Κοινωνία

Δικογραφία Λιγνάδη - Χοντροκομμένα ψέματα «βλέπει» ο Κούγιας: Τα επιχειρηματικά συμφέροντα, το Ελληνικό και οι... «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλοι

Δικογραφία Λιγνάδη - Χοντροκομμένα ψέματα «βλέπει» ο Κούγιας: Τα επιχειρηματικά συμφέροντα, το Ελληνικό και οι... «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλοι
Σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τις μαρτυρίες - φωτιά κατά του Δημήτρη Λιγνάδη κάνει λόγο για «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλους

Με αναφορές σε επιχειρηματικά συμφέροντα, στην επένδυση στο Ελληνικό, σε δήθεν μαρτυρίες αλλά και σε «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλους ανακοίνωσε ο Αλέξης Κούγιας ότι θα αναλάβει την υπεράσπιση του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.
Σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τις μαρτυρίες-φωτιά για τη δράση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο γνωστός ποινικολόγος συνέδεσε την υπόθεση με την επένδυση στο Ελληνικό επισημαίνοντας ότι ο εντολέας του είναι θύμα τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων.
«Ο στόχος είναι η κυρία Μενδώνη και η κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Κούγιας μιλώντας στο Mega σήμερα το πρωί, ενώ λίγη ώρα αργότερα και αφού παρέλαβε τα αντίγραφα της δικογραφίας, έκανε λόγο για δικογραφία... τηλεγράφημα, ενώ υποστήριξε πως τα περί υπάρξεως μαρτύρων είναι «μόνο φήμη».
Ωστόσο, ο κ. Κούγιας δεν περιορίστηκε σε αυτές τις δηλώσεις.
Αντιθέτως, σε γραπτή του δήλωση, όπου ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, έκανε λόγο για «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλους αλλά και «χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες».
Παράλληλα, ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη άφησε αιχμές και κατά της 40χρονης μάρτυρα, η κατάθεση της οποίας έπαιξει κομβικό ρόλο για τη σύλληψη του εντολέα του.
Εν τω μεταξύ και σε αυτή τη δήλωση του, ο γνωστός ποινικολόγος υποστήριξε πως στόχος είναι η κ. Μενδώνη «η οποία είναι η μόνη αρμόδια Υπουργός για την απεμπλοκή της τεράστιας επενδύσεως στο Ελληνικό, ώστε να ξεπεραστούν οι σκόπελοι των δήθεν αρχαιολογικών ευρημάτων και να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτή η τεράστια επένδυση».
Σημειώνεται ότι ο κ. Κούγιας θα ζητήσει την αναβολή της απολογίας Λιγνάδη για την Πέμπτη (25/2/2021) αντί της Τετάρτης (24/2/2021) που είχε προγραμματιστεί αρχικά.

«Ο στόχος είναι η κυρία Μενδώνη και η κυβέρνηση»

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Κούγια σήμερα το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό.
«Ο στόχος είναι η κυρία Μενδώνη και η κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Κούγιας μιλώντας στο Mega.
Όπως υποστήριξε, όλοι θα καταλάβουν ότι ο κορυφαίος σκηνοθέτης και ηθοποιός είναι θύμα τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων, που έχουν σχέση με το αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Συνέχισε λέγοντας πως ο κ. Λιγνάδης χρησιμοποιείται για να καταστραφεί η Μενδώνη, η οποία πήρε σημαντικές αποφάσεις για να ξεμπλοκάρει την υπόθεση του Ελληνικού και έθιξε τεράστια οικονομικά συμφέροντα σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Μάλιστα τόνισε εμφατικά πως, «αν είναι αλήθεια αυτά που είπε ο πελάτης μου, είναι τιμή μου να τον εκπροσωπήσω».
Ο ίδιος φάνηκε ιδιαίτερα καχύποπτος ως προς το ένταλμα σύλληψης.
Για τους αυτόπτες μάρτυρες, υποστήριξε ότι πρόκειται για λαϊκό δικαστήριο και πως το γεγονός ότι τον έβλεπαν σε μέρη που συχνάζουν παιδιά, δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία καταδίκης.
«Το τι λέει κάποιος, δε σημαίνει ότι είναι ποινικό αδίκημα», είπε σχετικά.
Ο κ. Λιγνάδης σύμφωνα με τον κ. Κούγια δηλώνει για όλα αθώος.
Αναμένει μάλιστα από τον ίδιο να τους περιγράψει ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που τον κατηγορούν.
«Αυτή η λαίλαπα που έχει πέσει επί της κεφαλής μου να μην επηρεάσει δικαστή, εισαγγελέα», είπε στο Αλέξη Κούγια, ο Δημήτρης Λιγνάδης.
Μάλιστα, εκμυστηρεύτηκε, πως η 40χρονη γυναίκα είναι «αναξιόπιστη».
«Αφού μελετήσω τη δικογραφία θα συζητήσω μαζί του την Τρίτη και αν δεν πειστώ για την αθωότητά του δεν θα τον αναλάβω», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας προσθέτοντας ότι και ο ίδιος είναι πατέρας δύο παιδιών και δεν θα ήθελα πότε σε μια τέτοια υπόθεση, κοινωνικού ενδιαφέροντος,

Οι δηλώσεις περί δικογραφίας... τηλεγράφημα

Περί τις 10:30, ο Αλέξης Κούγιας παρέλαβε τα αντίγραφα της δικογραφία για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.
Ο συνήγορος του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου έκανε λόγο για δικογραφία... τηλεγράφημα με ελάχιστα στοιχεία, ενώ άφησε αιχμές και για τις μαρτυρίες.
Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Κούγια είναι η εξής: «Παρέλαβα τα αντίγραφα της δικογραφίας και ήδη έχω δοκιμάσει μία έκπληξη. Πρόκειται για μία δικογραφία τηλεγράφημα.
Με ελάχιστα στοιχεία που δεν τα έχω διαβάσει. Περίμενα να έχω στα χέρια μου μία δικογραφία γεμάτη από στοιχεία, καταθέσεις, μαρτύρων, θυμάτων.
Πραγματικά είναι μια δυσάρεστη έκπληξη για 'μένα γιατί αυτά που άκουγα αυτές τις ημέρες περί υπάρξεως μαρτύρων, είναι μόνο φήμη.
Θέλω να σου πω ότι με πολύ περίσκεψη απέναντι σε ο, τι σημαίνει η προσωπική μου καριέρα αυτά τα πενήντα χρόνια και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό που παρακολουθεί αυτήν την υπόθεση, θέλω να σας πω ότι μόλις διαβάσω τη δικογραφία με δημόσια δήλωση μου θα τοποθετηθώ εάν θα αναλάβω επίσημα την υπεράσπιση αυτού του μέχρι λίγες ημέρες διακεκριμένου σκηνοθέτη, κορυφαίου ηθοποιού και καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος».

Η επίσημη δήλωση Κούγια για την υπεράσπιση Λιγνάδη

Με μια μακροσκελή δήλωση, ο κ. Κούγιας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αναλαμβάνει την υπεράσπισή του και αναφέρει ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωώτητας του πελάτη του.
Επίσης μιλάει για χοντροκομμένα ψέμματα, που περιέχονται στην δικογραφία από αναξιόπιστες όπως λέει προσωπικότητες.
Πιο αναλυτικά η δήλωση του κ. Κούγια είναι η εξής:
«Πριν από λίγη ώρα έλαβα στα χέρια μου τα αντίγραφα της δικογραφίας, η οποία σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Αθηνών εις βάρος του κορυφαίου ηθοποιού, σκηνοθέτη και πρώην διευθυντού του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος, κυρίου Δημήτρη Λιγνάδη.
Ανέμενα ότι το περιεχόμενο της δικογραφίας θα είχε αποδεικτικά στοιχεία που θα δικαιολογούσαν την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή εις βάρος του, καθώς και της εκδόσεως εντάλματος συλλήψεως, διαδικαστική πράξη, η οποία προβλέπεται για ακραίες περιπτώσεις, όταν οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές πιθανολογούν δύο προϋποθέσεις:
1) η πρώτη είναι ο δράστης να κατηγορείται για μία παράνομη συμπεριφορά που γίνεται τώρα και
2) η δεύτερη να πιθανολογείται σφόδρα είτε η εξαφάνισή του είτε η αναχώρησή του στο εξωτερικό.
Με δυσάρεστη έκπληξή μου διαπίστωσα ότι η δικογραφία δεν περιέχει τίποτα από αυτά, που έχω συνηθίσει σχεδόν πέντε δεκαετίες να διαπιστώνω ότι υπάρχουν, όταν ενεργοποιούνται διαδικασίες, όπως αυτές που ενεργοποιήθηκαν αστραπιαίως εις βάρος του κυρίου Λιγνάδη.
Στη δικογραφία υπάρχουν δύο μηνύσεις γραμμένες από δικηγόρους.
Ο ένας μηνυτής ζει μόνιμα στη Σουηδία και ο άλλος δηλώνει ότι ήταν μοντέλο, οι οποίοι μάλιστα στην ουσία δεν περιγράφουν τίποτα εις βάρος του κυρίου Λιγνάδη και μόλις διαβάσεις αυτά που περιγράφουν, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες.
Όσον αφορά τους δήθεν μάρτυρες που δήθεν επιβεβαιώνουν γεγονότα, πρόκειται για «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλους, οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους, και μία κυρία 40 ετών, η οποία ομολογεί ότι ήταν αθεράπευτα ερωτευμένη και είχε σεξουαλική σχέση με τον κύριο Λιγνάδη, ενώ ήταν δεσμευμένη, και της οποίας η προσωπικότητα είναι γνωστή στο χώρο του θεάτρου, λεπτομέρειες της οποίας θα αναδείξουμε με το απολογητικό μας υπόμνημα και όσα θα απολογηθούμε στην κυρία Ανακριτή.
Σημειωτέον ότι όλοι οι δήθεν παθόντες και δήθεν βιασθέντες που καταθέτουν πριν την οιαδήποτε πράξη, την οποία δήθεν ονομάζουν βιασμό, είχαν δήθεν ερωτικές σχέσεις με τον κύριο Λιγνάδη επί μακρό χρονικό διάστημα.
Εκπλήσσομαι πώς με αυτό το προανακριτικό και ανακριτικό υλικό παραβιάσθηκε τόσο ακραία το τεκμήριο αθωότητας εις βάρος του δυστυχούς σήμερα εντολέως μου, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του, χωρίς να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στον κύριο Εισαγγελέα και εξεδόθη ένταλμα συλλήψεως χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις και με μία εντελώς παράνομη διαδικασία.
Είμαι σχεδόν πέντε δεκαετίες συνήγορος υπερασπίσεως, γνωρίζω ότι δυστυχώς πολλές φορές κατασκευάζονται με σκοπιμότητα ποινικές υποθέσεις, που τις περισσότερες φορές είναι το μέσο επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων (υπόθεση του αείμνηστου Βρέντζου τρεις ημέρες πριν τις εκλογές του 2004, υπόθεση Ριχάρδου παραμονές εκλογών του 2019 κ.ά) και θέλω να καταστήσω γνωστό σε όλους ότι αυτή η υπόθεση με αυτή τη νομική βαρβαρότητα εις βάρος Έλληνα πολίτη έχει στόχο την κυρία Μενδώνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια Υπουργός για την απεμπλοκή της τεράστιας επενδύσεως στο Ελληνικό, ώστε να ξεπεραστούν οι σκόπελοι των δήθεν αρχαιολογικών ευρημάτων και να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτή η τεράστια επένδυση.
Αυτονόητο είναι ότι αποδέχομαι την εντολή του κυρίου Δημήτρη Λιγνάδη να είμαι συνήγορός του και εύχομαι η κυρία 19η Τακτική Ανακριτής και η κυρία ή ο κύριος Εισαγγελέας που θα γνωμοδοτήσει, να έχουν το σθένος να αντέξουν σε αυτή την πρωτοφανή, απάνθρωπη και κόντρα στις συνθήκες της δίκαιης δίκης επίθεση εις βάρος του εντολέως μου και να μη γίνουν υποχείρια ταπεινών πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων.
Αύριο θα παρουσιαστούμε με τον κύριο Λιγνάδη στις 12 το μεσημέρι ενώπιον της κυρίας Ανακριτού και θα ζητήσω αναβολή της απολογίας του για την Πέμπτη 25.2.2021, ώστε να μου δοθεί ο χρόνος μαζί με τους συνεργάτες μου να προετοιμάσουμε ένα επαρκές απολογητικό υπόμνημα.
Με εκτίμηση και σεβασμό,
Αλέξης Κούγιας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης