Διεθνή

Ψάρια με ραδιενέργεια αλιεύθηκαν στα νερά της Φουκουσίμα

Ψάρια με ραδιενέργεια αλιεύθηκαν στα νερά της Φουκουσίμα
Η αλιευτική βιομηχανία του νομού της Φουκουσίμα υπέστη πλήγμα μετά την πυρηνική καταστροφή του 2011, καθώς η τοπική αλιεία είχε απαγορευτεί έως το 2017

Μολυσμένα ψάρια με ραδιενέργεια αλιεύθηκαν για πρώτη φορά ύστερα από δύο χρόνια, στα νερά της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού NHK.
Η νομαρχία της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις συνέπειες από την καταστροφή του πυρηνικού αντιδραστήρα «Fukushima 1» το 2011, ενώ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (14/2) στην περιοχή σημειώθηκε έντονη σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Σύμφωνα με μεταγενέστερες αναφορές, μέρος του ραδιενεργού νερού από το εργοστάσιο έχει διαρρεύσει από τα δοχεία αποθήκευσης.
Νωρίτερα, η εταιρεία που χειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο Tokyo Electric Power Co. ανέφερε ότι τα επίπεδα των υδάτων ψύξης είχαν μειωθεί σε δύο αντιδραστήρες, υποδεικνύοντας περαιτέρω ζημιά στους αντιδραστήρες στο πρώτο και τρίτο μπλοκ, που προκλήθηκε από τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό.
Λίγο μετά τη φυσική καταστροφή, μια μικρή ποσότητα νερού, μολυσμένο με ακτινοβολία, απελευθερώθηκε από τα αποθηκευτικά κιβώτια.

Η ζημιά στην αλιεία από την καταστροφή του 2011

Η αλιευτική βιομηχανία του νομού της Φουκουσίμα υπέστη πλήγμα μετά την πυρηνική καταστροφή του 2011, καθώς η τοπική αλιεία είχε απαγορευτεί έως το 2017.
Πέρυσι, ξέσπασε οργή μεταξύ των αλιευτικών συνεταιρισμών αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εγκρίνει την απελευθέρωση στον ωκεανό εξαιρετικά ραδιενεργών υδάτων που είχαν χρησιμοποιηθεί για την ψύξη των κατεστραμμένων αντιδραστήρων της Φουκουσίμα, καθώς η εγκατάσταση δεν διαθέτει χώρο για την αποθήκευση της συνεχώς αυξανόμενης ποσότητας ραδιενεργών αποβλήτων.

www.bankignews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης