Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπόθεση Λιγνάδη - Ένσταση ακυρότητας διαδικασίας από Κούγια: Ήταν στην Αίγυπτο την περίοδο για την οποία καταγγέλλεται

Υπόθεση Λιγνάδη - Ένσταση ακυρότητας διαδικασίας από Κούγια: Ήταν στην Αίγυπτο την περίοδο για την οποία καταγγέλλεται
Ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει ότι η Δημήτρης Λιγνάδης ήταν στην Αίγυπτο την περίοδο για την οποία κατηγορείται κάτι που αποδεικνύεται από ταξιδιωτικά έγγραφα
Σχετικά Άρθρα
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου (20/2/2021), αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για βιασμό κατά συρροή.
Ειδικότερα, ο συνήγορος του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Αλέξης Κούγιας, κατέθεσε αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας, ενώ υποστήριξε ότι ο εντολέας αποδεικνύει με ταξιδιωτικά έγγραφα πως ήταν στο εξωτερικό την περίοδο για την οποία καταγγέλλεται.
Λίγο νωρίτερα, οι δικηγόροι του Νίκου Σ. είχαν καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές την καταγγελία και τα στοιχεία του εντολέα τους.
Πρόκειται για τον άνθρωπο, ο οποίος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου όταν στις 6 Φλεβάρη περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όσα έζησε το 2005 στο σπίτι του σκηνοθέτη.
Εν τω μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδε και μια καταγγελία -για σεξουαλική παρενόχληση- κατά του Δημήτρη Λιγνάδη από γονείς το 1984.

Η ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας

Λίγη ώρα πριν την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη, ο συνήγορος του, Αλέξης Κούγιας, κατέθεσε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας που οδήγησε στη σύλληψη του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.
Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι στηρίζει το αίτημά του στο γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας καθώς και ότι το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του δεν πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.
«Πρωτίστως υποβάλαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας περιόρισε το υλικό στην κατάθεση όσων έκαναν μηνύσεις, ενώ και ο φερόμενος ως κατηγορούμενος, δεν είχε κληθεί προηγουμένως να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.
«Σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο εντολέας μου ζήτησε να εξεταστεί ως ύποπτος και να δώσει εξηγήσεις αφού προηγουμένως λάβει αντίγραφα των καταγγελιών.
Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου θα πρέπει να αποσαφηνιστούν πλήρως (…) Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος.
Δέκα φίλοι με μηνύσεις των μηνυτών.
Νομικό ενδιαφέρον έχει μόνο ένας εκ των φερομένων ως παθόντων.
Και οι δύο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι», είπε ο κ. Κούγιας, αναφερόμενος αναλυτικά και στις δύο περιπτώσεις.

Κούγιας: Ο Λιγνάδης απουσίαζε στο εξωτερικό

Σε ό,τι αφορά την ουσία της κατηγορίας, ο Δ. Λιγνάδης δια του συνηγόρου του αρνείται τις πράξεις του βιασμού που του αποδίδονται, ενώ ισχυρίζεται ότι τις επίμαχες ημερομηνίες απουσίαζε στο εξωτερικό.
Προς επίρρωση των ισχυρισμών του μάλιστα αύριο (25/2/2021) πριν τις 14:30 οπότε θα αρχίσει η απολογία του θα προτείνει την εξέταση μαρτύρων που επιβεβαιώνουν το άλλοθί του.
«Ο εντολέας μου από ταξιδιωτικά έγγραφα αποδεικνύει πως ήταν στην Αίγυπτο την περίοδο για την οποία κατηγορείται» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

Στα χέρια της εισαγγελίας η καταγγελία του Νίκου Σ.

Εν τω μεταξύ, στα χέρια της εισαγγελίας βρίσκονται πλέον η τα στοιχεία και η καταγγελία του Νίκου Σ.
«Εχουμε ήδη γνωστοποιήσει τα στοιχεία του εντολέα μας στις εισαγγελικές αρχές και δηλώσαμε ότι παραμένει στη διάθεση των αρχών.
Οι δικαστικές αρχές έχουν στη διάθεση τους και την καταγγελία που έκανε ο εντολέας μας στο ΣΕΗ» δήλωσαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Γ. Παλαιολόγου και Π. Πατρικουνάκος.
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σ. είχε μιλήσει στο περιοδικό 2020mag, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι σε ηλικίας 19 ετών βιάστηκε με αντικείμενο από τον γνωστό σκηνοθέτη (σσ. χωρίς να τον κατονομάζει).
Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας του στην ιστοσελίδα 2020mag.gr ο Δημήτρης Λιγνάδης δήλωσε ότι παραιτείται από τη θέση του Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Στο μικροσκόπιο και δεύτερος ηθοποιός

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή (26/2/2021) θα καταθέσει ως ύποπτος και ο έτερος καταγγελλόμενος ηθοποιός, τον οποίο κατήγγειλε για βιασμό ο Δημήτρης Ανθης όταν ήταν 22 ετών.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του καταγγελλόμενου ηθοποιού, θα υποστηρίξει ότι δεν υπήρχε βιασμός κι ότι ήταν συναινετική ερωτική πράξη ενηλίκων.

Στον εισαγγελέα ο Πασχάλης Τσαρούχας

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών προσήλθε σήμερα (24/2/2021) και ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας.
Βγαίνοντας από τον εισαγγελέα ο Πασχάλης Τσαρούχας δήλωσε: «Καταθέσαμε τους φακέλους στον εισαγγελέα, μας ευχαρίστησε για τη συνεργασία και τον ευχαριστήσαμε και εμείς για την πρωτοβουλία του να συνεργαστεί μαζί μας.
Ελπίζουμε για την καλύτερη έκβαση των υποθέσεων.
Δεν μπορώ να σας πω πόσους φακέλους κατέθεσα ούτε για τις υποθέσεις.
Σας εξήγησα μόνο το ειδικό χαρακτηριστικό -τη γενετήσια προσβολή- δεν μπορώ να πω κάτι άλλο.
Δεσμευτήκαμε ότι οποιοδήποτε νέο στοιχείο θα το συμπληρώσουμε τους φακέλους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης