Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wall Street: Συνωστισμός από short sellers στον δείκτη Russell 2000, παρά την «ψήφο εμπιστοσύνης» των funds

Wall Street: Συνωστισμός από short sellers στον δείκτη Russell 2000, παρά την «ψήφο εμπιστοσύνης» των funds

Τα short συμβόλαια στον δείκτη Russel την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου έφταναν τις 9.000

Σχετικά Άρθρα

Ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης δίνουν -φαινομενικά- τα hedge funds της Wall Street στον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000.
Όπως αναφέρει η αναλύτρια του Bloomberg Elena Popina, πολλά funds αντιστάθμισης κινδύνου το περασμένο έτος υπήρξαν οπαδοί εταιρειών εισηγμένων στον εν λόγω δείκτη, τοποθετούμενα κατ’ εξακολούθηση.
Ωστόσο, όμως, όπως φαίνεται αυτή η εμπιστοσύνη δείχνει να ξεθωριάζει…
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Commodity Futures Trading Commission (CFTC) από τον Μάιο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, τα hedge funds «στοιχημάτιζαν» ανελλιπώς στον δείκτη – κάθε εβδομάδα, πλην μίας.
Μάλιστα, τέτοιου είδους επιμονή δεν διαπιστώνεται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500.
Ωστόσο, το bullish συναίσθημα άρχισε να μεταβάλλεται τον Φεβρουάριο, με τους διαχειριστές κεφαλαίου να σορτάρουν τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης.
Εν προκειμένω τα short συμβόλαια στον δείκτη Russel την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου έφταναν τις 9.000 – κάτι που αποτελεί ρεκόρ για τους τελευταίους οκτώ μήνες.
russell_shorts.jpg
Όπως προειδοποιεί η Popina, «αν τα αρνητικά στοιχήματα ήρθαν για να μείνουν, τo ενδιαφέρον των hedge funds για τις εταιρείες του δείκτη Russell αρχίζει να μειώνεται.
Σημειώνεται δε πως κάτι τέτοιο συμβαίνει σε μια περίοδο που οι εταιρείες του δείκτη θεωρείται πως θα είναι οι πλέον ωφελημένες από τον αυξανόμενο πληθωρισμό, το αδύναμο δολάριο και την οικονομική ανάπτυξη.
Μάλιστα, σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο δείκτης Russel 2000 των μικρών εταιρειών έχει αυξηθεί 15% και έχει κάνει 10 υψηλά ρεκόρ από την αρχή του έτους, ξεπερνώντας κατά πολύ τα κέρδη 4% που είχε ο S&P 500.
Η διαφορά στην άνοδο των δύο αυτών δεικτών είναι η μεγαλύτερη από το 2000 για το διάστημα από την αρχή του έτους έως τις 19 Φεβρουαρίου.small_caps_FMS_2.jpg
Όμως, τα hedge funds, στην πραγματικότητα, κάνουν ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που λένε…
Σύμφωνα με την έρευνα Fund Manager της Bank of America, οι διαχειριστές κεφαλαίων υποστηρίζουν πως ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης θα σημειώσει bull run τους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, το 31% των διαχειριστών κεφαλαίων θεωρεί πως ο Russell 2000 τους επόμενους 12 μήνες θα υπεραποδώσει – παρότι τα στοιχήματά τους λένε άλλα...
small_caps_FMS.jpg
Λόγοι μεταστροφής

Ένας πιθανός λόγος για τη μεταβολή του επενδυτικού συναισθήματος;
Ο δείκτης μεταβλητότητας παραμένει πάνω από τις 30 μονάδες – επίπεδο στο οποίο βρισκόταν στο sell off Οκτωβρίου.
Στην αγορά των option, το ράλι συνεχίζεται, με τα put option να ξεπερνούν τα call option κατά πολύ.
RUT_2.22.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης