Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φραγκογιάννης (υφυπ. Εξωτερικών): Αν επιλεγεί η Άννα Διαμαντοπούλου ως γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, κερδίζει ο κόσμος όλος

Φραγκογιάννης (υφυπ. Εξωτερικών): Αν επιλεγεί η Άννα Διαμαντοπούλου ως γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, κερδίζει ο κόσμος όλος
Η Άννα Διαμαντοπούλου, που αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, βρίσκεται ανάμεσα στους τέσσερις τελικούς υποψήφιους

Τη "διορατική, υπερκομματική και πετυχημένη" υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου στη διεκδίκηση της θέσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ αναδεικνύει με άρθρο του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης.
Η Άννα Διαμαντοπούλου, που αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, βρίσκεται ανάμεσα στους τέσσερις τελικούς υποψήφιους (από δέκα αρχικά) μεταξύ των οποίων μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κριθεί ποιος θα επιλεγεί για αυτή την θέση παγκόσμιας εμβέλειας.

«Καθοριστικός ο ρόλος του ΟΟΣΑ»

Ο κ. Φραγκογιάννης, εξηγώντας τον καθοριστικό ρόλο του ΟΟΣΑ ως έγκυρου και αξιόπιστου οργανισμού στη διαμόρφωση της διεθνούς οικονομικής ατζέντας και της διάχυσης ορθών οικονομικών πρακτικών και πολιτικών, αναδεικνύει στο άρθρο του την επιτακτική ανάγκη για μία νέα ατζέντα στον οργανισμό στην μετά κορονοϊού εποχή.
"Η συγκυρία επιτάσσει μια νέα εποχή στην πορεία του εξηκονταετούς Οργανισμού.
Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σε σχέση με την εξέλιξη της παγκόσμιας οικονομίας μετά την πανδημία, ενώ η συγκεκριμένη υγειονομική κρίση ανάδειξε τους κινδύνους της παγκοσμιοποίησης και του ανεξέλεγκτου φιλελευθερισμού.
Ο ΟΟΣΑ οφείλει να αναπροσαρμόσει τις προτεραιότητες του, όντας σε πλεονεκτική θέση λόγω των πολιτικών και διοικητικών δικτύων του, και η εκλογή του νέου Γενικού Γραμματέα αποτελεί διακύβευμα παγκόσμιας εμβέλειας".
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι "η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Άννα Διαμαντοπούλου αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων διορατική και πετυχημένη, όχι μόνο υπερκομματική" με την Ελληνίδα υποψήφια να έχει πάει μέχρι τώρα, "καλύτερα από τις αρχικές προβλέψεις" στη διεκδίκηση της θέσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ, όπου στον τελικό βρίσκονται εκτός της Ελλάδας, η Αυστραλία με τον Mathias Cormann, η Σουηδία με τη Cecilia Malmström και η Ελβετία με τον Philipp Hildebrand.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης