Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια αντίδραση με χαμηλό τζίρο – Στο επίκεντρο η ΔΕΗ

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια αντίδραση με χαμηλό τζίρο – Στο επίκεντρο η ΔΕΗ
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με τις αγορές της Ευρώπης να έχουν ανοίξει σταθεροποιητικά το ΧΑ δείχνει να ακολουθεί στα πρώτα λεπτά. Ο χαμηλός τζίρος παραμένει το βασικό μας θέμα, καθώς δεν μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα. Οι τράπεζες παραμένουν στο επίκεντρο, γιατί χωρίς αυτές άνοδο δε μπορούμε να δούμε.

Καλή η κίνηση κάποιων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αλλά αν θέλουμε να δούμε το γενικό δείκτη να σπάει αντιστάσεις και να φτιάχνει την ψυχολογία θα πρέπει να «ξυπνήσουν» οι τράπεζες. Προς το παρόν κοιτάμε τα καλά χαρτιά και περιμένουμε αντιδράσεις.

Στις 790 μονάδες ο Γ.Δ. με χαμηλό τζίρο και μικρή άνοδο. Στηρίξεις από ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΛΠΕ. Πιέσεις σε Jumbo αλλά μικρές. Με χαμηλό όγκο υποχωρεί και η Τιτάν.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δοκιμάζει ξανά τον εκθετικό 200άρη η ΑΛΦΑ και βοηθάει την αγορά. Αντιδρά και η ΠΕΙΡ μετά τη χθεσινή υποχώρηση. Πολλά τα σενάρια που κυκλοφορούν για την αύξηση.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Με άνοδο 1% και όγκο κοντά στις 10 χιλ. τεμάχια. Περιμένουμε περισσότερα από τη μετοχή.

ΟΤΕ: Η βαρύτητα που έχει στους δείκτες τον κάνει αναγκαίο στην προσπάθεια διαφυγής. Ισχυρός ο ισολογισμός, εξαιρετικές οι ταμειακές ροές, αναμένεται και έκτακτο μέρισμα φέτος και η τιμή στα 12,64 ευρώ.

ΔΕΗ: Ξεχωρίζει και σήμερα. Νέα άνοδος 2% και πλέον κοιτάζει τα 9 ευρώ. Απέχει μερικά σεντς.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μετά τις τελευταίες αγορές ιδίων μετοχών που είχαν γίνει στις 19/1 η εταιρεία ανακοίνωσε πως χθες (17/2) αγόρασε 2170 ίδιες μετοχές με μέση τιμή 5,45 ευρώ ανά μετοχή. Έκανε όγκο χθες και βλέπουμε πως και σήμερα η πλευρά των αγοραστών είναι στρωμένη με δυνατές εντολές. Λες και περιμένουν κάτι…

ΟΧΗΜΑΤΑ (απάντηση): Αυτή τη στιγμή ο πιο εύκολος δρόμος εισαγωγής μίας εταιρείας είναι μέσω οχήματος. Να αγοράσει δηλαδή μία και να γίνει απορρόφηση στη συνέχεια. Ο άλλος δρόμος έχει αρκετή γραφειοκρατία, αλλά γίνεται καλύτερος έλεγχος. Υπήρχαν στο πρόσφατο παρελθόν κάποιες πληροφορίες αλλά δεν έχουμε δει πρόοδο. Ίσως γιατί ο επιχειρηματίας που έχει την εισηγμένη, ζητάει περισσότερα από αυτά που είναι διατεθειμένος ο αγοραστής να δώσει.

Θα λέγαμε πως υπάρχουν αρκετές υποψήφιες. Πρέπει να είναι καθαρή η εταιρεία, ή να «καθαρίσει» αγοράζοντας ο επιχειρηματίας τη δραστηριότητα ώστε να μείνει χωρίς αντικείμενο η εισηγμένη. Υπάρχουν κάποιες υποψήφιες (βάσει υποθέσεων που κάνουμε) όπως π.χ. η Βαράγκης, η Τρία Άλφα, θα μπορούσε η Δούρος ή η Μινέρβα ή ακόμα και η Λανακάμ κ.α. Πάντως, οι συζητήσεις αυτές δεν είναι εύκολες και η πληροφόρηση είναι περιορισμένη.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Με άνοδο 2,76% και στα 1,3050 ευρώ στα πρώτα λεπτά και με όγκο 7.300 τεμάχια.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Με μικρό όγκο άνοιξε με καλή άνοδο άνω του 4%. Υπάρχει βέβαια απόσταση μεταξύ αγοραστή και πωλητή. Καλά τα θεμελιώδη, καλό το growth, παίρνει δουλειές στο εξωτερικό, αλλά μας έχει προβληματίσει η ύπαρξη πωλητή στο ταμπλό. Θα χρειαστεί μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Συνεχίζει και σήμερα ανοδικά και με μεγάλο πάλι όγκο. Στα 0,8560 ευρώ και στο +2,15%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης