Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hoekstra (ΥΠΟΙΚ Ολλανδίας): Τεράστια επιτάχυνση της ανάπτυξης στις ευρωπαϊκές χώρες, το καλοκαίρι

Hoekstra (ΥΠΟΙΚ Ολλανδίας): Τεράστια επιτάχυνση της ανάπτυξης στις ευρωπαϊκές χώρες, το καλοκαίρι

Καθώς οι εμβολιασμοί επιταχύνονται, οι ευρωπαϊκές χώρες θα βιώσουν τεράστια επιτάχυνση της ανάπτυξης

Την εκτίμηση ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα δουν «τεράστια επιτάχυνση της ανάπτυξης» το καλοκαίρι εξέφρασε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Wopke Hoekstra.
«Κατά την άποψη μου, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές αλλά υπάρχει λόγος να είμαστε λίγο περισσότερο αισιόδοξοι από ό,τι ήταν η Κομισιόν στις προβλέψεις της, διότι εάν κοιτάξω πίσω σε ό,τι συνέβη μετά το α' κύμα κορωνοϊού, είδαμε στην Ολλανδία, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, μια τεράστια επιτάχυνση της ανάπτυξης» δήλωσε ο Hoekstra στο CNBC.
Σημειώνεται ότι η Κομισιόν υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη σε 3,8% το 2021 από 4,2% που ήταν η αρχική πρόβλεψη.
Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες εφάρμοσαν τα πρώτα lockdowns τον Μάρτιο του 2020, αλλά η δραστηριότητα ανέκαμψε το τρίτο τρίμηνο του 2021.
Οι πιο υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, επέτρεψαν στα εστιατόρια, τα καταστήματα και μπαρ να επαναλειτουργήσουν μετά τα πρώτα lockdowns.
Κατά συνέπεια μετά τη συρρίκνωση της τάξης του 11% το β' τρίμηνο, η ευρωζώνη αναπτύχθηκε κατά περίπου 12% μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου.
«Θα χρειαστούν άλλες δύο εβδομάδες ή δυνητικά άλλους δύο μήνες, αλλά είμαι αισιόδοξος για την περίοδο λίγο πριν από το καλοκαίρι», δήλωσε ο Hoekstra.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης