Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Πρόκληση ο προϋπολογισμός του 2022, όχι σε μείωση δαπανών

Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Πρόκληση ο προϋπολογισμός του 2022, όχι σε μείωση δαπανών
«Δεν είμαι διατεθειμένος να μειώσω τις επενδυτικές δαπάνες και να θέσω το μέλλον της χώρας μας σε κίνδυνο», σημείωσε ο Scholz
Σχετικά Άρθρα

Πρόκληση χαρακτήρισε τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό του επόμενου έτους ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz, δεσμευόμενος ταυτόχρονα να μην μειώσει το ύψος των δημοσίων επενδύσεων ή τις δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια.
Ο Scholz, ο οποίος θα είναι υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατικών (SPD) για την καγκελαρία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2021, πρόκειται να παρουσιάσει ένα σχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2022 τον επόμενο μήνα.
Τα σχόλια του Γερμανού σοσιαλδημοκράτη πολιτικού τονίζουν το δημοσιονομικό γόρδιο δεσμό, που θα κληθεί να λύσει η επόμενη κυβέρνηση, η οποία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα έχει και πάλι ως βασικό εταίρο τη χριστιανοδημοκρατική ένωση (CDU / CSU) της καγκελαρίου Merkel.

Ο γόρδιος δεσμός

Επί της ουσίας, θα πρέπει να ληφθεί απόφαση εάν θα ζητηθεί έγκριση από το Κοινοβούλιο για αναστολή των συνταγματικών ορίων δανεισμού για τρίτο συνεχόμενο έτος, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν δαπάνες ως αντιστάθμισμα για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, επισημαίνει το Bloomberg.
«Δεν είμαι διατεθειμένος να μειώσω τις επενδυτικές δαπάνες και να θέσω το μέλλον της χώρας μας σε κίνδυνο», έγραψε ο Scholz στο Twitter.
«Το κράτος πρόνοιας, με το οποίο ανταπεξήλθαμε αυτή την κρίση, δεν θα υποχωρήσει» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Στον αντίποδα, CDU / CSU έχουν δεσμευτεί για δημοσιονομική πειθαρχία και θέλει να αποκαταστήσει τα συνταγματικά όρια δανεισμού το συντομότερο δυνατό.
Από την άλλη το SPD τάσσεται υπέρ μία επεκτατικής οικονομικής πολιτικής με τη διοχέτευση πόρων στην πράσινη οικονομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης