Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Βρετανία η χρήση μάσκας έως τέλος 2021, αποκλείουν τα ταξίδια για 6 μήνες – Στο Ισραήλ βλέπουν φως με τα εμβόλια

Στην Βρετανία η χρήση μάσκας έως τέλος 2021, αποκλείουν τα ταξίδια για 6 μήνες – Στο Ισραήλ βλέπουν φως με τα εμβόλια
Οι βρετανοί τουρίστες πιθανότατα δεν θα έρθουν στην Ελλάδα το Καλοκαίρι 2021 με βάση τα στοιχεία που δίνουν οι βρετανικές αρχές
Σχετικά Άρθρα

Διαφορετικά συμπεράσματα εξάγονται σε δύο χώρες όπου ο εμβολιασμός προχωράει με γρήγορους ρυθμούς αλλά οι στρατηγικές αντιμετώπισης του κορωνοιού διαφέρουν.
Η Βρετανία και το Ισραήλ ηγούνται της εμβολιαστικής προσπάθειας αλλά οι δύο χώρες έχουν διαφορετικές στρατηγικές.
Στην Βρετανία με 117 χιλιάδες νεκρούς από κορωνοιό, τους περισσότερους στην Ευρώπη και 4,025 εκατ κρούσματα.... εξετάζουν
1)Να κρατήσουν την μάσκα έως το τέλος του 2021
2)Αποκλείουν τα ταξίδια για τους επόμενους 6 μήνες.
Να σημειωθεί ότι για την Ελλάδα οι βρετανοί τουρίστες είναι πολύ κρίσιμος στόχος.
Το 2019 όπου επισκέφθηκαν την Ελλάδα 31,34 εκατ τουρίστες από όλο τον κόσμο από την Βρετανία ήρθαν 3,5 εκατ που αναλογεί στο 11% των τουριστών.
Για την Ελλάδα πρώτα οι Γερμανοί 4 εκατ και ακολούθως οι Βρετανοί 3,5 εκατ είναι οι καλύτεροι πελάτες για την ελληνική τουριστική βιομηχανία.
Από το Ισραήλ οι τουρίστες που εκτιμάται ότι μπορεί να έρθουν δεν θα ξεπεράσουν τους 100 χιλιάδες που αυτό σημαίνει 60 εκατ έσοδα στο καλύτερο σενάριο.

Τι σχεδιάζουν οι βρετανοί;

Τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και η χρήση μάσκας θα μπορούσαν να εφαρμοστούν έως το τέλος του 2021, παρά την παγκόσμια πρωτιά της Βρετανίας στον εμβολιασμό κατά του κορωνοιού.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι οι υπουργοί εξετάζουν το ενδεχόμενο παράτασης της περιόδου περιορισμών προκειμένου να απομακρύνουν την Βρετανία από το τρίτο κύμα με τις λιγότερες αρνητικές επιπτώσεις.
Κάποια μορφή lockdowns, περιορισμών ή μέτρων κοινωνικής απόστασης εφαρμόζονται από τον Μάρτιο του 2020.
«Η σκέψη είναι ότι η κοινωνική απόσταση θα πρέπει να εφαρμοστεί για πολύ καιρό ακόμη», ανέφερε πηγή στους The Times.
Πηγές ανέφεραν στους Times ότι συζητούνται επί του παρόντος διάφορα επίπεδα περιορισμών.
Οι Βρετανοί έχουν ήδη υποβληθεί σε διάφορα μέτρα κοινωνικής απόστασης, που κυμαίνονται από τον περιορισμό των κοινωνικών συγκεντρώσεων, την επιβολή κοινωνικής απόστασης δύο μέτρων μεταξύ των ανθρώπων σε δημόσιους χώρους και υπαγορεύοντας πόσες φορές την ημέρα ένα άτομο μπορεί να εξέλθει από το σπίτι του.

Αποκλείουν διακοπές οι Βρετανοί έως τον Αύγουστο 2021

Πρόσφατα ένας κορυφαίος ειδικός στον τομέα της υγείας προέβλεψε ότι θα μπορούσαν να ισχύουν περιορισμοί στις δημόσιες συγκεντρώσεις για τα «επόμενα χρόνια».
Ο υπουργός Μεταφορών προειδοποίησε τους βρετανούς να μην κάνουν κράτηση για καλοκαιρινές διακοπές, ακόμη - ούτε καν στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποδηλώνοντας ότι οι περιορισμοί θα μπορούσαν να ισχύουν στην εγχώρια αγορά εντός έξι μηνών δηλαδή έως το τέλος του Αυγούστου του 2021.
Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανέφερε ότι ορισμένοι περιορισμοί θα μπορούσαν να ισχύσουν έως ότου όλοι οι ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο εμβολιαστούν.
Περίπου 15 εκατομμύρια άτομα που θεωρούνται τα πιο ευάλωτα αναμένεται να εμβολιαστούν έως τα μέσα Φεβρουαρίου.
Μέχρι τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις περισσότεροι άνθρωποι από ότι και στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ηγείται του εμβολιασμού διεθνώς.

Στο Ισραήλ βλέπουν φως με τα εμβόλια

Τα τελευταία δεδομένα από το Ισραήλ αποδεικνύουν ότι τα εμβόλια λειτουργούν.
Με βάση ερευνητικό κέντρο στο Maccabi του Ισραήλ το εμβόλιο Pfizer είναι 93% αποτελεσματικό.
Συγκεκριμένα περίπου 0,1% των ατόμων που έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer εμφάνισαν ξανά την νόσο, σύμφωνα με στοιχεία από την Maccabi Healthcare Services.
Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στο Ισραήλ είναι τώρα 93%, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Η μελέτη έδειξε ότι από τα δεδομένα που κατεγράφησαν μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου 2021, όταν πέρασε μια εβδομάδα από τότε που 523.000 άνθρωποι είχαν λάβει τη δεύτερη δόση, μόνο 544 άτομα μολύνθηκαν εκ νέου από κορωνοιό.
«Τα δεδομένα αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι το εμβόλιο είναι πολύ αποτελεσματικό και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι έχει σώσει τις ζωές πολλών Ισραηλινών», ανέφερε το Maccabi Healthcare Services.
Κανένας που εμβολιάστηκε δεν πέθανε.
Επιπλέον, η πλειοψηφία εκείνων που κόλλησαν εκ νέου κορωνοιό είχαν μόνο ήπια ή καθόλου συμπτώματα.
«Από τα 544 μολυσμένα, μόνο 15 άτομα χρειάζονταν νοσηλεία», Επειδή υπάρχει υψηλή νοσηρότητα μεταξύ παιδιών και εφήβων έως 16 ετών που δεν μπορούν να εμβολιαστούν και οι μεταλλάξεις του ιού είναι πολύ πιο μεταδοτικές, αυτό σημαίνει ότι όποιος δεν εμβολιαστεί θα μολυνθεί αργά ή γρήγορα ανέφερε Maccabi Healthcare Services
Στο Ισραήλ έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 3,7 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων περίπου 2,4 εκατομμυρίων με τη δεύτερη τους δόση.

Βελτίωση βλέπει το Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann

Το Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann, ανέφερε ότι από την κορυφή της νοσηρότητας στα μέσα Ιανουαρίου 2021, σημειώθηκε μείωση 38% στον αριθμό των ασθενών που ήταν σε σοβαρή κατάσταση και 40% μείωση των θανάτων άνω των 60 ετών.
Μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Bar-Ilan και το Ziv Medical Center έδειξε ότι 17 μέλη του προσωπικού Ziv που είχαν μολυνθεί με τον κορωνοιό οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ ενός και 10 μηνών πριν από τον εμβολιασμό ανέπτυξαν ή εμφάνισαν αυξημένα αντισώματα ανεξάρτητα από το αν είχαν ή όχι ανιχνεύσιμα αντισώματα κατά του ιού.
Συνολικά, 514 μέλη του προσωπικού του Ziv συμμετείχαν στη μελέτη, αν και η πλειονότητα αυτών δεν είχε διαγνωστεί με τον ιό.
Ωστόσο τα αποτελέσματα της έρευνας είναι σε πρώιμο στάδιο.

Βρετανία και Ισραήλ δύο χώρες που ξεχώρισαν στον εμβολιασμό

Το Ηνωμένο Βασίλειο στοχεύει στον εμβολιασμό όλων των άνω των 70 ετών, καθώς και των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου Pfizer έως το τέλος Φεβρουαρίου 2021.
Η Βρετανία επέλεξε επίσης να επεκτείνει το χρόνο μεταξύ των δύο δόσεων του εμβολίου από τις 3 εβδομάδες που συνέστησε η Pfizer έως και 12 εβδομάδες με στόχο να δώσει τουλάχιστον μία δόση σε περισσότερους ανθρώπους, πιο γρήγορα.
Το Ισραήλ συνεχίζει να ακολουθεί το πρωτόκολλο Pfizer.
Το Ισραήλ είχε περισσότερες από 710.000 κρούσματα Covid-19 και 5.304 νεκρούς από κορωνοιό. 
Μέχρι στιγμής, σχεδόν 3,7 εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης