Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Στόχος να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εμβολίων - Το 2021 θα παράξει 3,5 δισ. εμβόλια Covid

Ινδία: Στόχος να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εμβολίων - Το 2021 θα παράξει 3,5 δισ. εμβόλια Covid
Η Ινδία έχει όλες τις προοπτικές να γίνει η δεύτερη χώρα παραγωγής εμβολίων κορωνοϊού μετά τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Deloitte
Σχετικά Άρθρα

Τεράστια είναι η πρόοδος στην χώρα της Ινδίας, η οποία επιχειρεί για να γίνει ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές εμβολίων κατά της Covid-19 στον κόσμο, στόχο που θα μπορούσε να επιτύχει εύκολα σύμφωνα με τους αναλυτές.
Η χώρα διαθέτει πολυετή πείρα και παράδοση στην παραγωγή εμβολίων, γεγονός που της δίνει σημαντικό πλεονέκτημα.
Πριν από την πανδημία που ξέσπασε λόγω του κορωνοϊού, η Ινδία κάλυπτε σχεδόν το 60% των παγκοσμίων αναγκών εμβολίων, καθώς στη χώρα δραστηριοποιούνται πολλές φαρμακευτικές εταιρείες που συνεργάζονται με το εξωτερικό.

Οι φιλοδοξίες

Στόχος της ινδικής κυβέρνησης είναι τώρα όχι μόνο να καλύψει στο 100% τις ανάγκες του πληθυσμού της - είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον πλανήτη - αλλά και του συνόλου σχεδόν των αναπτυσσόμενων χωρών.
Αν καταστεί αυτό εφικτό, τότε θα είναι η δεύτερη χώρα παραγωγής εμβολίων κορωνοϊού μετά τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Deloitte.
Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, η Ινδία μπορεί να παράξει το 2021 περί τα 3,5 δισ. εμβόλια κατά της Covid-19, γεγονός που τη φέρνει στη δεύτερη θέση πίσω από τις ΗΠΑ με παραγωγική ικανότητα της τάξεως των 4 δισ. εμβολίων για φέτος.
Όπως επισημαίνει η JPMorgan, η συμβολή της Ινδίας στον αγώνα κατά της Covid-19 θα μπορούσε να είναι καθοριστική, δεδομένου ότι η χώρα παραδοσιακά εδώ και δεκαετίες είναι ένας από τους σημαντικότερους «κρίκους» στην παραγωγική αλυσίδα της εμβολιαστικής αγοράς.
Η Ινδία έχει ήδη δεσμευθεί να παράσχει εμβόλια στις γειτονικές της χώρες και έχει μάλιστα διοχετεύσει 15,6 εκατ. δόσεις σε 17 χώρες σύμφωνα με το Reuters.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης