα ακόμη περιστατικό: «Μία μέρα που είχαμε μάθημα μαζί του και πήγαμε να καθίσουμε κανονικά στην αίθουσα.
Εγώ, δυστυχώς, κάθισα στην πρώτη σειρά και λίγο διαγώνια από την έδρα, οπότε τον έβλεπα από τη μέση και κάτω που είχε γυμνό το σημείο του σώματος του αυτό και αυνανιζόταν.
Αυτός με είδε που ξαφνιάστηκα και γελούσε με ένα μειδίαμα, συνεχίζοντας αυτό που έκανε.
Μετά τελείωσε, κουμπώθηκε και σηκώθηκε να συνεχίσει το μάθημα».

Η καταγγελία Αιγύπτιου

Η μαρτυρία ενός Αιγύπτιου άνδρα, ο οποίος ζει χρόνια στην Ελλάδα, ο οποίος φέρεται να λέει πως βιάστηκε από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Δημήτρη Λιγνάδη, σε ηλικία 17 ετών ενώ οι δυο τους βρίσκονταν σε ένα ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, βρίσκεται στον φάκελο της υπόθεσης Λιγνάδη.
Όπως αναφέρεται, ο σκηνοθέτης ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι φορώντας μόνο ένα σορτσάκι και το εσώρουχό του.
Ο άνδρας αυτός φέρεται να περιγράφει: «Εκείνος ξαφνικά με ακινητοποίησε.
Με τα χέρια του κρατούσε δυνατά τα πόδια μου, ήταν χειροδύναμος.
Δεν μπορούσα να αντιδράσω, ούτε να αντισταθώ και με κακοποίησε».

Κούγιας: Κωμικό το περιεχόμενο των καταγγελιών

Στο αντίποδα, ο Αλέξης Κούγιας επιτέθηκε κατά της Δικαιοσύνης κάνοντας λόγο για νομικές παραβάσεις και παραλείψεις.
«Αυτά που έχουν συμβεί στην υπόθεση Λιγνάδη δεν συμβαίνουν ακόμα και στις πλέον αντισυνταγματικές χώρες της Άπω Ανατολής και της Αφρικής» τόνισε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, μιλώντας στον Ant1.
Παράλληλα σημείωσε: «Το να συλλάβεις με ένταλμα συλλήψεως Έλληνα πολίτη χωρίς να συμφωνήσει ανακριτής και εισαγγελέας, έχει κάποιες προϋποθέσεις.
Το να δικαστεί ένας άνθρωπος και να καταδικαστεί είναι αποτέλεσμα τριών διαδικασιών.
Αυτό που συμβαίνει στον κ. Λιγνάδη είναι πρωτοφανές».
Εξηγώντας ο Αλέξης Κούγιας είπε: «πριν ασκηθεί ποινική δίωξη καλείς αυτούς που έχουν κάνει μήνυση, τα επιβεβαιώνουν και συμπληρώνουν ότι χρειάζεται.
Είναι υποχρέωση του εισαγγελέα να καλέσει αυτόν τον οποίο καταγγέλλουν, να του δώσει τις καταθέσεις, να τις μελετήσει και να κάνει έγγραφες εξηγήσεις.
Αλλιώς η διαδικασία είναι εντελώς άκυρη».
Τέλος, ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι «Παίζεται μια πολιτική μάχη.
Είμαι σε απόγνωση.
Υπάρχει μια στοχοποίηση.
Η Δικαιοσύνη δεν λειτούργησε σωστά.
Το περιεχόμενο των καταγγελιών είναι κωμικό».

Στο μικροσκόπιο και δεύτερος ηθοποιός

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή (26/2/2021) θα καταθέσει ως ύποπτος και ο έτερος καταγγελλόμενος ηθοποιός, τον οποίο κατήγγειλε για βιασμό ο Δημήτρης Ανθης όταν ήταν 22 ετών.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του καταγγελλόμενου ηθοποιού, θα υποστηρίξει ότι δεν υπήρχε βιασμός κι ότι ήταν συναινετική ερωτική πράξη ενηλίκων.

Στον εισαγγελέα ο Πασχάλης Τσαρούχας

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών προσήλθε σήμερα (24/2/2021) και ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας.
Βγαίνοντας από τον εισαγγελέα ο Πασχάλης Τσαρούχας δήλωσε: «Καταθέσαμε τους φακέλους στον εισαγγελέα, μας ευχαρίστησε για τη συνεργασία και τον ευχαριστήσαμε και εμείς για την πρωτοβουλία του να συνεργαστεί μαζί μας.
Ελπίζουμε για την καλύτερη έκβαση των υποθέσεων.
Δεν μπορώ να σας πω πόσους φακέλους κατέθεσα ούτε για τις υποθέσεις.
Σας εξήγησα μόνο το ειδικό χαρακτηριστικό -τη γενετήσια προσβολή- δεν μπορώ να πω κάτι άλλο.
Δεσμευτήκαμε ότι οποιοδήποτε νέο στοιχείο θα το συμπληρώσουμε τους φακέλους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης