Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 0,75 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο της Eurobank η HSBC, σύσταση αγορά

tags :
Στα 0,75 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο της Eurobank η HSBC, σύσταση αγορά
Διπλασιασμό του ROTE βλέπει η HSBC για την Eurobank έως το τέλος του 2021
Στα 0,75 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο της Eurobank η HSBC, διατηρώντας τη σύσταση για αγορά (Buy).
Όπως επισημαίνει η HSBC, η Eurobank πλησιάζει το σημείο καμπής, με τον δείκτη ROTE (δείκτη αποδοτικότητας των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων) να αναμένεται να διπλασιαστεί έως το τέλος 2021.
Στο πλαίσιο της ισχυρότερης κερδοφορίας και κεφαλαίου, η HSBC αυξάνει κατά 25% την τιμή στόχο της Eurobank, στα 0,75 ευρώ από 0,60 ευρώ προηγουμένως.
eurobank_24-2-21a.JPG

Προοπτικές για το 2021: Άλλη χρονιά με μεγάλη κερδοφορία

Η HSBC αναμένουμε ότι η Eurobank θα κλείσει το 2020 με 9% ROTE χάρη στα σημαντικά κέρδη συναλλαγών από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα και την πραγματοποίηση ορισμένων κερδών σε επίπεδο mark to market.
Το 2021 θα μπορούσε να είναι άλλο ένα ισχυρό.
Αν και τα κέρδη συναλλαγών είναι πιθανό να εξομαλυνθούν από μια πολύ υψηλή βάση, οι βελτιώσεις στα προ προβλέψεων έσοδα και το κόστος προβλέψεων θα μπορούσαν να περιορίσουν τη μείωση των επαναλαμβανόμενων κερδών στο 18% και τη διατήρηση του ROTE στο προσοδοφόρο 7%, το οποίο είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό της περιόδου 2017-2019.

Αύξηση του PPI για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, παρά τον υψηλό κίνδυνο του ισολογισμού

Η HSBC αναμένουμε ότι τα επιτοκιακά έσοδα (NII) της Eurobank θα παραμείνουν αμετάβλητα κατά το 2021 παρά την πτώση στις αποδόσεις περιουσιακών στοιχείων και τις μειώσεις NPE.
Η τράπεζα έχει μικρότερο επιτόκιο στα NPEs μετά την ολοκλήρωση της τιτλοποίησης του Cairo.
Ωστόσο, η HSBC εκτιμά ότι αυτό θα αντισταθμιστεί από το πλεονέκτημα των κεφαλαίων TLTRO-3 και την αύξηση του δανεισμού, αν και με βραδύτερο ρυθμό από το προηγούμενο έτος.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι τα περισσότερα από τα κρατικά επιδοτούμενα προγράμματα δανεισμού έχουν αξιοποιηθεί μέχρι τώρα, επομένως, εκτιμάται την επιβράδυνση της αύξησης της έκθεσης (PE) της Eurobank.

eurobank_24-2-21.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης